Botox

Το botox είναι μια αποτελεσματική, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία της πλαστικής χειρουργικής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ρυτίδων. Είναι μια θεραπεία που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος τόσο στο γυναικείο, όσο και στο ανδρικό φύλο.

Πώς δημιουργούνται οι ρυτίδες και με ποια συχνότητα;

Οι ρυτίδες δεν δημιουργούνται σε όλους τους ανθρώπους με την ίδια συχνότητα, ούτε στην ίδια χρονική περίοδο. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση ρυτίδων και οι παράγοντες αυτοί είναι οι κάτωθι:

 • Σύσταση δέρματος
 • Κληρονομικοί παράγοντες
 • Κάπνισμα
 • Βαθμός έκθεσης στον ήλιο
 • Χρήση ενυδατικής και αντηλιακής κρέμας

Σε ποια σημεία του προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί το botox;

Όπως προαναφέρθηκε, το botox μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά ή για την αντιμετώπιση ήδη υπαρχουσών ρυτίδων. Συνήθως εφαρμόζεται στις περιοχές του προσώπου όπου εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες όπως στο μέτωπο και στο μεσόφρυο.  Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το γνωστό πόδι της χήνας, ακόμη και στον λαιμό.  

Επιπροσθέτως, για αισθητικούς λόγους η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στους μασητήρες μύες, στις παρειές του προσώπου. Η εφαρμογή σε αυτά τα σημεία στοχεύει στην αναδιαμόρφωση των γωνιών του προσώπου.

Λοιπές εφαρμογές της θεραπείας botox

Το botox δεν αφορά μόνο αισθητικές βελτιώσεις, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί και για την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων. Τα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν είναι οι ημικρανίες, η πάρεση προσωπικού νεύρου (πάρεση Βell) και η ασυμμετρία του προσώπου και των ταινιών της περιοχής του λαιμού(neck bands). Επιπροσθέτως, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και στις μασχάλες, στις παλάμες και στα πέλματα για τον περιορισμό της εφίδρωσης(υπεριδρωσία).

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την εφαρμογή της θεραπείας και πόσο διαρκεί;

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος τη θεραπεία είναι μετά την ηλικία των 30 ετών. Η ηλικία αυτή έχει καθιερωθεί ως ορόσημο, στοχεύοντας στην προληπτική δράση της θεραπείας.

Επίσης, η  διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από το μέγεθος των μυών και την αραίωση που πραγματοποιεί ο γιατρός. Η βοτουλινική τοξίνη ή αλλαντική τοξίνη πρέπει να αραιώνεται με 2,5ml φυσιολογικού ορού. Με αυτή την αναλογία επιτυγχάνεται ένα φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί από 4-6 μήνες.

Είναι ασφαλής;

Η θεραπεία botox είναι απόλυτα ασφαλής και δεν παρουσιάζει παρενέργειες. Είναι μια ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία, της οποίας η εφαρμογή δεν ξεπερνά τα 15-20 λεπτά. Μετά την εφαρμογή δεν υπάρχει κάποια ένδειξη, αφού η έγχυση του υλικού πραγματοποιείται με μια βελόνη με διάμετρο μικρότερη των 30G.

Η θεραπεία αντενδείκνυται σε εγκυμονούσες και σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες του νευρομυικού συστήματος, όπως για παράδειγμα μυασθένεια Gravis ή το σύνδρομο Eaton-Lambert.

Τι είναι η θεραπεία του Mesobotox και ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Το botox εφαρμόζεται επιτυχώς πάνω από 30 χρόνια για τη μείωση ή την παροδική εξάλειψη των ρυτίδων. Η θεραπεία botox με τη συμβατική τεχνική πραγματοποιείται με την έγχυση του υλικού ενδομυϊκά.

Από την άλλη, η θεραπεία Mesobotox είναι μια καινοτόμος μέθοδος που χρησιμοποιεί βοτουλινική τοξίνη με τη μορφή πολύ μικρών ενδοδερμικών εναποθέσεων. Η έγχυση πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής σύριγγας με λεπτές και ανώδυνες βελόνες. Έτσι, το υλικό εγχέεται απευθείας στο δέρμα και όχι στους μύες, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ προσφέροντας τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 • Πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος στο κάτω τρίτο του προσώπου
 • Μείωση γραμμών έκφρασης
 • Μείωση πιθανοτήτων εμφάνισης ρυτίδων στα μάγουλα
 • Ανόρθωση του κάτω τριτημορίου του προσώπου και του λαιμού
 • Θεραπεία του σμηγματορροϊκού δέρματος
 • Θεραπεία διεσταλμένων πόρων
 • Θεραπεία των κελοειδών (υπερτροφικές ουλές)

Εκτός από το πρόσωπο και το λαιμό, το Mesobotox μπορεί να εφαρμοστεί και για θεραπευτικούς λόγους, όπως και το συμβατικό botox.  Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να εφαρμοστεί για τη θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας και της σμηγματόρροιας του τριχωτού της κεφαλής με πιτυρίδα.

Εάν σκέφτεστε να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές ρυτίδες ή να προλάβετε την εμφάνισή τους, επικοινωνήστε άμεσα με τον έμπειρο Πλαστικό Επανορθωτικό Χειρουργό Φώτη Φίλιππο Καραντώνη. Ο Δρ. Καραντώνης γνωρίζει τις ανάγκες του κάθε προσώπου και εγγυάται να σας χαρίσει ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα. Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το ραντεβού σας.

Θεραπεία
Botox
Χρόνος θεραπείας
20 λεπτά
Διάρκεια αποτελέσματος
4-6 μήνες