Botox and Dysport

Title:

Description:

Botox and Dysport

Λείανση των ρυτίδων του μετώπου, της μεσόφρυας και της κροταφικής περιοχής (crow’s feet – πόδι χήνας), μέσω προσωρινής παράλυσης των σχετικών μυών με botox ή dysport

ΜποτοξBotoxbotoxΕνδείξεις: Botox – Dysport

Το Botox και το Dysport είναι για τις ρυτίδες, μια αποτελεσματική θεραπεία της πλαστικής χειρουργικής. Η εφαρμογή Botox ή Dysport είτε προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων ή αντιμετωπίζει την ύπαρξή τους, κυρίως στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και σε ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και το λαιμό.

Επίσης, για αισθητικούς λόγους μπορεί να εφαρμοστεί στις παρειές. Συγκεκριμένα εφαρμόζεται στο μασητήρα μυ ώστε να αλλάξουμε τις γωνίες του προσωπου.

Είναι μια απλή, αποτελεσματική διαδικασία θεραπείας και πρόληψης. Είναι ένα βασικό “όπλο” του πλαστικού χειρουργού στην αντιμετώπιση ρυτίδων στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το “πόδι της χήνας” (έξω κανθός, εξωτερική πλευρά του οφθαλμού).

Οι ρυτίδες δημιουργούνται με διαφορετικό ρυθμό ταχύτητας και έκτασης ανάλογα με το δέρμα. Βασικό ρόλο παίζει ο βαθμός έκθεσης στον ήλιο, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η χρήση ενυδατικών κρεμών και αντηλιακών. Ανάλογα με την περίπτωση, ο πλαστικός χειρουργός σε συνεννόηση με το ενδιαφερόμενο άτομο, θα κρίνει αν είναι απαραίτητη η διαδικασία καθώς και σε ποια σημεία.

Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία Botox ή Dysport ξεκινά μετά την ηλικία των 30. Καλό είναι να μην καθυστερεί πολύ η έναρξη των θεραπειών. Είναι η μοναδική ουσία για την πρόληψη τη δημιουργίας ρυτίδων. Αν οι ρυτίδες εγκατασταθούν και γίνουν βαθιές, τότε η αντιμετώπισή τους γίνεται διαφορετική.

Όλες οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για το botox και το dysoort, ακόμα και 10ετείς σε κορυφαία ιατρικά κέντρα αναφέρουν ότι είναι απολύτως ασφαλές χωρίς παρενέργειες. Η θεραπεία με botox εξάλλου γίνεται και για ιατρικούς λόγους, σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός για αισθητικούς λόγους. Είναι ανώδυνη θεραπεία και η σχέση τιμής και οφέλους είναι μοναδική.

Δεν συνίσταται η χρήση στις εγκυμονούσες καθώς δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφαλή χρήση κατά την εγκυμοσύνη. Περαιτέρω, αντενδείκνυται η χορήγησή του σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες του νευρομυικού συστήματος όπως είναι η Μυασθένεια Gravis ή το σύνδρομο Eaton-Lambert.


Εξειδικευμένες Θεραπείες με Botox ή Dysport

Βοτουλινική τοξίνη για υπεριδρωσία, παράλυση νεύρων

Σε εξειδικευμένες περιπτώσεις η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη ή αλλαντική τοξίνη γίνεται και για άλλες καταστάσεις όπως η ημικρανίες, η συμπτωματική θεραπεία της παράλυσης του Bell, της ασυμμετρίας του προσώπου και των ταινιών της περιοχής του λαιμού (neck bands).

Εδώ και πολλά χρόνια πλέον θεωρείται η θεραπεία που απολαμβάνει περισσότερο από κάθε άλλη η σύγχρονη γυναίκα αλλά και πολλοί άνδρες. Εκτός από εφαρμογή στην αισθητική του προσώπου και λαιμού χρησιμοποιείται και για τον περιορισμό της εφίδρωσης (Υπεριδρωσία) συνήθως σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα.

Επιπλεόν, η εφαρμογή του βοτουλινκής τοξίνης ή αλλαντικής τοξίνης είναι συχνή σε ασθενείς που παρουσιάζουν παράλυση του προσωπικού νεύρου ή κλάδων αυτού. Σε αυτή την περίπτωση αποσκοπεί στην αποκατάσταση της συμμετρίας του προσώπο.

Απαιτεί ελάχιστο χρόνο η εφαρμογή της θεραπείας (15΄-20΄) και δεν φαίνεται απολύτως τίποτα καθώς η βελόνη που χρησιμοποιούμε είναι διαμέτρου μικρότερης των 30G


Βοτουλινική τοξίνη, botox

Βοτουλινική τοξίνη: Μετά την εφαρμογή


Μετά το Botox

Μετά την εφαρμογή του βοτουλινικής τοξίνης ή αλλαντικής τοξίνης επιστρέφουμε άμεσα στην καθημερινότητά μας. Οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι και παροδικοί.

Δεν είναι επιθυμητό να ξαπλώσουμε άμεσα μετά και για διάστημα 3 ωρών. Αποφεύγουμε τις πηγές θερμότητας όπως καυτό μπάνιο, μαγείρεμα και καθώς και απέχουμε από άσκηση για δυο ημέρες.

Κάθε πρόσωπο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δεν εφαρμόζουμε τις ίδιες μονάδες φαρμάκου σε όλους. Η άριστη γνώση της ανατομίας και η εκπαίδευση καθιστά τον Πλαστικό Χειρουργό τον κατάλληλο ιατρό να εφαρμόζει τη θεραπεία

. Το φάρμακο είναι μια φυσική ουσία που αφαιρείτε από ένα βακτήριο. Η θεραπεία βοτουλινκής τοξίνης ή αλλαντικής τοξίνης στοχεύει να χαλαρώσει τους μύες έκφρασης του προσώπου και ενίοτε του λαιμού. Η δράση ξεκινά να φαίνεται σε 2-3 ημέρες και το αποτέλεσμα εγκαθίσταται σε περίπου 10-14 ημέρες.


Η διάρκεια

Η διάρκεια του αποτελέσματος της θεραπείας βοτουλινικής τοξίνης εξαρτάται από το μέγεθος των μυών και από την αραίωση που κάνει ο ιατρός.

Η βοτουλινική τοξίνη ή ή αλλαντική τοξίνη πρέπει να αραιώνεται με 2,5ml φυσιολογικού ορού ώστε να έχουμε την επιθυμητή διάρκεια 4-6 μηνών.

Αναλογα με τις γνώσεις ανατομίας του ιατρού μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδωση αλλά και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να φαίνεται παγωμένο και ανέκφραστο το πρόσωπο.


Ενδεικτικά Αποτελέσματα Θεραπειών

Θεραπεία
Botox
Χρόνος θεραπείας
20 λεπτά
Διάρκεια αποτελέσματος
4-6 μήνες

πλαστικός χειρουργός, δρ. φώτης φίλιππος καραντώνης


Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Καραντώνης Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.


Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.
Επικοινωνία

Φειδιππίδου 12, Αθήνα

+302107773974

+306936683853

info@drkarantonis.com


Βρείτε μας


2107773974

6936683853

Φειδιππίδου 12, Αθήνα

Κλείστε μία συνάντησηCopyright ©2021 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματοςCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος[pvcp_1]