Λιποαναρροφηση κοστος ( VASER Lipo )

Title:

Description:

Λιποαναρροφηση κοστος ( VASER Lipo )

Λιποαναρροφηση και Vaserlipo

Λιποαναρροφηση κοστος – VASER Lipo

Λιποαναρροφηση

Η λιποαναρροφηση είναι η πλέον δημοφιλής επέμβαση που καλείται να κάνει ο Πλαστικός Χειρουργός. Η συχνότερη ερώτηση που γίνεται στα social media και γενικά στον ιστό είναι : λιποαναρροφηση κοστος ?.

λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρροφηση και η λιποαναρροφηση VASER Lipo εφαρμόζεται είτε υπό τοπική αναισθησία αν είναι περιορισμένη ή γενική αναισθησία συνηθέστερα.

Εφαρμόζεται στο διπλοσάγονο, μπράτσα (οπίσθια επιφάνεια), κοιλιά-μέση περιμετρικά, γλουτούς-γοφούς, έσω επιφάνεια μηρών.

Επιπλέον μπορεί να εφαρμοστεί στα γόνατα αλλά και σε γάμπες-αστραγάλους. Απαιτείται ως μια ημέρα νοσηλείας στις πολύ μεγάλες λιποαναρροφήσεις.

κοιλιοπλαστική κλεψύδρα

Ο ασθενής πρέπει να φορέσει για διάστημα ενός μήνα κάποιο κορσέ ανάλογα την χειρουργηθείσα περιοχή. Έτσι το δέρμα θα προσκολληθεί με μεγαλύτερη επιτυχία στους υποκείμενους ιστούς.

Μεγάλο όφελος από την λιποαναρρόφηση έχουν νεαροί ασθενείς ως 45 ετών. Αυτοί διατηρούν μεγαλύτερη ελαστικότητα δέρματος. Έτσι, επιστρέφει το δέρμα στην επιθυμητή θέση και σφριγηλότητα

Η λιποαναρρόφηση γίνεται εφόσον ενέσουμε στην υπό θεραπεία περιοχή μίγμα υγρών που περιέχει μεταξύ άλλων τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια εισέρχεται κάνουλα διαμέτρου 2-4 χιλιοστά ωστέ να διαλύσει και να αναρροφήσει το λίπος.

Τεχνικές καταστροφής του λίπους

Η συνηθέστερη, η χειρωνακτική, είναι παραδόξως και η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος καθώς διενεργείται μόνο η μηχανική καταστροφή του λίπους και θεωρώ ότι η μόνη υποβοηθούμενη που έχει μεγάλο όφελος για τον ασθενή είναι η VASER Lipo.

Η συσχέτιση VASER Lipo και λιποαναρροφηση κοστος είναι αλληλένδετη καθώς χρησιμοποιείται ένα πού ακριβό μηχάνημα με  αναλώσιμα.


4 Βασικοί λόγοι που σαν καθιστούν κατάλληλο ή ακατάλληλο για λιποαναρροφηση


Ποιος είναι επιλέξιμος για λιποαναρροφηση

Το να θέλεις μια αισθητική επέμβαση και να μπορείς να την πληρώσεις είναι μόνο δύο από τα πολλές συνθήκες που πρέπει να πληρούνται για να πραγματοποιηθεί. Για να προγραμματίσει ένας αξιόπιστος πλαστικος χειρουργος μια χειρουργική επέμβαση υπάρχει μια σειρά κριτηρίων.

Η λιποαναρροφηση, αν και μοιάζει με μια γρήγορη, απλή, διόρθωση των λιποαποθηκών, δεν είναι η κατάλληλη λύση για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Για να καθορίσει αν είναι κατάλληλη για εσάς, ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να λάβει υπόψη τις προσδοκίες σας, το δέρμα, το σπλαχνικό λίπος, τα φάρμακα και πολλά άλλα.

Παρακάτω εξηγώ ποιοι είναι οι παράγοντες που σας κάνουν λιγότερο από το ιδανικό υποψήφιο για λιποαναρροφηση.

  1. Πέφτετε έξω από ένα συγκεκριμένο εύρος ΔΜΣ.

Παρόλο που οι επαγγελματίες υγείας συμφωνούν ότι ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) απέχει πολύ από τον πιο ακριβή τρόπο εκτίμησης της παχυσαρκίας ενός ατόμου, καθώς δεν κάνει διαφοροποίηση μεταξύ σωματικού λίπους και μυϊκής μάζας.  Πάραυτα, εξακολουθεί να παίζει ρόλο στην απόφαση του γιατρού να χειρουργήσει.

Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί περιορίζουν τις περιπτώσεις τους σε ΔΜΣ 30 ή και έως 35.

Οι κίνδυνοι επιπλοκών σε πολλούς τύπους χειρουργικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της λιποαναρρόφησης, αυξάνονται με την αύξηση του ΔΜΣ.

Οι δημοσιευμένες αναφορές συνιστούν ότι οι βέλτιστοι ασθενείς έχουν ΔΜΣ μικρότερο από 30 και λίγα άλλα ιατρικά προβλήματα, εάν υπάρχουν.

Νοσηρά παχύσαρκοι ασθενείς με ΔΜΣ μεγαλύτερο από 40, σύμφωνα με μια μελέτη, είχαν ποσοστό επιπλοκών 6,3% σε σύγκριση με μόλις 1,8% για ασθενείς φυσιολογικού βάρους.

Η παχυσαρκία από την άλλη δεν είναι το μόνο ζήτημα. Το να είσαι πολύ αδύνατος μπορεί επίσης να σε κάνει κακό υποψήφιο για λιποαναρροφηση.

Γενικά, δεν θέλουμε να κάνουμε λιποαναρροφηση περιοχές του σώματος που έχουν πάχος μικρότερο από δύο εκατοστά περίπου, καθώς υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος να αφήσουμε εντυπώματα και εσοχές, ακόμη και με μικρές κάνουλες.

  1. Θέλετε να αφαιρεθεί περισσότερο λίπος από το επιτρεπόμενο.

Η λιποαναρροφηση βοηθά να αποκτήσουμε το περίγραμμα και σχήμα του σώματος που επιθυμούμε, όχι για απώλεια βάρους. Υπάρχει καλός λόγος για περιορισμούς στην ποσότητα των λιποκυττάρων που μπορούν να αφαιρέσουν οι πλαστικοί χειρουργοί.

Καθώς η τεχνολογία της λιποαναρρόφησης εξελίχθηκε τα τελευταία 40 χρόνια, από τις παραδοσιακές μεθόδους κάνουλας στη laser και Vaser λιποαναρροφηση, έγινε ευκολότερο για τους πλαστικους χειρουργούς να αφαιρούν όλο και από περισσότερες αλλά και από δυσκολότερες περιοχές λίπος.

Η λιποαναρρόφηση μετατράπηκε από μια τοπική θεραπεία μιας μικρής περιοχής με λίπος σε έναν υγιή ασθενή σε μια διαφορετική και απαιτητική χειρουργική θεραπεία : οι μεγάλου όγκου λιποαναρροφήσεις ασθενών διαφόρων μεγεθών άρχισαν να εμφανίζουν προβλήματα.

Όταν αφαιρείται λίπος, αίμα, υγρά και ηλεκτρολύτες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αρτηριακή πίεση και υποογκαιμικό σοκ. Για την προστασία των ασθενών από «σοκ, περιττή νοσηλεία, μετάγγιση αίματος και θάνατο», οι εταιρείες πλαστικής χειρουργικής έθεσαν ένα όριο 5000cc (5L) για την λιποαναρρόφηση πριν από πολλά χρόνια.

Αυτό είναι το συνηθισμένο νούμερο περιορισμού και καθορισμού των λιποαναρροφήσεων ” μεγάλου όγκου “, που είναι μια πιο περίπλοκη επέμβαση και θα πρέπει να συνοδεύεται από μια περίοδο νοσηλείας μιας νύχτας.

Σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ το όριο λιποαναρρόφησης λίπους μειώθηκε στα 4000cc το 2013, μετά από μεγάλο αριθμό θανάτων και επιπλοκών. Και ενώ άλλες χώρες μπορεί να έχουν υψηλότερα όρια (ή ακόμη και καθόλου), αυτός είναι ένας λόγος για να μην ταξιδέψετε στο εξωτερικό για αισθητικές επεμβάσεις.

Αυτές οι συστάσεις δεν είναι αυθαίρετες. Βασίζονται σε μελέτες ασθενών οι οποίοι υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης και στις επακόλουθες μεγάλες μετατοπίσεις υγρών που συμβαίνουν μετά από λιποαναρροφήσεις μεγάλου όγκου.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι εξαιρετική για να αφαιρέσετε επίμονες λιποαποθήκες, αλλά μην υπολογίζετε σε αυτό για να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος.

  1. Ο προεγχειρητικός σας έλεγχος αποκαλύπτει προβλήματα υγείας.

Ο πλαστικός χειρουργός σας θα πρέπει να απαιτήσει προεγχειρητικό έλεγχο. Όσο απογοητευτικό κι αν είναι αν ο πλαστικός χειρουργός αρνηθεί να αφού δει τα αποτελέσματα, σκεφτείτε ότι είναι μόνο προς το συμφέρον σας.

Στο ιατρείο επιτρέπεται μόνο σε άτομα που ανήκουν στην τάξη Ι, απόλυτα υγιή ή κατηγορίας ΙΙ, ήπια συστηματικά προβλήματα. Παραδείγματα ασθενών κατηγορίας ΙΙ θα ήταν κάποιος που καπνίζει, αλλά κατά τα άλλα είναι καλά στην υγεία του ή κάποιος με υψηλή αρτηριακή πίεση που ελέγχεται με φάρμακα.

Όμως κάποιος που έχει καρδιολογικά προβλήματα όπως στηθάγχη, διαβήτη, έχει άσθμα, έχει πρόσφατο εγκεφαλικό επεισόδιο ή παίρνει φάρμακα για την αραίωση του αίματος δεν είναι κατάλληλος για χειρουργική επέμβαση σε ιατρείο αλλά σε νοσοκομείο.

Όσον αφορά το κάπνισμα πρέπει να διευκρινίσω ότι συμπεριλαμβάνεται και το άτμισμα καθώς και αυτό σας θέτει σε πολύ υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, όπως νέκρωση δέρματος, λοίμωξη, αγγειοσυστολή (σπασμός των αιμοφόρων αγγείων) και επιπλοκές που σχετίζονται με την αναισθησία.

  1. Έχετε κυτταρίτιδα, κακή ελαστικότητα του δέρματος ή ιστορικό χηλοειδών ουλών.

Δυστυχώς, η λιποαναρροφηση σε άτομα με μέτρια έως σημαντική ποσότητα κυτταρίτιδας ή χαλαρού δέρματος θα κάνει την περιοχή να φαίνεται χειρότερη και ξεφουσκωμένη ή να κρεμάσει.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι έχουν ελαστική επιδερμίδα, γιατί αν το δέρμα δεν έχει αρκετή ελαστικότητα το αποτέλεσμα δεν θα είναι ομαλό, οπότε είναι σημαντικό να θέσουμε ρεαλιστικές προσδοκίες. Η ιατρική μου συμβουλή:

«Μην κάνετε λιποαναρρόφηση εάν έχετε αυτά τα προβλήματα, εκτός εάν είστε πρόθυμοι να αποδεχτείτε αυτές τις επιπλοκές».

Περαιτέρω, κάποιος με ιστορικό χηλοειδών ουλών μπορεί να μην είναι καλός υποψήφιος. Τα χηλοειδή είναι δύσμορφες ουλές που εμφανίζονται 6 μήνες μετά την επούλωση του δέρματος από έναν τραυματισμό και πολλοί άνθρωποι που τα αναπτύσσουν έχουν γενετική προδιάθεση. Σύμφωνα με μία μελέτη σε 600 ασθενείς με λιποαναρρόφηση, το 1,3% ανέπτυξε χηλοειδή.

Πρέπει βέβαια να πούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία ατόμων που παρουσιάζουν χηλοειδή το γνωρίζουν ήδη καθώς είτε κάποιος στην οικογένεια έχει πριν ή ανέπτυξαν χηλοειδή από κάποιο επιπολαίο τραύμα σε παιδική ηλικία.

VASER Lipo Laser Lipo PAL λιποαναρροφηση κοστος


VASER Lipo Laser Lipo PAL λιποαναρροφηση κοστος

Άλλες υποβοηθούμενες τεχνικές είναι με τη χρήση laser και υπερήχων. Ειδικότερα, η χρήση του laser στη λιποαναρρόφηση είναι υπερβολική καθώς προκαλείται εσωτερικό έγκαυμα για να λιώσει το λίπος με συνέπεια τη φλεγμονή.

Ασχέτως μεθόδου να τονίσω ότι η επιτυχία της επέμβασης συνίσταται στην επιμονή του χειρουργού ώστε να δώσει το κατάλληλο σχήμα χωρίς συνάμα να δημιουργήσει «λακκούβες».

Η λιποαναρρόφηση και η λιποαναρρόφηση VASER Lipo εφαρμόζεται είτε υπό τοπική αναισθησία αν είναι περιορισμένη ή γενική αναισθησία συνηθέστερα.

Όσο και να προστάζει η εποχή τη χρήση εντυπωσιακών τεχνολογιών η επέμβαση θα είναι επιτυχημένη χάρη στην σωστή εκτέλεση της επέμβασης από το χειρουργό. Μετά την επέμβαση μπορεί να εμφανιστούν εκχυμώσεις οι οποίες συνήθως υποχωρούν σε 1-2 εβδομάδες.


Κίνδυνοι Λιποαναρρόφησης

Κίνδυνοι

Σε γενικές γραμμές ο κίνδυνος σε ένα υγιές άτομο είναι μηδαμινός. Πάραυτα, αν δεν γίνει σωστός προεγχειρητικός έλεγχος όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, η λιποαναρροφηση ενέχει κινδύνους, όπως αιμορραγία που οδηγεί σε αιμάτωμα το οποίο απορροφάται σε διάστημα εβδομάδων.

Πιθανές επιπλοκές ειδικά περιλαμβάνουν:

Ανωμαλίες περιγράμματος

Το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται ανώμαλο, λόγω της άνισης αφαίρεσης λίπους, της κακής ελαστικότητας του δέρματος και της ασυνήθιστης επούλωσης. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι μόνιμες.

Η ζημιά κάτω από το δέρμα από τον λεπτό σωλήνα (κάνουλα) που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης μπορεί να δώσει στο δέρμα μια μόνιμη ανώμαλη επιφάνεια όταν δεν εκτελείται από έμπειρο στην λιποαναρροφηση πλαστικό χειρουργό.

Συσσώρευση υγρών

Αυτό το υγρό μπορεί να χρειαστεί να αποστραγγιστεί με βελόνα.
Μούδιασμα. Μπορεί να αισθανθείτε προσωρινό ή μόνιμο μούδιασμα στην πληγείσα περιοχή. Είναι επίσης δυνατός ο προσωρινός ερεθισμός των νεύρων.

Μόλυνση

Οι δερματικές λοιμώξεις είναι σπάνιες αλλά πιθανές.

Εμβολή λίπους

Κομμάτια χαλαρού λίπους μπορεί να σπάσουν και να παγιδευτούν σε ένα αιμοφόρο αγγείο και να συγκεντρωθούν στους πνεύμονες . Η επιπλοκή αυτή είναι πια μηδαμινή καθώς με την πάροδο των ετών έχουν θεσπιστεί κριτήρια και τεχνικές οι οποίες καθιστούν την επέμβαση ασφαλή.


ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΣΤΟΣ – VASER Lipo ΚΟΣΤΟΣ

Λιποαναρροφηση κοστος

Η λιποαναρροφηση χωρίζεται ανάλογα με το μέγεθος της. Η λιποαναρροφηση ενός λίτρου θεωρείται μικρή . Η αφαίρεση 2 με 3 λίτρων θεωρείται μεσαία λιποαναρρόφηση ενώ από 3 μέχρι 4 λίτρα μεγάλη λιποαναρρόφηση.

Πάνω από 4 λίτρα θεωρείται πολύ μεγάλη λιποαναρρόφηση και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να γίνεται μόνο VASER Lipo.

Η σχέση λιποαναρρόφησης – λιποαναρροφηση κοστος εξαρτάται από δυο παράγοντες. Ο ένας είναι το μέγεθος της επέμβασης και ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι η χρήση εξεζητημένων μηχανημάτων τα οποία έχουν ακριβά αναλώσιμα.

Αναλυτικότερα, μια επέμβαση μεγάλη δηλαδή αφαίρεσης πάνω από 4 λίτρα λίπους μεταφράζεται σε αυξημένο χειρουργικό χρόνο.

Οι περισσότερες κλινικές εφαρμόζουν πολιτική χρονοχρέωσης και όταν η επέμβαση υπερβαίνει κάποιες ώρες που θεωρούνται ο μέσος όρος η χρεώσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα. Επιπροσθέτως, όπως προανέφερα η χρήση εξοπλισμού και αναλώσιμων επιφέρει έξτρα κόστος.

Το κόστος μιας μικρής λιποαναρρόφησης η οποία μπορεί να γίνει υπό τοπική αναισθησία σε ιατρείο είναι λογικό να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες μέχρι 1000 ευρώ.

Μεγαλύτερες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε κλινική δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στοιχίζουν λιγότερο από 1500 ευρώ ενώ οι μεγάλες λιποαναρροφήσεις κυμαίνονται από 2500 ως 3500 ευρώ.

Το μοναδικό μηχάνημα το οποίο αξίζει να χρησιμοποιήσει κανείς είναι το VASER Lipo. To VASER Lipo είναι ένα σύστημα υπερήχων που προηγείται της λιποαναρρόφησης κατά την οποία διαδικασία το λίπος ρευστοποιείται χωρίς όμως να καταστρέφεται.

Αυτή η εκπληκτική ιδιότητα το καθιστά πολύτιμο καθώς το λίπος αφαιρείται με την κάνουλα πάρα πολύ εύκολα και ατραυματικά. Επιπλέον δεν επηρεάζονται άλλοι ιστοί όπως αγγεία , νεύρα ή μυς. αυτό καθιστά την λιποαναρρόφηση ατραυματική και ανώδυνη. Ακόμη ένα θετικό της χρήσης VASER Lipo είναι ότι η ελεγχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί ρίκνωση και σύσφιξη του δέρματος.

Με το VASER Lipo μπορούμε πολύ ευκολότερα να κάνουμε λιποαναρροφήσεις πολύ μεγάλες με θεαματικά αποτελέσματα καθώς και να αποδίδουμε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα δημιουργώντας γράμμωση στους μυς.

Το κόστος της VASER Lipo αυξάνεται κατά 1000 με 2000 ευρώ. Έτσι, μια πολύ μεγάλη λιποαναρρόφηση VASER Lipo μπορεί να στοιχήσει μέχρι και 5500 ευρώ.


Αναιμακτη λιποαναρροφηση

Υπάρχει Αναιμακτη λιποαναρροφηση ?

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε διαφημίσεις στην τηλεόραση ή και στο διαδίκτυο που αφορούν στη λεγόμενη αναιμακτη λιποαναρροφηση.

Με τον όρο αναιμακτη λιποαναρροφηση οι διαφημιζόμενοι στοχεύουν στο να δώσουν την εντύπωση ότι πρόκειται για μια ανώδυνη και απλή διαδικασία η οποία προσφέρει το εξαιρετικό αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης όταν θέλουμε να σμιλεύσουμε το σώμα.

Η λιποαναρρόφηση είναι , κατ’ αρχάς, επέμβαση κατά την οποία χρειάζεται μια μορφή αναισθησίας.

Στην περίπτωση που έχουμε να σμιλεύσουμε μια μικρή περιοχή όπως τα πλαϊνά της κοιλιάς ή τα «ψωμάκια» η λιποαναρρόφηση διενεργείται με τοπική αναισθησία. Όταν θέλουμε να διορθώσουμε μια μεγαλύτερη περιοχή όπως όλη την κοιλιά ή και συνδυασμό περιοχών καλό είναι να χορηγείται μέθη ή ακόμη και γενική αναισθησία.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν εισάγει στην καθημερινότητά μας την λιποαναρρόφηση Vaser η οποία είναι ότι πλησιέστερο υπάρχει στον όρο αναιμακτη λιποαναρροφηση. Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για πλήρως «αναίμακτη» επέμβαση καθώς ακόμη και στην Vaser lipo είναι απαραίτητο να γίνουν 2 μικρές οπές των 4 χιλιοστών.

Η συνολική απώλεια αίματος σε μια μεγάλης έκτασης λιποαναρρόφηση με τον τρόπο αυτό δεν ξεπερνά τα λίγα ml καθώς το Vaser λειτουργεί διαλύοντας τα λιποκύτταρα δίχως να επηρεάζει άλλους ιστούς όπως τα αγγεία.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι η μόνη λιποαναρρόφηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί – ως ένα βαθμό – αναιμακτη λιποαναρροφηση είναι η vaser lipo.

Τέλος, η σύγκριση της αποτελεσματικότητας των μη επεμβατικών τεχνικών που εσφαλμένα διαφημίζονται ως αναιμακτη λιποαναρροφηση (δηλαδή της κρυολιπόλυσης και των μηχανημάτων RF) με τη λιποαναρρόφηση είναι άνιση καθώς η διαφορά τους κυμαίνεται από 70% ως 80% υπέρ της λιποαναρρόφησης όσον αφορά στη δυνατότητα μείωσης του λίπους.

Με άλλα λόγια αν με τη λιποαναρρόφηση σμιλεύσουμε από ένα στρώμα πάχους 10 εκατοστών και τα 10 εκατοστά, με τις μη επεμβατικές τεχνικές δεν θα αφαιρέσουμε σε καμία περίπτωση πάνω από 3 εκατοστά από το αντίστοιχο στρώμα πάχους των 10 εκατοστών.


Τι είναι η 4D λιποαναρρόφηση ή λιποαναρρόφηση υψηλής ευκρίνειας

4D λιποαναρροφηση

Η 4D λιποαναρροφηση είναι η τεχνική με την οποία αφαιρούμε λίπος από συγκεκριμένες περιοχές ή και προσθέτουμε σε κάποιες άλλες με σκοπό να αναδείξουμε τη φυσική γράμμωση των μυών στο σώμα.

Οι συνηθισμένες περιοχές στις οποίες κάνουμε λιποαναρροφηση και λιπογλυπτική είναι η κοιλιά και η μέση, το στήθος συχνά στους άνδρες ειδικά αν συνδυάζεται με γυναικομαστία ή ψευδογυναικομαστία, οι μηρόι, τα γόνατα, οι γάμπες, τα χέρια πάνω από τον αγκώνα αλλά και μεταξύ πλάτης και μασχάλης.

Ιδανικό εργαλείο για την διενέργεια μιας λιποαναρρόφησης υψηλής ευκρίνειας (4D λιποαναρρόφηση) είναι η χρήση του της Vaser lipo. Η Vaser lipo πέρα από την ατραυματική φύση της προσφέρει το πλεονέκτημα ότι σε μεγάλο βαθμό συσφίγγει το δέρμα. Έτσι, το επιθυμητό αποτέλεσμα έρχεται νωρίτερα σε σχέση με την κλασσική λιποαναρροφηση αλλά είναι και συγκριτικά ανώτερο.


Τι αναμένουμε μετά την λιποαναρροφηση Vaser

Τι αναμένουμε μετά την λιποαναρροφηση Vaser

Η λιποαναρρόφηση γίνεται πάντα κατόπιν έγχυσης υγρών για να υγροποιηθεί το λίπος εύκολα. Έτσι, δεν είναι απίθανο να παρατηρήσουμε άμεσα μετεγχειρητικά λίγο πρήξιμο (οίδημα) αλλά και να ζυγίζουμε περισσότερο.

Το επιπλέον βάρος και το οίδημα  μπορεί να παραμείνει για 4-5 ημέρες και σε κάθε περίπτωση υποχωρεί σε μια εβδομάδα. Στη συνέχεια ανάλογα με το πόσο λίπος αφαιρέθηκε μπορεί να ζυγίζουμε και κάποια κιλά λιγότερο.

Καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι το βάρος ενός λίτρου λίπους δεν ισοδυναμεί με ένα κιλό σωματικού βάρους. Η μείωση σε όγκο και γενικά διαστάσεων στο σώμα μας είναι πάντα εντυπωσιακή.

Σε γενικές γραμμές μετά από μια μεγάλη λιποαναρρόφηση είναι σύνηθες κάποιος να χάσει 10 με 15 κιλά σε βάθος λίγων μηνών όταν συνδυάζεται με διατροφή.

Η λιποαναρρόφηση χαμηλά στην κοιλιά ή και στην υπερηβική περιοχή μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο (οίδημα) στο όσχεο και γεννητικά όργανα. Αντίστοιχα, αν κάνουμε λιποαναρρόφηση στους μηρούς το οίδημα μπορεί να εμφανιστεί στους αστραγάλους. Αυτό μπορεί να κρατήσει μέχρι και 3 εβδομάδες.

Οι μελανιές (μώλωπες) μετά την Vaserlipo συγκριτικά με την κλασσική λιποαναρρόφηση είναι ελάχιστες αν όχι μηδαμινές.

Φαγούρα, αίσθημα τραβήγματος, τσιμπιματάκια, σκληρότητα των ιστών και μούδιασμα στα σημεία της λιποαναρρόφησης είναι φυσιολογικό να το αισθάνεται κάποιος και είναι μέρος της διαδικασίας επούλωσης. Συνήθως έχουν διάρκεια από μια ημέρα μέχρι μια εβδομάδα. Πολύ σπάνια μπορεί να επιμείνουν μέχρι και 2 με 3 εβδομάδες.

Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι παρόμοιος με τον πόνο που νιώθουμε μετά από έντονη γυμναστική που ακολούθησε μετά από περίοδο αποχής. Συνήθως υποχωρεί σε ελάχιστες ημέρες (2 με 7)

Ελαφρά άνοδος της θερμοκρασίας 37,8 αλλά και κοκκίνισμα του δέρματος του προσώπου και λαιμού μπορεί να εμφανιστούν για λίγες ώρες.

Ελαφρά ναυτία ίσως εμφανιστεί και είναι αποτέλεσμα των φαρμάκων της αναισθησίας. Αντιμετωπίζεται με σόδα και κρακεράκια σε τακτά διαστήματα.

Διαταραχή του κύκλου σε γυναίκες εμφανίζεται σε μερικές γυναίκες και συνήθως πρόκειται είτε για μετατόπιση των ημερών νωρίτερα ή αργότερα


Οδηγίες μετά τη VASERlipo

Οδηγίες μετά την λιποαναρροφηση

Οδήγηση: Δεν οδηγούμε για 48 ώρες μετά τη μέθη ή γενική αναισθησία

Κορσές: Την 3η μετεγχειρητική ημέρα μπορούμε να αφαιρέσουμε τον κορσέ ώστε να κάνουμε μπάνιο αλλά και για να τον πλύνουμε καθώς μπορεί να έχει λερωθεί από τα υγρά που μπορεί να τρέξουν από τις οπές. Οι οπές σκοπίμως αφήνονται χαλαρά κλειστές ώστε να μπορεί να αποβληθεί το πλεονάζων υγρό. Μπορεί να ζαλιστείτε οπότε μην σηκώνεστε απότομα από καθιστή θέση ή το κρεβάτι.

Ο κορσές φοριέται 24 ώρες το 24ωρο  με εξαίρεση το μπάνιο ή πλύσιμο του.

Μπορούμε να μπούμε σε νερό μετά τον έλεγχο των οπών και εφόσον κρίνω ότι αυτές έχουν σφραγίσει. Αυτό γίνεται συνήθως την 7η ημέρα.

Δραστηριότητα: Απόλυτη ξεκούραση για τις πρώτες 12 ώρες. Την δεύτερη ημέρα ξεκινούμε τις δραστηριότητες οι οποίες δεν μας αυξάνουν την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση. Όχι άσκηση και Όχι ηλιοθεραπεία για 2 με 3 εβδομάδες. Το μασάζ είναι ευεργετικό μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες αλλά απαγορεύεται σε ασθενείς που έχουν κάνει λιποαναρρόφηση στο λαιμό και στο διπλοσάγονο.

Διατροφή: Επιθυμητό είναι να πίνουμε ικανές ποσότητες υγρών και αποφεύγουμε το αλάτι τις πρώτες 2 εβδομάδες καθώς αυξάνει την κατακράτηση υγρών.  Όχι κατανάλωση οινοπνευματωδών, όχι κάπνισμα καθώς δεν επιτρέπει την άριστη επούλωση αλλά και προάγει την υπερπηκτικότητα του αίματος.


Λιποαναρρόφηση Γλουτών

Η λιποαναρροφηση γλουτων

Η λιποαναρροφηση γλουτων είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά κοινή διαδικασία. Συνήθως δεν περιλαμβάνει λιποαναρροφηση μόνο των γλουτών, αλλά περισσότερο συνδυασμό ανατομικών περιοχών.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί ωστόσο να πραγματοποιηθεί μόνο στους γλουτούς εάν ένας ασθενής επιθυμεί μόνο να μειώσει την προβολή τους.

Οι εναποθέσεις λίπους είναι πολύ συχνές στην περιοχή των τροχαντήρων (πλαϊνά ψωμάκια των μηρών) των γυναικών και αφαιρώντας το λίπος από τους γοφούς και τα πλαϊνά, αυτό εγγενώς θα βελτιώσει την εμφάνιση των γλουτών. Το ίδιο ισχύει και για τους μηρούς, την κάτω πλάτη και τη μέση.

Η λιποαναρροφηση γλουτων δεν ζητείται μόνο από τις γυναίκες. Όλο και περισσότεροι άνδρες ζητούν να κάνουν λιποαναρρόφηση για να βελτιώσουν την εμφάνιση του οπίσθιου τους.

Η λιποαναρροφηση της κάτω πλάτης, των πλευρών και των γλουτών μπορεί να παράγει ένα τέλειο αποτέλεσμα.


Σχετικά με τη λιποαναρρόφηση γλουτών

Η διαδικασία Λιποαναρρόφησης των γλουτών

Η εκτέλεση λιποαναρρόφησης γλουτών απαιτεί δεξιότητα, εξειδίκευση και σίγουρα πλαστικό χειρουργό με αντίληψη της τρισδιάστατης ανατομίας της περιοχής των γλουτών. Η λιποαναρρόφηση προσαρμόζεται σε κάθε άτομο για να παρέχει τα βέλτιστα αποτελέσματα για το φύλο, το συγκεκριμένο πλαίσιο και τους αισθητικούς στόχους του.

Η λιποαναρρόφηση γλουτών ξεκινά με μέθη ή γενική αναισθησία και κατόπιν με τοπική αναισθησία που χορηγείται με ειδικό μίγμα υγρών ώστε να γίνει η λιποαναρρόφηση VASER. Στη συνέχεια μια λεπτή κάνουλα ειδικά σχεδιασμένη για αναρρόφηση λίπους θα εισαχθεί μέσω μικροσκοπικών τομών που γίνονται στα κατάλληλα ανατομικά σημεία.

Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί με λιποαναρρόφηση VASER το εξωτερικό στρώμα λίπους από τους γλουτούς, και πιθανώς των γύρω περιοχών, για να δημιουργήσει ένα στρογγυλότερο σχήμα.

Μόλις επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα περιγράμματος, ο πλαστικός χειρουργός ντύνει με κολάν κορσέ συμπίεσης τον/την ασθενή του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό να φορεθεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε μόλις λίγες μέρες. Το περπάτημα ενθαρρύνεται καθώς συμβάλει στην καλή ροή του αίματος και απορρόφηση των οιδημάτων.

Τα όμορφα αποτελέσματα του περιγράμματος μπορεί κανείς να τα αντιληφθεί άμεσα και τα απολαμβάνει πλήρως μόλις υποχωρήσει όλο το πρήξιμο, συνήθως σε περίπου ένα μήνα.Λιποαναρροφηση

Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση

πριν και μετά λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση vaser

λιποαναρρόφηση

λιποαναρρόφησηΕπέμβαση
Λιποαναρρόφηση
Διάρκεια επέμβασης
Ποικίλει
Χρόνος ανάρρωσης
3-7 ημέρες

πλαστικός χειρουργός, δρ. φώτης φίλιππος καραντώνης


Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Καραντώνης Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.


Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.
Επικοινωνία

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

+302107718551

+306936683853

info@drkarantonis.com


Βρείτε μας


2107718551

6936683853

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

Κλείστε μία συνάντησηCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματοςCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος[pvcp_1]