Αλλαντική ή Βοτουλινική τοξίνη

Title:

Description:

Αλλαντική ή Βοτουλινική τοξίνη

Λείανση των ρυτίδων του μετώπου, της μεσόφρυας και της κροταφικής περιοχής (crow’s feet – πόδι χήνας), μέσω προσωρινής παράλυσης των σχετικών μυών με βοτουλινική τοξίνη.

Ενδείξεις: βοτουλινική τοξίνη- αλλαντική τοξίνη

Η βοτουλινική  τοξίνη  ή αλλαντική τοξίνη είναι για τις ρυτίδες, μια αποτελεσματική θεραπεία της πλαστικής χειρουργικής. Η εφαρμογή αλλαντικής τοξίνης είτε προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων ή αντιμετωπίζει την ύπαρξή τους, κυρίως στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και σε ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και το λαιμό. Επίσης, για αισθητικούς λόγους μπορεί να εφαρμοστεί στις παρειές. Συγκεκριμένα εφαρμόζεται στο μασητήρα μυ ώστε να αλλάξουμε τις γωνίες του προσωπου.

Είναι μια απλή, αποτελεσματική διαδικασία θεραπείας και πρόληψης. Είναι ένα βασικό “όπλο” του πλαστικού χειρουργού στην αντιμετώπιση ρυτίδων στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το “πόδι της χήνας” (έξω κανθός, εξωτερική πλευρά του οφθαλμού).  Οι ρυτίδες δημιουργούνται με διαφορετικό ρυθμό ταχύτητας και έκτασης ανάλογα με το δέρμα. Βασικό ρόλο παίζει ο βαθμός έκθεσης στον ήλιο, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η χρήση ενυδατικών κρεμών και αντηλιακών. Ανάλογα με την περίπτωση, ο πλαστικός χειρουργός σε συνεννόηση με το ενδιαφερόμενο άτομο, θα κρίνει αν είναι απαραίτητη η διαδικασία καθώς και σε ποια σημεία.

Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία με βοτουλινική  τοξίνη ξεκινά μετά την ηλικία των 30. Καλό είναι να μην καθυστερεί πολύ η έναρξη των θεραπειών. Είναι η μοναδική ουσία για την πρόληψη τη δημιουργίας ρυτίδων. Αν οι ρυτίδες εγκατασταθούν και γίνουν βαθιές, τότε η αντιμετώπισή τους γίνεται διαφορετική.

Όλες οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για την βοτουλινική τοξίνη , ακόμα και 10ετείς σε κορυφαία ιατρικά κέντρα αναφέρουν ότι είναι απολύτως ασφαλές χωρίς παρενέργειες. Η  βοτουλινική τοξίνη εξάλλου γίνεται και για ιατρικούς λόγους, σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός για αισθητικούς λόγους. Είναι ανώδυνη θεραπεία και η σχέση τιμής και οφέλους είναι μοναδική.

Δεν συνίσταται η χρήση στις εγκυμονούσες καθώς δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφαλή χρήση κατά την εγκυμοσύνη. Περαιτέρω, αντενδείκνυται η χορήγησή του σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες του νευρομυικού συστήματος όπως είναι η Μυασθένεια Gravis ή το σύνδρομο Eaton-Lambert.


Εξειδικευμένες Θεραπείες με βοτουλινική τοξίνη

Βοτουλινική τοξίνη για υπεριδρωσία, παράλυση νεύρων

Σε εξειδικευμένες περιπτώσεις η βοτουλινική  τοξίνη γίνεται και για άλλες καταστάσεις όπως η ημικρανίες, η συμπτωματική θεραπεία της παράλυσης του Bell, της ασυμμετρίας του προσώπου και των ταινιών της περιοχής του λαιμού (neck bands). Εδώ και πολλά χρόνια πλέον θεωρείται η θεραπεία που απολαμβάνει περισσότερο από κάθε άλλη η σύγχρονη γυναίκα αλλά και πολλοί άνδρες. Εκτός από εφαρμογή στην αισθητική του προσώπου και λαιμού χρησιμοποιείται και για τον περιορισμό της εφίδρωσης (Υπεριδρωσία) συνήθως σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα.

Επιπλεόν, η εφαρμογή του είναι συχνή σε ασθενείς που παρουσιάζουν παράλυση του προσωπικού νέυρου ή κλάδων αυτού. Σε αυτή την περίπτωση αποσκοπεί στην αποκατάσταση της συμμετρίας του προσώπο. Απαιτεί ελάχιστο χρόνο η εφαρμογή της θεραπείας (15΄-20΄) και δεν φαίνεται απολύτως τίποτα καθώς η βελόνη που χρησιμοποιούμε είναι διαμέτρου μικρότερης των 30G.


Βοτουλινική τοξίνη, botox

Βοτουλινική τοξίνη: Μετά την εφαρμογή


Μετά την εφαρμογή επιστρέφουμε άμεσα στην καθημερινότητά μας. Οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι και παροδικοί. Δεν είναι επιθυμητό να ξαπλώσουμε άμεσα μετά και για διάστημα 3 ωρών. Αποφεύγουμε τις πηγές θερμότητας όπως καυτό μπάνιο, μαγείρεμα και καθώς και απέχουμε από άσκηση για δυο ημέρες.

Κάθε πρόσωπο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δεν εφαρμόζουμε τις ίδιες μονάδες φαρμάκου σε όλους. Η άριστη γνώση της ανατομίας και η εκπαίδευση καθιστά τον Πλαστικό Χειρουργό τον κατάλληλο ιατρό να εφαρμόζει τη θεραπεία. Το φάρμακο είναι μια φυσική ουσία που αφαιρείτε από ένα βακτήριο. Η θεραπεία στοχεύει να χαλαρώσει τους μύες έκφρασης του προσώπου και ενίοτε του λαιμού. Η δράση ξεκινά να φαίνεται σε 2-3 ημέρες και το αποτέλεσμα εγκαθίσταται σε περίπου 10-14 ημέρες.


Η διάρκεια

Η διάρκεια του αποτελέσματος της θεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος των μυών και από την αραίωση που κάνει ο ιατρός. Η βοτουλινική  τοξίνη πρέπει να αραιώνονται με 2,5ml φυσιολογικού ορού ώστε να έχουμε την επιθυμητή διάρκεια 4-6 μηνών. Ανάλογα με τις γνώσεις ανατομίας του ιατρού μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδωση αλλά και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να φαίνεται παγωμένο και ανέκφραστο το πρόσωπο.


Ενδεικτικά Αποτελέσματα Θεραπειών

Θεραπεία
Αλλαντική τοξίνη
Χρόνος θεραπείας
20 λεπτά
Διάρκεια αποτελέσματος
4-6 μήνες

πλαστικός χειρουργός, δρ. φώτης φίλιππος καραντώνης


Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Καραντώνης Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.


Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.
Επικοινωνία

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

+302107718551

+306936683853

info@drkarantonis.com


Βρείτε μας


2107718551

6936683853

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

Κλείστε μία συνάντησηCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματοςCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματοςΕπισκέψεις: 587