Botox – Dysport

Λείανση των ρυτίδων του μετώπου, της μεσόφρυας και της κροταφικής περιοχής (crow’s feet – πόδι χήνας), μέσω προσωρινής παράλυσης των σχετικών μυών με botox ή dysport

Ενδείξεις: Botox – Dysport

Που χρησιμεύει το botox και το dysport

Το Botox και το Dysport είναι για τις ρυτίδες, μια αποτελεσματική θεραπεία της πλαστικής χειρουργικής. Η εφαρμογή Botox ή Dysport προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων. Επιπλεόν, αντιμετωπίζει ακόμη και τις υπάρχουσες, κυρίως στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και σε ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και το λαιμό.

Επίσης, για αισθητικούς λόγους μπορεί να εφαρμοστεί στις παρειές. Συγκεκριμένα εφαρμόζεται στο μασητήρα μυ ώστε να αλλάξουμε τις γωνίες του προσωπου.

Είναι μια απλή, αποτελεσματική διαδικασία θεραπείας και πρόληψης. Είναι ένα βασικό “όπλο” του πλαστικού χειρουργού στην αντιμετώπιση ρυτίδων στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το “πόδι της χήνας”.

Οι ρυτίδες δημιουργούνται με διαφορετικό ρυθμό ταχύτητας και έκτασης ανάλογα με το δέρμα. Βασικό ρόλο παίζει ο βαθμός έκθεσης στον ήλιο, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η χρήση ενυδατικών κρεμών και αντηλιακών. Ανάλογα με την περίπτωση, ο πλαστικός χειρουργός σε συνεννόηση με το ενδιαφερόμενο άτομο, θα κρίνει αν είναι απαραίτητη η διαδικασία καθώς και σε ποια σημεία.

Ποια η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσω botox

Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία Botox ή Dysport ξεκινά μετά την ηλικία των 30. Καλό είναι να μην καθυστερεί πολύ η έναρξη των θεραπειών. Είναι η μοναδική ουσία για την πρόληψη τη δημιουργίας ρυτίδων. Αν οι ρυτίδες εγκατασταθούν και γίνουν βαθιές, τότε η αντιμετώπισή τους γίνεται διαφορετική.

Είναι ασφαλές το botox

Όλες οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για το botox και το dysport, ακόμα και 10ετείς σε κορυφαία ιατρικά κέντρα αναφέρουν ότι είναι απολύτως ασφαλές χωρίς παρενέργειες. Η θεραπεία με botox εξάλλου γίνεται και για ιατρικούς λόγους, σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός για αισθητικούς λόγους. Είναι ανώδυνη θεραπεία και η σχέση τιμής και οφέλους είναι μοναδική.

Δεν συνίσταται η χρήση στις εγκυμονούσες καθώς δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφαλή χρήση κατά την εγκυμοσύνη. Περαιτέρω, αντενδείκνυται η χορήγησή του σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες του νευρομυικού συστήματος όπως είναι η Μυασθένεια Gravis ή το σύνδρομο Eaton-Lambert.

Εξειδικευμένες Θεραπείες με Botox ή Dysport

Βοτουλινική τοξίνη για υπεριδρωσία, παράλυση νεύρων

Εφαρμογή Botox σε υπεριδρωσία και παράλυση προσώπου

Σε εξειδικευμένες περιπτώσεις η θεραπεία botox – dysport γίνεται και για άλλες καταστάσεις. Αυτές είναι  οι ημικρανίες, η παράλυσης του Bell, η ασυμμετρία του προσώπου και των ταινιών της περιοχής του λαιμού (neck bands).

Εδώ και πολλά χρόνια πλέον θεωρείται η θεραπεία που απολαμβάνει περισσότερο από κάθε άλλη η σύγχρονη γυναίκα αλλά και πολλοί άνδρες. Εκτός από εφαρμογή στην αισθητική του προσώπου και λαιμού χρησιμοποιείται και για τον περιορισμό της εφίδρωσης (Υπεριδρωσία) συνήθως σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα.

Ακόμη, η εφαρμογή του botox είναι συχνή σε ασθενείς που παρουσιάζουν παράλυση του προσωπικού νεύρου ή κλάδων αυτού. Σε αυτή την περίπτωση αποσκοπεί στην αποκατάσταση της συμμετρίας του προσώπο.

Απαιτεί ελάχιστο χρόνο η εφαρμογή της θεραπείας (15΄-20΄) και δεν φαίνεται απολύτως τίποτα καθώς η βελόνη που χρησιμοποιούμε είναι διαμέτρου μικρότερης των 30G

Τι κάνουμε μετά την εφαρμογή του Botox

Μετά το Botox

Μετά την εφαρμογή του botox ή dysport επιστρέφουμε άμεσα στην καθημερινότητά μας. Οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι και παροδικοί.

Δεν είναι επιθυμητό να ξαπλώσουμε άμεσα μετά και για διάστημα 3 ωρών. Αποφεύγουμε τις πηγές θερμότητας όπως καυτό μπάνιο, μαγείρεμα και καθώς και απέχουμε από άσκηση για δυο ημέρες.

Κάθε πρόσωπο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δεν εφαρμόζουμε τις ίδιες μονάδες φαρμάκου σε όλους. Η άριστη γνώση της ανατομίας και η εκπαίδευση καθιστά τον Πλαστικό Χειρουργό τον κατάλληλο ιατρό να εφαρμόζει τη θεραπεία

. Το φάρμακο είναι μια φυσική ουσία που αφαιρείτε από ένα βακτήριο. Η θεραπεία βοτουλινκής τοξίνης ή αλλαντικής τοξίνης στοχεύει να χαλαρώσει τους μύες έκφρασης του προσώπου και ενίοτε του λαιμού. Η δράση ξεκινά να φαίνεται σε 2-3 ημέρες και το αποτέλεσμα εγκαθίσταται σε περίπου 10-14 ημέρες.

Πόσο διαρκεί το Botox

Η διάρκεια του botox

Η διάρκεια του αποτελέσματος της θεραπείας βοτουλινικής τοξίνης εξαρτάται από το μέγεθος των μυών και από την αραίωση που κάνει ο ιατρός.

Η βοτουλινική τοξίνη ή ή αλλαντική τοξίνη πρέπει να αραιώνεται με 2,5ml φυσιολογικού ορού ώστε να έχουμε την επιθυμητή διάρκεια 4-6 μηνών.

Αναλογα με τις γνώσεις ανατομίας του ιατρού μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδωση αλλά και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να φαίνεται παγωμένο και ανέκφραστο το πρόσωπο.

Τι είναι το MesoBotox

Τα Botox – Dysport χορηγούνται εδώ και περίπου τριάντα χρόνια για τη μείωση ή την προσωρινή εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου.

Η συμβατική τεχνική είναι η βαθιά έγχυση απευθείας ενδομυϊκά. Οι περιοχές που θεραπεύονται είναι κυρίως οι μύες του άνω 1/3 του προσώπου (πόδια της χήνας, ρυτίδες του λιονταριού, ρυτίδες μετώπου) . Λιγότερο συχνή είναι η θεραπεία των κάτω περιοχών του προσώπου ή του λαιμού, όπως το λίφτινγκ Νεφερτίτης.

Σε αντίθεση με την κλασική τεχνική έγχυσης Botox που στοχεύει στους μύες, η τεχνική Microbotox ή Mesobotox είναι μια καινοτόμος μέθοδος που χρησιμοποιεί βοτουλινική τοξίνη με τη μορφή πολύ μικρών ενδοδερμικών εναποθέσεων που γίνονται με τη χρήση ειδικής σύριγγας με πολύ λεπτές ανώδυνες βελόνες. Το botox εγχέεται απευθείας στο δέρμα και όχι στους μύες και θα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, οδηγώντας σε συνολική αναζωογόνηση του δέρματος.

Η υψηλή αραίωση της βοτουλινικής τοξίνης σε ομοιοπαθητικές δόσεις την καθιστά απολύτως απαλλαγμένη από πιθανές παρενέργειες σε σημεία που μέχρι πρότινος ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν, όπως το κάτω τρίτο του προσώπου με δράση στις κάθετες ρυτίδες των μάγουλων και στη γραμμή της κάτω γνάθου.

Τι προσφέρει η μεσοθεραπεία MesoBotox ?

Αυτή η νέα τεχνική επιτρέπει τη χρήση της βοτουλινικής τοξίνης στη μεσοθεραπεία επιφανειακά στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ.

– Βελτίωση της υφής και της ποιότητας του δέρματος.

– πρόληψη της δερματικής χαλάρωσης στο κάτω τρίτο του προσώπου

– αποτέλεσμα ανόρθωσης του κάτω τριτημορίου του προσώπου και του λαιμού

– μείωση των γραμμών έκφρασης

– μείωση των δυναμικών ρυτίδων στα μάγουλα

– μείωση των ρυτίδων και των ατελειών των μάγουλων

– μείωση των ρυτίδων στη γραμμή της κάτω γνάθου και του λαιμού

– Θεραπεία του σμηγματορροϊκού δέρματος

– θεραπεία της σμηγματόρροιας του τριχωτού της κεφαλής με πιτυρίδα

– θεραπεία της ακμής των νέων και των ενηλίκων

– μείωση των διεσταλμένων πόρων

– θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας

– θεραπεία των κελοειδών (υπερτροφικές ουλές), οι οποίες, με το Botox, χάνουν τη φλεγμονώδη κατάστασή τους και γίνονται λευκές.

Ενδεικτικά Αποτελέσματα Θεραπειών

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Αισθητική χειρουργική – Wikipedia
Κρεατοελιά (ελιά ή σπίλος)
Κυτταρίτιδα
Υαλουρονικό οξύ
Laser αποτρίχωση
Κρυολιπόλυση

Θεραπεία
Botox
Χρόνος θεραπείας
20 λεπτά
Διάρκεια αποτελέσματος
4-6 μήνες