Κοιλιοπλαστικη – Πλαστικη κοιλιασ – mini κοιλιοπλαστική

Title:

Description:

Κοιλιοπλαστικη – Πλαστικη κοιλιασ – mini κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστικη - Πλαστικη κοιλιασ - mini κοιλιοπλαστική

κοιλιοπλαστικη-πλαστικη-κοιλιασ κλεψύδρα

Η κοιλιοπλαστικη κλεψύδρα (πλαστικη κοιλιασ) και η mini κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που δίνει άμεσα αποτελέσματα και προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση στους ασθενείς. Το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται μετά από εγκυμοσύνη ή μετά από απώλεια πολλών κιλών. Το δέρμα με την πάροδο των ετών χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του. Έτσι, δεν μπορεί να ακολουθήσει την μείωση του όγκου των υποκείμενων ιστών.

Αρκετά συχνά συνοδεύεται από χαλάρωση των κοιλιακών μυών. Χαλάρωση των ορθών κοιλιακών ουσιαστικά εννοούμε τη διάσταση, δηλαδή την αύξηση του χάσματος, της μέσης γραμμής της κοιλιάς ανάμεσα στους δυο ορθούς μυς. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με mini κοιλιοπλαστική.

κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και η mini κοιλιοπλαστικήκοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και η mini κοιλιοπλαστικήκοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και η mini κοιλιοπλαστική


κοιλιοπλαστική, πλαστική κοιλιάς, κοιλιοπλαστικη, πλαστικη κοιλιας

Πως γίνεται η Κοιλιοπλαστικη κλεψύδρα και η mini κοιλιοπλαστική

Ο ασθενής για να υποβληθεί σε κοιλιοπλαστικη κλεψύδρα ή mini κοιλιοπλαστική είναι υπό γενική αναισθησία. Η τομή της κοιλιοπλαστικής κλεψύδρα γίνεται από τη μία λαγόνιο άκανθα έως την άλλη, χαμηλά, σε σημείο που να μπορεί να κρύβεται από το εσώρουχο ή το μαγιό,  ενώ στη mini κοιλιοπλαστική είναι περιορισμένη.

Το μήκος της τομής στην κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) εξαρτάται από τη χαλάρωση του δέρματος. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και υποδόριου λίπους. Όταν απαιτείται, γίνεται συρραφή των μυών για να επιτύχουμε τη σύσφιξη αυτών.

Όταν το πρόβλημα είναι μεγάλο, γίνεται επανατοποθέτηση του ομφαλού στη νέα του θέση, μιας και η έκταση του δερμολιπώδους ιστού που αφαιρείται είναι μεγάλη. Στην mini κοιλιοπλαστική δεν μετακινείται ο αφαλός.


κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και μετεγχειρητική πορεία

Η διάρκεια της επέμβασης στην κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) είναι 2,5 – 3 ώρες ενώ στην mini κοιλιοπλαστική μόλις 1 ώρα και ο ασθενής παραμένει συνήθως για νοσηλεία μίας ημέρας. Μετεγχειρητικά, γίνεται ελαστική επίδεση της κοιλίας όπως και στην mini κοιλιοπλαστική, ενώ μετά την πρώτη αλλαγή εφαρμόζεται ειδικός κορσές, τον οποίο φέρει ο ασθενής για περίπου δύο μήνες. Μετά την πλαστική κοιλιάς η επιστροφή στις δραστηριότητες για τον ασθενή υπολογίζεται στις 1-2 εβδομάδες ενώ στην mini κοιλιοπλαστική μόλις  1 εβδομάδα ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού, όσον αφορά την προσοχή που επιβάλλεται στην αποφυγή άρσης βάρους κ.α.

Τα αποτελέσματα στην κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)  και στην mini κοιλιοπλαστική είναι θεαματικά και ορατά σχεδόν αμέσως μετά το χειρουργείο. Μια κοιλιά λεία, επίπεδη, χωρίς χαλάρωση, η οποία δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με κανέναν άλλο τρόπο.

Συνιστάται η πλαστική κοιλιάς να πραγματοποιείται όταν έχουν χαθεί όλα τα περιττά κιλά (ενώ στην mini κοιλιοπλαστική συνήθως δε χρειάζεται καθώς πρόκειται για άτομα με φυσιολογικό σχεδόν βάρος) προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση με την εκ νέου απώλεια κιλών μετά την επέμβαση.


Χαλάρωση κοιλιάς μετά από εγκυμοσύνη και κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) κλεψύδρα

Η μητρότητα είναι αναμφισβήτητα μια περίοδος χαράς αλλά και μεγάλων αλλαγών για μια γυναίκα. Η φυσική κατάσταση του σώματος αλλάζει δραματικά και συνάμα περιορίζεται ο προσωπικός της χρόνος. Συνέπεια της καθολικής αφοσίωσης στο παιδί της, κάθε μητέρα δεν μπορεί να αφιερώσει χρόνο ώστε να γυμναστείς.

Για κάποιες μητέρες είναι αρκετά δύσκολο να διατηρήσουν το ιδεατό τους βάρους. Έτσι, κατά την περίοδο της λοχείας ενώ έχουν εξαφανιστεί τα πλεονάζοντα 5 με 6 κιλά των αμνιωτικών υγρών και του βρέφους μερικά ή και αρκετά παραπάνω κιλά είναι δύσκολο να χαθούν.

Ακόμη χειρότερα φαίνεται ότι το σώμα δεν επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση αλλά παρουσιάζει μια δυστοκία να ρικνωθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό όταν το δέρμα έχει υπερδιαταθεί. Αυτή η περίοδος πολλές φορές κρατά χρόνια και η γυναίκα εισέρχεται σε ένα φαύλο κύκλο ειδικά όταν δεν είναι αυστηρή με την διατροφή της.

Κατά τον ίδιο τρόπο ταλαιπωρούνται και άτομα τα οποία έχουν απολέσει βάρος μαζικά. Πολλοί, μετά από μια επιτυχημένη επιστροφή στο φυσιολογικό τους βάρος, παρατηρούν ότι δεν έχει πλέον ελαστικότητα το δέρμα και δεν ρικνώνεται πάνω στο μυϊκό σύστημα οπότε είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική κλεψύδρα.

Γυναίκες που κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης πήραν 10 με 15 κιλά και πριν είχαν ένα βάρος κοντά στο ιδεατό μπορούν συνήθως να κάνουν mini κοιλιοπλαστική.Κοιλιοπλαστική: Τεχνικές και Ιστορία

Η πρώτη καταγεγραμμένη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)  έγινε το 1899 στο Meryland. Η τεχνικές εξελίχθηκαν πολύ σε σχέση με την πρώτη τεχνική η οποία και δημιουργούσε αρκετά προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώιμες αυτές τεχνικές αφαιρούσε ο χειρουργός τον αφαλό.

Πλέον, με την κατάλληλη επιλογή ασθενών η κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και η mini κοιλιοπλαστική είναι μια ασφαλής επέμβαση που χαρίζει ιδιαιτέρως ικανοποιητικά αποτελέσματα στους ασθενείς. Ο κατάλληλος Πλαστικός Χειρουργός έχει εκπαιδευθεί στην πλήρη γκάμα των τεχνικών ώστε να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε κάθε περιστατικό. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα έχετε πιθανότατα μια πολύ καλύτερη αντίληψη της επέμβασης.


Σας παραθέτω έναν πλήρη οδηγό για να συναποφασίσουμε ποια είναι η βέλτιστη τεχνική ώστε να αναδειχθεί το αποτέλεσμα και η κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) σας στο μέγιστο βαθμό. Θα διαβάσετε πως με την κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) μετατρέπουμε το σώμα με περίσσεια δέρματος, λίπους και χαλάρωση σε ένα καλοσχηματισμένο σώμα με σφριγηλό δέρμα. Με την πάροδο μερικών μηνών το αποτέλεσμα μετά την πλαστική κοιλιάς ενισχύεται από την μετεγχειρητική ίνωση που κάνει το δέρμα να κολλάει ακόμα πιο καλά στους υποκειμένους μυς.


 • Μίνι Κοιλιοπλαστική
Μίνι Κοιλιοπλαστική

Η mini κοιλιοπλαστική είναι μια πολύ δημοφιλής πλαστική κοιλιάς  για άτομα με δείκτη μάζας σώματος συνήθως κάτω του 30 και χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις βάρους είναι η mini κοιλιοπλαστική. Η mini κοιλιοπλαστική είναι τεχνική κατάλληλη για να διορθώσει κανείς την περίσσεια δέρματος κάτω από τον ομφαλό. Επίσης, πολλές υποψήφιες ζητούν μια mini κοιλιοπλαστική για να διορθώσουν μια άσχημη ουλή καισαρικής τομής.

Είναι ελάχιστα επεμβατική πλαστική κοιλιάς σε σχέση με τις υπόλοιπες τεχνικές. Κατά συνέπεια ο χρόνος αποθεραπείας είναι συνήθως 7 με 14 ημέρες το πολύ. Ο Πλαστικός Χειρουργός τοποθετεί την τομή σε αυτή την πλαστική κοιλιάς στην υπερυβική χώρα, κρυμμένη στο εσώρουχο όπως και της καισαρικής τομής. Στην mini κοιλιοπλαστική το μήκος της τομής περιορίζεται στο μέγεθος και είναι δυσδιάκριτη μετά από μερικούς μήνες.

Το κόστος στη mini κοιλιοπλαστική είναι χαμηλότερο εν σχέση με την κλασσική κοιλιοπλαστική συνέπεια του σχετικά ελάχιστου χειρουργικού χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση της επέμβασης.

Σημαντικό μειονέκτημα στη mini κοιλιοπλαστική είναι ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί πάρα πολύ δέρμα. Έτσι, η mini κοιλιοπλαστική περιορίζεται για άτομα που έχουν απολέσει σχετικά λίγα κιλά (περίπου 10 με 20 ανάλογα με τον σωματότυπο και το ύψος) και παρουσιάζουν μια χαλάρωση της κοιλιάς κάτωθεν του ομφαλού.


 • Τυπική κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)
Τυπική κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)

Ολίγον τι ξεπερασμένη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) η οποία αφορά στην αφαίρεση μεγάλης ποσότητας δέρματος και λίπους, καθώς και επανατοποθέτηση του αφαλού.

Η τομή σε αυτή την κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) γίνεται υπερηβικά από το ένα λαγόνιο οστό μέχρι το άλλο. Στη συνέχεια το δέρμα και το λίπος ανασπώνται μέχρι λίγα εκατοστά κάτω από το στέρνο. Κατά την παρασκευή του κρημνού και όταν φτάνουμε στον αφαλό φροντίζουμε να τον κόψουμε με μια κυκλοτερή τομή ώστε να παραμείνει στο έδαφος του κοιλιακού τοιχώματος. Αφαιρούμε όλο το λίπος και το δέρμα από το ύψος του αφαλού και κάτω και ξαναντύνουμε το μυϊκό τοίχωμα με το δέρμα και λίπος της άνω κοιλιακής χώρας.

Αποφεύγω να χρησιμοποιώ αυτή την τεχνική καθώς παρουσιάζει υψηλότερα ποσοστά σερομάτων. Το σέρομα είναι συλλογή ορώδους υγρού που εγκυστώνεται και απαιτεί την μετεγχειρητική παρακέντηση του από τον ιατρό μέχρι να υποχωρήσει.

Επιπλέον, η κλασσική κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) απαιτεί τη χρήση παροχετεύσεων ακριβώς διότι παρουσιάζονται μετεγχειρητικές συλλογές υγρού. Πάραυτα το ποσοστό σερομάτων παραμένει υψηλό.


 • κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) με πλωτό ομφαλό
κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) με πλωτό ομφαλό

Είναι παραλλαγή της κλασσικής κοιλιοπλαστικής με την διαφορά ότι ο ομφαλός δεν κόβεται περιμετρικά αλλά σε βάθος από το μίσχο του. Έτσι, παραμένει στη θέση του στο δέρμα της κοιλιάς και κατεβαίνει χαμηλότερα όταν ράβεται ο κρημνός της άνω κοιλιάς στην υπερηβική χώρα.

Είναι μια κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) την οποία παρουσιάζω αλλά δεν χρησιμοποιώ ποτέ καθώς μετατοπίζεται ο αφαλός χαμηλότερα. Αυτή η νέα χαμηλή θέση του ομφαλού φαίνεται κατά τη γνώμη μου αντιαισθητική και είναι ο κύριος λόγος που την αποφεύγω.


 • Εκτεταμένη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)
Εκτεταμένη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)

Πρόκειται επίσης για παραλλαγή της κλασσικής κοιλιοπλαστικής με τη διαφορά ότι η τομές εκτείνονται στα πλάγια της κοιλίας προς τα λεγόμενα ψωμάκια. Η εκτεταμένη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) ενδείκνυται για άτομα που έχουν απολέσει βάρος μαζικά και έχουν δραματική χαλάρωση δέρματος.

Είναι η τεχνική για άτομα με πολλές «δίπλες» ή «σωσίβιο» καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η περίσσεια δέρματος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο.


 • Ανόρθωση Κορμού
Ανόρθωση Κορμού

Είναι η ενδεδειγμένη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) για κάποιον που χρειάζεται να αφαιρεθεί πλεόνασμα δέρματος από την κοιλιακή χώρα και ταυτόχρονα να ανορθωθούν οι γλουτοί και οι μηροί. Είναι μια μεγάλη επέμβαση η οποία όταν διενεργείται από κατάλληλα εκπαιδευμένο Πλαστικό Χειρουργό δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο χειρουργός έχει την δυνατότητα ουσιαστικά να κάνει λιπογλυπτική όλου του σώματος. Ενδείκνυται όταν έχουμε τόση χαλάρωση που το δέρμα στους γλουτούς και μηρούς «σακουλιάζει» και έχει έντονη όψη φλοιού πορτοκαλιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχηματισμένο πλέον σώμα με αντάλλαγμα τις ουλές που εκτείνονται πολλές φορές μέχρι και την μέση της ιερής χώρας.


 • Δερμολιπεκτομή δίκην Ζώνης
Δερμολιπεκτομή δίκην Ζώνης

Είναι μια επέμβαση η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σχεδόν σε άτομα που έχουν απολέσει βάρος μετά από βαριατρική επέμβαση. Όπως υποδηλώνει το όνομα της επέμβασης είναι μια κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) η οποία εκτείνεται περιμετρικά. Είναι ουσιαστικά μια εκτεταμένη ανόρθωση σώματος που δίνει ουσιαστικές λύσεις σε άτομα με χαλάρωση του δέρματος περιμετρικά.

Η τομή είναι ακριβώς σαν ζώνη και με τον τρόπο αυτό αφαιρείται κάθε περίσσεια η οποία περιπίπτοντως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λοιμώξεων κάτω από τις πτυχές. Οι ασθενείς υφίστανται ανόρθωση γλουτών και μηρών παράλληλα με την κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και ομολογουμένως όλοι μένουν ικανοποιημένοι με την νέα τους εικόνα.

Για να εφαρμοστεί η τεχνική αυτή απαιτείται να έχει παραμείνει ο ασθενής επί τουλάχιστον ένα έτος σε σταθερό επιθυμητό βάρος. Είναι η ακριβότερη επέμβαση του είδους καθώς απαιτεί αρκετό χειρουργικό χρόνο. Το κόστος επίσης καθορίζεται και από το γεγονός ότι αυτοί οι ασθενείς καλό είναι να νοσηλευτούν για 2 με 3 ημέρες για παρακολούθηση.


 • Ανάστροφη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)
Ανάστροφη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)

Η ανάστροφη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) ενδείκνυται σε άτομα που έχουν περίσσεια δέρματος και λιποδυστροφία πάνω από τον αφαλό. Η τομές σε αυτή την πλαστική κοιλιάς μπαίνουν στις υπομάστιες πτυχές και ενώνονται. Οι τομές έτσι μπορούν να καμουφλαριστούν ικανοποιητικά.

Όσοι ασθενείς έχουν ένδειξη για ανάστροφη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) μένουν ικανοποιημένοι καθώς η λιποδυστροφία του επιγαστρίου είναι δυσεπίλυτο πρόβλημα ειδικά σε άτομα που έχουν δοκιμάσει και λιποαναρρόφηση της περιοχής χωρίς επιτυχία.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί ανάστροφη mini κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ). Είναι λίγα άτομα με πολύ ιδιαίτερη ανατομία και λιποδυστροφία μόνο του επιγαστρίου.


 • κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) Fleur De Lis
κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) Fleur De Lis

Είναι μια ακόμη παραλλαγή της κλασσικής κοιλιοπλαστικής η οποία διαφέρει στην τοποθέτηση των τομών. Πέραν της οριζόντιας «κρυμμένης» τομής γίνεται και μια κάθετη υπερ-υπομφάλιος τομή η οποία είναι αδύνατο να καμουφλαριστεί. Παρά το μειονέκτημα αυτό υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι επωφελούνται ακόμα και από αυτή την πλαστική κοιλιάς. Η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα είναι μια παραλλαγή της κοιλιοπλαστικής κλεψύδρα με τη διαφορά ότι στην Fleur de lis υπάρχει μια υπερυπομφάλιος τομή.

Η κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) Fleur de lis ενδείκνυται σε άτομα με αρκετή περίσσεια που δεν επιθυμούν την επέκταση της τομής στα πλάγια αλλά κάθετα στο κέντρο. Ακόμη μια κατηγορία είναι ασθενείς που έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση λαπαροτομίας. Αυτή η ομάδα ασθενών μπορώ να πω ότι επωφελούνται από τη διόρθωση των συνήθως δύσμορφων ουλών της λαπαροτομίας.


 • κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) κλεψύδρα και mini κοιλιοπλαστική υποβοηθούμενη με VASER ή με κλασσική λιποαναρρόφηση
κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) κλεψύδρα και mini κοιλιοπλαστική υποβοηθούμενη με VASER ή με κλασσική λιποαναρρόφηση

Σε επιλεγμένους ασθενείς η λιποαναρρόφηση ή η λιποαναρρόφηση VASER υποβοηθά σημαντικά στην κοιλιοπλαστικη κλεψύδρα και mini κοιλιοπλαστική. Τα ακρωνύμιο VASER σημαίνει Vibration Amplification of Sound Energy at Resonance. Ουσιαστικά είναι λιποαναρρόφηση υποβοηθούμενη από υπερήχους που κάνουν το κοπιαστικό έργο της χειρονακτικής κλασσικής λιποαναρρόφησης ευκολότερη για τον χειρουργό.

Είναι σημαντικό να κατανοήσει κανείς ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την επάρκεια ενός χειρουργού στην λιποαναρρόφηση. Μάλιστα, στα χέρια κάποιου που δεν αντιλαμβάνεται την τέχνη της λιπογλυπτικής επαρκώς μπορεί να είναι και μειονέκτημα καθώς εδώ ισχύει το «ουκ εν τω πολλώ το ευ».

Οι συνηθέστερες αστοχίες είναι οι ασυμμετρία και οι δημιουργία εμβαθύνσεων στο δέρμα κατά τόπους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσω ότι υπάρχουν ασθενείς που επωφελούνται ιδιαιτέρως από το συνδυασμό λιποαναρρόφησης με την κοιλιοπλαστική κλεψύδρα και mini κοιλιοπλαστική.


 • Κοιλιοπλαστική κλεψύδρα και 4D Λιποαναρρόφηση-Λιποανακύκλωση
Κοιλιοπλαστική κλεψύδρα και 4D Λιποαναρρόφηση-Λιποανακύκλωση

Μαζί με την κοιλιοπλαστική κλεψύδρα -λιποαναρρόφησης είναι η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα – λιποανακύκλωση. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί κάλλιστα ένα μέρος του λίπους ακόμα και από μια mini κοιλιοπλαστική να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές που επιθυμούμε να προσθέσουμε όγκο.

Συνήθως η πλειοψηφία των ασθενών ζητά την αυξητική στήθους και αυξητική γλουτών γνωστή και ως Brazilian Butt-lift λιποανακύκλωση. Οι ασθενείς που επιλέγουν αυτές τις μεθόδους αυξητικής στήθους αναφέρουν ότι αισθάνονται ότι το αποτέλεσμα είναι φυσικό.


 • Κοιλιοπλαστική κλεψύδρα με διατήρηση της περιτονίας Scarpa
Κοιλιοπλαστική κλεψύδρα με διατήρηση της περιτονίας Scarpa

Η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα (πλαστική κοιλιάς) αναπτύχθηκε ώστε να μειώσουμε την πιθανότητα δημιουργίας ορώδους μετεγχειρητικής συλλογής, καθώς διατηρούνται περισσότερα λεμφαγγεία διατηρώντας την περιτονία του Scarpa.

Επιπλέον, η αιμάτωση της περιοχής είναι καλύτερη με συνέπεια την ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών. Είναι τεχνική την οποία συνδυάζω πάντα με άλλες καθώς έχω διαπιστώσει ότι όλοι οι ασθενείς επωφελούνται. Είναι τεχνική την οποία συνδυάζω πάντα με την κοιλιοπλαστική κλεψύδρα και θεωρώ ότι δίνει τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.


 • κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) με πτύχωση του ορθού κοιλιακού μυ
κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) με πτύχωση του ορθού κοιλιακού μυ

Η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα (κοιλιοπλαστικη – πλαστικη κοιλιασ) έχει ως απαραίτητο συστατικό τη συνοδό πτύχωση του ορθού κοιλιακού μυ. Σε πολλές περιπτώσεις είναι μονόδρομος καθώς πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν διάσταση στο μυ. Το όμορφο σχήμα της κοιλιάς δεν σχετίζεται μόνο με την χαλάρωση του δέρματος και την παρουσία λίπους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μυϊκό σύστημα. Οι μυς της κοιλίας είναι ο φυσικός κορσές αυτής και έτσι μόνο επιτυγχάνεται η κοιλιοπλαστικη  κλεψύδρα. Όταν για κάποιο λόγο «ξεχειλώνει» ο κορσές ο Πλαστικός Χειρουργός καλείται να τον διορθώσει.

Είτε μια εγκυμοσύνη είτε η χρόνια παχυσαρκία είναι παράγοντες που ασκούν δυνάμεις στο κοιλιακό τοίχωμα. Η συνεχής πίεση εκ των έσω μετατρέπει τον κορμό από σωλήνα σε βαρέλι.

Στην κοιλιά υπάρχουν τενόντιες ραφές. Αυτές είναι μια κάθετη στη μέση γραμμή και τρεις οριζόντιες. Αυτές είναι που φαίνονται σε γυμνασμένα λεπτά άτομα σαν «six-pack». Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αυτή η μέση τενόντια ραφή έχει διαταθεί να την πτυχώσουμε όσο χρειάζεται ώστε να αποκτήσει το σώμα το σχήμα κλεψύδρας. Η στενή μέση είναι ζητούμενο για ένα εύρωστο όμορφο σώμα.

Η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση στα πλάγια της κοιλιάς δίνει άψογα αποτελέσματα. Όταν συνδυάζονται η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα με αυτή την τεχνική οι ασθενείς πέρα από το ότι απολαμβάνουν ένα εκπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι ασφαλείς και δεν υφίστανται καμία ιδιαίτερη ταλαιπωρία όπως πόνο, καθυστερημένη επούλωση και άλλες επιπλοκές.Ενδείξεις Αντενδείξεις Επιπλοκές Κοιλιοπλαστικής  • Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και κοιλιοπλαστική κλεψύδρα
  • Αντενδείξεις Κοιλιοπλαστικής
  • Επιπλοκές Κοιλιοπλαστικής
  • Πώς προετοιμάζεστε για την Κοιλιοπλαστική σας
  • Κοιλιοπλαστική: Αναμενόμενα πριν και μετά την επέμβαση
  • Πλαστικής κοιλιάς και αποτελέσματα
  Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και κοιλιοπλαστική κλεψύδρα

  Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε υπερβολικό λίπος, χαμηλή ελαστικότητα του δέρματος ή αδύναμο συνδετικό και μυικό ιστό στην κοιλιά σας με αποτέλεσμα αυτή να κρεμάσει.

  Αυτοί περιλαμβάνουν:

  • Σημαντικές αλλαγές στο βάρος
  • Εγκυμοσύνη
  • Κοιλιακή χειρουργική επέμβαση, όπως μια καισαρική
  • Γήρανση
  • Ο φυσικός σας τύπος σώματος

  Μια κοιλιοπλαστική κλεψύδρα (κοιλιοπλαστικη – πλαστικη κοιλιασ) μπορεί να αφαιρέσει το χαλαρό δέρμα και λίπος και να σφίξει την αδύναμη περιτονία και τους μυς. Επίσης μπορεί να αφαιρέσει ραγάδες κάτωθεν του ομφαλού. Ακόμη, μπορεί να ενσωματώσει μια προϋπάρχουσα ουλή καισαρικής.

  Μια κοιλιοπλαστική κλεψύδρα (κοιλιοπλαστικη κλεψύδρα) μπορεί επίσης να γίνει σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές επεμβάσεις για το περίγραμμα του σώματος, όπως μια επέμβαση μαστού. Εάν έχετε αφαιρέσει το λίπος από την κοιλιά σας με λιποαναρρόφηση και δεν έχει συσφιχθεί το δέρμα σας, μπορείτε να αποφασίσετε να κάνετε μια κοιλιοπλαστική κλεψύδρα για όποια τυχόν περίσσεια δέρματος.

  Αντενδείξεις Κοιλιοπλαστικής

  Σχετικές αντενδείξεις για να μην υποβληθεί κάνεις σε κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) είναι εάν:

  • θέλετε να χάσετε ένα σημαντικό βάρος
  • Σκέπτεστε βραχυπρόθεσμα  μια εγκυμοσύνη
  • Έχετε δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 30
  • Είστε καπνιστής
  • Είχατε προηγούμενη κοιλιακή χειρουργική επέμβαση που προκάλεσε σημαντικό ουλώδη ιστό

  Ενώ απόλυτη αντένδειξη είναι εάν :

  • Έχετε σοβαρή βαριά χρόνια πάθηση, όπως καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη
  Επιπλοκές Κοιλιοπλαστικής

  Μια κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) μπορεί να ενέχει διάφορους κινδύνους, όπως:

  • Συλλογή υγρού κάτω από το δέρμα (ορώδες). Η τοποθέτηση σωλήνα παροχέτευσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου συλλογής. Σε περίπτωση παρουσίας συλλογής χρειάζεται παρακέντηση υπό τοπική αναισθησία με σύριγγα και λεπτή βελόνη.
  • Κακή επούλωση πληγών. Μερικές φορές οι περιοχές κατά μήκος της τομής επουλώνουν δυσχερώς ή μπορεί να παρουσιάσουν και διάσπαση.
  • Δύσμορφη ουλή. Η τομή μιας κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμη, αλλά τοποθετείται κατά μήκος της γραμμής μπικίνι. Το μήκος και η ορατότητα της ουλής ποικίλλει από άτομο σε άτομο.
  • Αλλαγές στην αισθητικότητα του δέρματος. Κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστικής, η παρασκευή των ιστών σας μπορεί να επηρεάσει τα νεύρα στην κοιλιακή περιοχή. Πιθανότατα να έχετε μειωμένη αισθητικότητα ή μούδιασμα. Αυτό είναι παροδικό συνήθως για μερικούς μήνες μετά.

  Όπως κάθε άλλος τύπος μείζονος χειρουργικής επέμβασης, μια κοιλιοπλαστική ενέχει κίνδυνο αιμορραγίας, μόλυνσης. Για κάθε πιθανή επιπλοκή λαμβάνονται αντίμετρα όπως η λήψη αντιβίωσης, η σχολαστική αιμόσταση, η προφυλακτική αντιθρομβωτική θεραπεία κοκ

  Πώς προετοιμάζεστε για την Κοιλιοπλαστική σας

  Αρχικά, θα μιλήσετε με τον πλαστικό χειρουργό για την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, ο πλαστικός χειρουργός θα ρωτήσει:

  • το ιατρικό ιστορικό για τρέχουσες ή και προηγούμενες παθήσεις. Θα αναφέρετε τυχόν φάρμακα που παίρνετε ή έχετε πάρει πρόσφατα, καθώς και για χειρουργικές επεμβάσεις αν έχετε κάνει.

  Ενημερώστε εάν είστε αλλεργικοί ειδικά σε φάρμακα. Επίσης θα υποβληθείτε σε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με την αύξηση και την απώλεια βάρους σας.

  • Ακολουθεί η εξέταση με ψηλάφηση για να καθοριστούν οι επιλογές θεραπείας. Επίσης θα ληφθούν φωτογραφίες της κοιλιάς σας για το ιατρικό αρχείο.
  • Θα συζητήστε τις προσδοκίες σας. Εξηγήστε γιατί θέλετε μια κοιλιά και τι ελπίζετε για την εμφάνιση μετά τη διαδικασία. θα κατανοήσετε τα οφέλη και τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των ουλών.

  Πριν από την κοιλιοπλαστική είναι εύλογο επίσης να:

  • Σταματήσετε το κάπνισμα. Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης. Επιπλέον, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης των ιστών.
  • Αποφύγετε ορισμένα φάρμακα. Θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και φυτικών συμπληρωμάτων, τα οποία μπορούν να αλλάξουν το πηκτικό σας προφίλ .
  • Διατηρήστε σταθερό βάρος. Στην ιδανική περίπτωση, θα διατηρήσετε ένα σταθερό βάρος για τουλάχιστον 12 μήνες πριν υποβληθείτε σε κοιλιοπλαστική. Εάν είστε ιδιαίτερα υπέρβαρος/η, θα σας συστήσω να χάσετε βάρος πριν. Σημαντική απώλεια βάρους κατόπιν της επέμβασης μπορεί να αλλοιώσει ένα καλό αποτέλεσμα.
  • Θα πάρετε φάρμακα για την πρόληψη επιπλοκών. Λίγο πριν από την κοιλιοπλαστική σας, κατά την εισαγωγή σας θα λάβετε ένα αντιπηκτικό για να αποφύγετε σε προφυλακτική δόση.
  • Φροντίστε για βοήθεια κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Προνοήστε ώστε να σας οδηγήσει κάποιος στο σπίτι αφού φύγετε από το νοσοκομείο και να μείνει μαζί σας για τουλάχιστον την πρώτη νύχτα της ανάρρωσής σας στο σπίτι.
  Κοιλιοπλαστική: Αναμενόμενα πριν και μετά την επέμβαση

  Μια κοιλιοπλαστική γίνεται πάντα σε νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστικής, θα είστε υπό γενική αναισθησία. Με την αφύπνιση θα οδηγηθείτε στο δωμάτιό σας όπου θα ξεκουραστείτε μερικές ώρες. Το βράδυ της επέμβασης με την βοήθεια του ιατρού θα κινητοποιηθείτε. Έτσι, θα βοηθηθείτε να διακόψετε νωρίτερα το αντιπηκτικό καθώς η κινητοποίηση είναι η καλύτερη αντιθρομβωτική προστασία.

  Κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής, ο πλαστικός χειρουργός κάνει τομές για να αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος και του λίπους ανάμεσα στο κοιλιά σας και τα ηβική περιοχή σε οριζόντιο οβάλ ή ελλειπτικό σχήμα. Στη συνέχεια, ο συνδετικός ιστός (περιτονία) που βρίσκεται πάνω από τους κοιλιακούς μυς σφίγγεται με μόνιμα ράμματα.

  Ο πλαστικός χειρουργός θα επανατοποθετήσει το δέρμα γύρω από το κοιλιά σας. Ο αφαλός  σας θα βγει έξω από μια μικρή τομή σε σωστή θέση και θα συρραφεί στην κανονική του θέση. Η τομή από λαγόνιο σε λαγόνιο οστό και μέσα από την τριχωτή ζώνη της υπερηβικής περιοχής ράβεται και θα αφήσει μια ουλή που πέφτει κατά μήκος της φυσικής πτυχής στη γραμμή μπικίνι.

  Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να σας δοθεί ένα αντιβιοτικό για την πρόληψη λοίμωξης.

  Η διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου δύο έως τρεις ώρες.

  Μετά τη διαδικασία

  Μετά από μια κοιλιοπλαστική, η τομή θα καλυφθεί με χειρουργική επίδεση. Μικροί σωλήνες (παροχετεύσεις) μπορεί να τοποθετηθούν κατά μήκος της τομής για να αποστραγγίσουν τυχόν περίσσεια αίματος ή υγρού.

  Τα μέλη της ομάδας περίθαλψης θα σας βοηθήσουν να περπατήσετε από την πρώτη ημέρα μετά από μια πλαστική κοιλιάς για να αποτραπεί ο σχηματισμός θρόμβων αίματος στα κάτω άκρα όσων έχουν προδιάθεση.

  Πιθανότατα θα αισθανθείτε μέτριο πόνο, ο οποίος θα ελέγχεται με φάρμακα. Ο πόνος αυτός αναφέρεται σαν ένα βάρος και τσούξιμο επιφανειακό. Είναι φυσιολογικό να έχετε πρήξιμο στη χειρουργική περιοχή.

  Οι παροχετεύσεις μπορεί να παραμείνουν στη θέση τους για αρκετές ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός ή κάποιο άλλο μέλος της ομάδας περίθαλψης θα σας δείξει πώς να αδειάσετε και να φροντίσετε τις παροχετεύσεις σας. Ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε να παίρνετε ένα αντιβιοτικό όσο παραμένουν.

  Ο χειρουργός σας μπορεί επίσης να χορηγήσει ένα φάρμακο αραίωσης αίματος για μικρό χρονικό διάστημα μετά την κοιλιά σας.

  Θα φορέσετε ένα υποστηρικτικό κοιλιακό ένδυμα (κοιλιακό κορσέ) για περίπου έξι εβδομάδες μετά την επέμβασή σας. Αυτό βοηθά στην αποτροπή συσσώρευσης υγρών και παρέχει κοιλιακή υποστήριξη ενώ θεραπεύεστε. Ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει πώς να φροντίσετε την ουλή σας.

  Για τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά από μια πλαστική κοιλιάς, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν μετακινείστε. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε θέσεις που τεντώνουν τη γραμμή τομής σας  για να αποτρέψετε το άνοιγμα του τραύματος.

  Θα χρειαστεί να προγραμματίσετε τακτικές επισκέψεις παρακολούθησης. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο συχνά πρέπει να βλέπετε.

  Πλαστικής κοιλιάς και αποτελέσματα

  Αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και του λίπους και ενισχύοντας το κοιλιακό τοίχωμα, μια κοιλιοπλαστική μπορεί να δώσει στην κοιλιά σας μια πιο ήπια και πιο λεπτή και όμορφη εμφάνιση.Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμα εάν διατηρείτε σταθερό βάρος.  κοιλιοπλαστική κλεψύδρα

  Λιποαναρρόφηση

  κοιλιοπλαστική κλεψύδρα
  λιποαναρρόφηση
  Επέμβαση
  Κοιλιοπλαστική
  Διάρκεια επέμβασης
  2,5 - 3 ώρες
  Χρόνος αποθεραπείας
  1 - 2 εβδομάδες

  πλαστικός χειρουργός, δρ. φώτης φίλιππος καραντώνης


  Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Καραντώνης Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.


  Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.
  Επικοινωνία

  Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

  +302107718551

  +306936683853

  info@drkarantonis.com


  Βρείτε μας


  2107718551

  6936683853

  Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

  Κλείστε μία συνάντηση  Copyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος  Copyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος  [pvcp_1]