Mini facelift

To mini facelift είναι ότι και το κανονικό facelift με τη διαφορά ότι η επέμβαση στοχεύει να αποκαταστήσει το κάτω τριτημόριο του προσώπου και το λαιμό.

Mini facelift

Οι τομές στο mini facelift είναι περιορισμένες, η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει σε επιλεγμένους ασθενείς στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και ο χρόνος ανάρρωσης είναι πολύ ταχύτερος.

Γενικά περί mini facelift

Το mini facelift (ανόρθωση προσώπου λαιμού) είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση που στοχεύει στη αναζωογόνηση του προσώπου σας.

Η διαδικασία μπορεί να μειώσει τη  χαλάρωση ή τις ρυτίδες  του δέρματος στα μάγουλα, να λειάνει τις ρινοπαρειακές αύλακες, την πτώση και το σακούλιασμα στο σαγόνι και λαιμό.

Παράλληλα, το mini facelift βελτιώνει το οβάλ του προσώπου. Γενικότερα θα έλεγα ότι είναι η επέμβαση που ανανεώνει επιτυχημένα όλες τις αλλαγές που φέρνει η μεγαλύτερη ηλικία στο πρόσωπό σας.

Κατά το mini facelift, ένα μέρος του  δέρματος σε κάθε πλευρά του προσώπου τεντώνεται κατά μερικά χιλιοστά μέχρι ένα δυο εκατοστά στις χειρότερες περιπτώσεις.

Οι ιστοί κάτω από το δέρμα τροποποιούνται χειρουργικά για να επιστρέψουν το περίγραμμα του προσώπου σε πιο νεανικό σχήμα. Πριν το ράψιμο, αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος.

Το σημαντικότερο τμήμα στην ανόρθωση προσώπου και λαιμού είναι η σωστή ανόρθωση των υποκείμενων ιστών και όχι του δέρματος.

Παλιότερες γενιές πλαστικών χειρουργών έκανα το λεγόμενο τράβηγμα του δέρματος αλλά αυτή η τεχνική έχει πάψει να υφίσταται καθώς δίνει εικόνα τραβηγμένου προσώπου.

Η ανόρθωση του λαιμού (λιφτινγκ λαιμου) γίνεται συχνά ως μέρος της ανόρθωσης προσώπου για τη μείωση των αποθηκών λίπους και του χαλάρωσης του δέρματος στο λαιμό.

Τι στοχεύει να διορθώσει η mini ανόρθωση προσώπου και το λίφτινγκ λαιμού

Τι αλλάζει με την ηλικία και πότε χρειαζόμαστε το mini facelift necklift

Καθώς μεγαλώνετε, η εμφάνιση και το σχήμα του προσώπου σας αλλάζουν λόγω των φυσιολογικών αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία.

Το δέρμα σας γίνεται λιγότερο ελαστικό και χαλαρότερο, και οι εναποθέσεις λίπους μειώνονται σε ορισμένες περιοχές του προσώπου σας και αυξάνονται σε άλλες.

Οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στο πρόσωπό σας που μπορεί να μειωθούν με την ανόρθωση προσώπου ή facelift (λιφτινγκ ) περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Χαλάρωση στα μάγουλά σας.
  • Κρέμασμα δέρματος και λίπους στην κάτω γνάθο σας
  • Εμβάθυνση της πτυχής του δέρματος από την πλευρά της μύτης σας προς στη γωνία του στόματος σας (ρινοπαρειακές αύλακες).
  • Χαλάρωση δέρματος και υπερβολικό λίπος στο λαιμό

Κίνδυνοι Επιπλοκές

Επιπλοκές mini facelift λιφτινγκ

Μια χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης mini facelift λιφτινγκ προσώπου μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές όμοιες με του facelift.

Ορισμένα μπορούν να αντιμετωπιστούν με κατάλληλη φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική διόρθωση. Οι μακροχρόνιες ή μόνιμες επιπλοκές, αν και σπάνιες, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση.

Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

Αιμάτωμα

Μια συλλογή αίματος (αιμάτωμα) κάτω από το δέρμα που προκαλεί πρήξιμο και πίεση είναι η πιο κοινή επιπλοκή της χειρουργικής επέμβασης ανόρθωσης του προσώπου – λαιμού.

Ο σχηματισμός αιματώματος, ο οποίος συμβαίνει συνήθως 24 ώρες μετά το mini facelift λιφτινγκ, αντιμετωπίζεται αμέσως με παροχέτευση από ένα μικρό σημείο της τομής για την πρόληψη βλάβης στο δέρμα και σε άλλους ιστούς.

Ουλές

Οι ουλές μετά το facelift λιφτινγκ προσωπου λαιμου αποκρύπτονται από τη γραμμή των μαλλιών και το φυσικό περίγραμμα του προσώπου και του αυτιού. Σπάνια, οι τομές μπορούν να οδηγήσουν σε εμφανής ουλές.

Ενέσεις κορτικοστεροειδούς φαρμάκου και laser μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της εμφάνισης ουλών.

Τραυματισμός νεύρων

Ο τραυματισμός στα νεύρα, αν και σπάνιος, μπορεί να επηρεάσει προσωρινά ή μόνιμα τα νεύρα που ελέγχουν την αίσθηση ή τους μυς.

Η προσωρινή παράλυση ενός μυός, με αποτέλεσμα μια ασυμμετρία του προσώπου ή προσωρινή απώλεια αίσθησης μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες έως ένα χρόνο. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να προσφέρουν κάποια βελτίωση.

Απώλεια δέρματος

Σπάνια, το facelift λιφτινγκ μπορεί να διακόψει την παροχή αίματος στους ιστούς του προσώπου σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δέρματος.

Όπως κάθε άλλος τύπος μείζονος χειρουργικής επέμβασης, η ανόρθωση προσώπου και λαιμού ενέχει κίνδυνο αιμορραγίας, μόλυνσης.

Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις ή συνήθειες τρόπου ζωής μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Οι ακόλουθοι παράγοντες ενδέχεται να παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο ή να οδηγήσουν σε δυσμενή αποτελέσματα. Το σημαντικότερο όλων είναι το κάπνισμα.

Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο κακής επούλωσης τραυμάτων, αιματωμάτων και απώλειας δέρματος μετά από ανύψωση προσώπου. Σε περίπτωση που καπνίζετε η επέμβαση θεωρείται πολύ αυξημένου ρίσκου.

Φάρμακα αραίωσης αίματος

Τα φάρμακα ή τα συμπληρώματα που αραιώνουν το αίμα μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του αίματος σας να πήξει και να αυξήσει τον κίνδυνο αιματωμάτων μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν αντιπηκτικά (Coumadin, Plavix, άλλα), ασπιρίνη, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), ginseng, Ginkgo biloba, ιχθυέλαιο και άλλα.

Ιατρικές παθήσεις

Εάν έχετε μια ιατρική πάθηση που αποτρέπει την πήξη του αίματος, δεν θα μπορείτε να κάνετε λιφτινγκ προσώπου.

Άλλες καταστάσεις, όπως ο κακώς ελεγχόμενος διαβήτης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξάνουν τον κίνδυνο κακής επούλωσης τραυμάτων, αιματωμάτων και καρδιακών επιπλοκών.

Διακύμανση βάρους

Εάν έχετε ιστορικό επαναλαμβανόμενης αύξησης και απώλειας βάρους – παράγοντες που επηρεάζουν το σχήμα του προσώπου σας και την κατάσταση του δέρματός σας – το αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης μπορεί να μην είναι ικανοποιητικό ή να είναι ικανοποιητικό μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Αισθητική χειρουργική – Wikipedia
Ρινοπλαστική (Πλαστική μύτης)
Βλεφαροπλαστική
Ανόρθωση προσώπου-λαιμού, λίφτινγκ
Ωτοπλαστική
Ανόρθωση φρυδιών
Μεταμόσχευση μαλλιών

Επέμβαση
Mini Facelift