Μειωτική στήθους

Title:

Description:

Μειωτική στήθους

Μειωτική στήθους

Σχετικά με τη μειωτική στήθους


Πέρα από το αισθητικό πρόβλημα, οι γυναίκες με μακρομαστία ή μεγαλομαστία  αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που προκαλούνται από το αυξημένο βάρος των μαστών, όπως αυχενικό σύνδρομο, πόνους στην πλάτη και τον θώρακα, μέχρι και αναπνευστικά προβλήματα. Για την μειωτική στήθους απαιτείται γενική αναισθησία. Οι ουλές είναι συνήθως σε σχήμα ανεστραμμένου «Τ» ή μία μόνο κάθετη τομή σε συνδυασμό με περιθηλαία ουλή. Αφαιρείται η απαιτούμενη ποσότητα μαζικού αδένα ώστε ο μαστός να μειωθεί στο επιθυμητό μέγεθος και να επιτευχθεί η ανύψωσή του στη νέα, ιδανική θέση.

Οι τεχνικές και οι τομές πέρα από την κλασσική τεχνική ανάποδου Τ ή την αγκυρα, είναι τεχνικές που δεν μπορούν να ανορθώσουν πολύ έναν πτωτικό μαστό. Έτσι, υπάρχουν τεχνικές για τη μειωτική στήθους που καταλήγουν σε μια κάθετη μόνο τομή αλλά τονίζω ότι είτε η τομή lolipop είτε η τομή J δεν επαρκούν να δώσουν ένα ικανοποιητικό σχήμα σε ένα μεγάλο πτωτικό μαστό.


μειωτική στήθους, μειωτικη στηθουσ, μειωση μαστων

Η επέμβαση


Η μειωτική στήθους διαρκεί 2-3 ώρες και η ασθενής συνήθως παραμένει για νοσηλεία 1 ημέρα. Μετεγχειρητικά εφαρμόζεται ελαστική επίδεση των μαστών, η οποία αντικαθίσταται από ειδικό στηθόδεσμο για μια περίοδο ενός μήνα. Για αυτόν τον πρώτο μήνα είναι σημαντικό να προσέχει η ασθενής και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που τις δίνονται, ενώ μετά το πέρας του μήνα μπορεί σταδιακά να επιστρέψει στις φυσιολογικές της δραστηριότητες.

Η μειωτική στήθους είναι μια επέμβαση που βελτιώνει εκτός από την εμφάνιση της ασθενούς και την ποιότητα ζωής της, αφού οι μεγάλοι μαστοί προκαλούν πολλές φορές και λειτουργικά προβλήματα. Όπως και στην αυξητική των μαστών, συνιστάται πριν την επέμβαση να διενεργείται μαστογραφία για τον αποκλεισμό άλλης παθολογίας των μαστών. Παρά το γεγονός ότι η μειωτική στήθους δεν επηρεάζει μελλοντική εγκυμοσύνη, συνιστάται όταν αυτό είναι δυνατόν να διενεργείται μετά την εγκυμοσύνη η οποία προκαλεί φυσιολογικά αύξηση του μεγέθους των μαστών και χαλάρωση αυτών.

ανόρθωση στήθους


ανόρθωση στήθους


ανόρθωση στήθους


ανόρθωση στήθους


ανόρθωση στήθους

Μειωτική σε συνδυασμό με αποκατάσταση ανισομαστίας και ταυτόχρονη ανόρθωση των μαστών


Επέμβαση
Μειωτική μαστών
Διάρκεια επέμβασης
2-3 ώρες
Χρόνος ανάρρωσης
3-4 εβδομάδες

πλαστικός χειρουργός, δρ. φώτης φίλιππος καραντώνης


Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Καραντώνης Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.


Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.
Επικοινωνία

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

+302107718551

+306936683853

info@drkarantonis.com


Βρείτε μας


2107718551

6936683853

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

Κλείστε μία συνάντησηCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματοςCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος[pvcp_1]