βλεφαροπλαστικη – βλεφαροπλαστικη κοστος

Title:

Description:

βλεφαροπλαστικη – βλεφαροπλαστικη κοστος

Η βλεφαροπλαστικη μπορεί να αναζωογονήσει τα μάτια και το βλέμμα σας διορθώνοντας τα σημάδια του χρόνου ή συχνά και για λόγους ομοιομορφίας. Μάτια κουρασμένα, με χαλάρωση του άνω βλεφάρου, με ρυτίδες ή σακούλες στο κάτω βλέφαρο, αποκτούν ξανά ξεκούραστη και ανάλαφρη όψη.

Η βλεφαροπλαστικη είναι η επέμβαση με την οποία οι πλαστικοι χειρουργοι αντιμετωπίζουμε την χαλάρωση των βλεφάρων. Είναι μια από τις συχνότερες επεμβάσεις και η ερώτηση ¨βλεφαροπλαστικη κοστος ¨ ίσως μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που δέχεται ο πλαστικος χειρουργος. Συνήθως, οι ασθενείς αναζητούν με την βλεφαροπλαστικη να αφαιρεθεί το χαλαρό δέρμα από τα άνω βλέφαρα και να αφαιρεθούν οι σακούλες από τα κάτω βλέφαρα.

Η βλεφαροπλαστικη συνήθως γίνεται στο χειρουργείο υπό τοπική αναισθησία ή μέθη. Σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση και νεαρή ηλικία η άνω βλεφαροπλαστικη γίνεται και στο ιατρείο υπό τοπική αναισθησία.

Μετά από την εξέτασή σας, τη λήψη ιατρικού ιστορικού και τον προγραμματισμό της επέμβασής σας ακολουθεί ένας προεγχειρητικός έλεγχος.


Τι είναι η βλεφαροπλαστικη ?

Η βλεφαροπλαστικη είναι σχεδιασμένη ώστε να καταργηθεί το πλεονάζον δέρμα και να αφαιρεθεί ή να επανατοποθετηθεί το λίπος που δημιουργεί τις σακούλες.

Οι «σακούλες» που βλέπουμε στα κάτω βλέφαρα, αλλά επίσης πολλές φορές στα πάνω βλέφαρα κοντά στη μύτη, είναι στην πραγματικότητα κήλες λίπους. Πρόκειται για το λίπος που βρίσκεται κανονικά γύρω από το μάτι το οποίο αρχίζει να προβάλλει προς τα εμπρός όταν η μεμβράνη που το συγκρατεί χαλαρώνει.

Σε μερικά άτομα η μεμβράνη αυτή είναι από τη φύση της αδύνατη και οι σακούλες εμφανίζονται πολύ νωρίς. Αυτό το λεπτό λίπος είναι πολύ ευαίσθητο στην κατακράτηση υγρών και έτσι το μέγεθός του μπορεί να μεταβάλλεται πολύ γρήγορα. Όμως όταν υπάρχει, μόνο η χειρουργική επέμβαση μπορεί να το εξαφανίσει.


Η επέμβαση


Στα κάτω βλέφαρα η τομή γίνεται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και προεκτείνεται, αν είναι ανάγκη, λίγο πλάγια μέσα σε μια ρυτίδα. Καταργούμε ή επανατοποθετούμε λοιπόν το λίπος και αφαιρούμε με προσοχή την περίσσεια του δέρματος για να τεντώσουμε το κάτω βλέφαρο. Η ουλή κάτω από τις βλεφαρίδες είναι σχεδόν αμέσως αόρατη.

Στο πάνω βλέφαρο αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος, την πτυχή που σχηματίζεται πάνω από τις βλεφαρίδες, κι αν είναι ανάγκη και την περίσσεια του λίπους κυρίως κοντά στη μύτη. Η τομή βρίσκεται στο μέσο τμήμα του βλεφάρου κι επομένως είναι κρυμμένη όταν το μάτι είναι ανοιχτό.

Με κλειστά μάτια μπορεί να φαίνεται για λίγες εβδομάδες σαν μια μικρή ροζ γραμμή. Το μακιγιάζ όμως επιτρέπεται γρήγορα.
Ελάχιστα επεμβατική βλεφαροπλαστικη με άμεσο φυσικό αποτέλεσμα και πλήρη αποκατάσταση σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Η επέμβαση


Στην βλεφαροπλαστικη αναισθησία μπορεί να είναι η νευροληπτική αναλγησία και τοπική ή γενική νάρκωση. Στην πρώτη περίπτωση ο αναισθησιολόγος χορηγεί ενδοφλέβια ένα αναισθητικό που προκαλεί προσωρινό ύπνο κατά την διάρκεια του οποίου εκτελούμε την τοπική αναισθησία.

Όταν ξυπνήσετε, η όλη περιοχή είναι αναισθητοποιημένη και η εγχείρηση εξελίσσεται τελείως ανώδυνα. Στη δεύτερη περίπτωση η νάρκωση είναι γενική και ο ασθενής δεν έχει καμιά επαφή με το περιβάλλον.

Η απόφαση για την μέθοδο που θα χρησιμοποιήσουμε παίρνεται κατόπιν συνεννοήσεως του ασθενούς και του αναισθησιολόγου και εξαρτάται από την ηλικία, τη γενική κατάσταση της υγείας του και την ψυχική του ηρεμία. Θα μείνετε κοντά μου μερικές ώρες με τα μάτια κλειστά. Μετά από ένα έλεγχο δικό μου θα αφαιρεθεί ο επίδεσμος και θα φύγετε με τα μάτια ανοιχτά.


Μετά τη βλεφαροπλαστικη – Aνάρρωση και επιπλοκές


Μετά την πλαστική βλεφάρων η τοπική φροντίδα αρχίζει με κρύες κομπρέσες και αλοιφή. Τα βλέφαρα πρήζονται γρήγορα, πράγμα που μπορεί να σας ανησυχήσει αλλά η εξαφάνιση του οιδήματος είναι το ίδιο γρήγορη. Μπορεί επίσης η δακρύρροια να σας ενοχλεί στο διάβασμα για λίγες μέρες. Τρεις μέρες μετά την πλαστική βλεφάρων θα έρθετε για την αφαίρεση των ραμμάτων του κάτω βλεφάρου, αφού προηγουμένως βάλετε πολλή αλοιφή η οποία κάνει τη διαδικασία ανώδυνη.

Τα ράμματα του πάνω βλεφάρου θα αφαιρεθούν τρεις μέρες αργότερα. Μετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύες κομπρέσες που επιταχύνουν την απορρόφηση του οιδήματος και των εκχυμώσεων, κοινώς μελανιές. Το πρόσωπο είναι πολύ πλούσιο σε αγγεία και αντιδρά έντονα σε τραυματισμούς.

Η Πλαστική βλεφάρων  ακόμη κι όταν γίνεται με λεπτότητα, αποτελεί ένα τραυματισμό. Το χειρουργικό αυτό τραύμα εκδηλώνεται με δύο τρόπους: τις εκχυμώσεις και το οίδημα.

  • Οι εκχυμώσεις προκαλούνται από την εξάπλωση λίγου αίματος κάτω από το δέρμα, το γνωστό μας μελάνιασμα. Η σταδιακή απορρόφηση αυτών των εκχυμώσεων κάνει το δέρμα από μπλε, πράσινο και μετά κίτρινο. Το πότε θα εξαφανιστούν είναι δύσκολο να το προβλέψουμε. Το ότι θα εξαφανιστούν είναι σίγουρο, αλλά αυτό γίνεται άλλοτε πιο γρήγορα άλλοτε πιο αργά. Συνήθως εξαφανίζονται στις τρεις εβδομάδες.
  • Το οίδημα είναι ένας άλλος τρόπος αντίδρασης των ιστών. Το πρήξιμο αυτό πολλές φορές γίνεται γρήγορα και φαίνεται έντονα στα βλέφαρα και τα μάγουλα. Μια εβδομάδα μετά την επέμβαση δεν θα έχετε πλέον ορατά σημάδια. Μπορεί όμως να έχετε μελανιές, κυρίως στο κάτω βλέφαρο, οι οποίες θα εξαφανιστούν πλήρως σε περίπου 10-14 ημέρες. Η χρήση μακιγιάζ επιτρέπεται μετά την 6η ημέρα.

Ο σκοπός της επέμβασης


Δεν θα είστε δυσαρεστημένοι στο τέλος αν έχετε καταλάβει ότι αυτή η επέμβαση δεν καταργεί τελείως τις ρυτίδες στην έξω γωνία του ματιού κι ότι δεν μπορεί να εξαφανίσει όλες παρά μόνο μερικές από τις μικρές ρυτίδες του κάτω βλεφάρου που έχουν δημιουργηθεί από καιρό. Το τέντωμα που κάνουμε είναι μέτριου βαθμού γιατί είναι προτιμότερο να εξακολουθήσουν να υπάρχουν μερικές μικρές ρυτίδες παρά να παραμορφωθεί το βλέφαρο.

Αυτή η επέμβαση μας δίνει για πολλά χρόνια ένα σταθερό αποτέλεσμα .Μια δεύτερη επέμβαση είναι δυνατή και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, αν και σπάνια είναι αναγκαία.Από τα δεξιά προς αριστερά άμεση μετεγχειρητική εικόνα χωρίς εκχυμώσεις (μελανιές).


Ανω και κάτω βλεφαροπλαστικη. Αφαιρέθηκε περίσσεια δέρματος από τα άνω και κάτω βλέφαρα με σκοπό να απαλύνω τις μόνιμες ρυτίδες στα κάτω βλέφαρα αλλά και την κρεμάμενη πτυχή των άνω βλεφάρων.

Επέμβαση
βλεφαροπλαστικη
Διάρκεια επέμβασης
1-2 ώρες
Χρόνος ανάρρωσης
7 με 10 ημέρες

πλαστικός χειρουργός, δρ. φώτης φίλιππος καραντώνης


Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Καραντώνης Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.


Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.
Επικοινωνία

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

+302107718551

+306936683853

info@drkarantonis.com


Βρείτε μας


2107718551

6936683853

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

Κλείστε μία συνάντησηCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματοςCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος[pvcp_1]