Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι η θεραπεία η οποία θα δώσει λάμψη και σφρίγος στο δέρμα. Συνήθως εφαρμόζεται στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Η εφραμογή γίνεται με πολύ λεπτή βελόνη. Τα χρησιμοποιούμενα σκευάσματα είναι βιταμίνες, αμινοξέα, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ. Ο συνδιασμός των πολλαπλών νυγμών και των ουσιών δίνουν στο δέρμα μια λάμψη. Μετά από μερικές θεραπείες έρχεται και η αυξημένή σφριγηλότητα του δέρματος. Συνδιάζεται πολλές φορές με βοτουλινική τοξίνη ή και με υαλουρονικό οξύ.

Η μεσοθεραπεία είναι μία ενέσιμη θεραπεία που έχει πάρει το όνομά της από το γεγονός ότι δρα στη μεσαία στιβάδα του δέρματος. Έχει την ικανότητα να αναζωογονεί βαθιά το δέρμα, παρέχοντάς του όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να ανανεώνει τα κύτταρά του και να διορθώνει τα σημάδια της γήρανσης. Το αποτέλεσμα; Θεαματική βελτίωση σε επίπεδο υφής, ενυδάτωσης, πάχους και φωτεινότητας του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία προσώπου, ή αλλιώς mesolift, ποντάρει σε συγκεκριμένα ενεργά συστατικά για να αναπαράγει τις ιδανικές συνθήκες ανάπλασης του δέρματος.  Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου, εφαρμόζεται ένα κοκτέιλ από βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία και υαλουρονικό οξύ που επιτρέπουν στο δέρμα να αναγεννηθεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεσοθεραπείας είναι ότι καταφέρνει να παρέχει τα πολύτιμα συστατικά της ακριβώς στα σημεία όπου είναι απαραίτητα, και ότι αυτά δρουν τοπικά χωρίς να διαχέονται στο υπόλοιπο σώμα. Έτσι, η δράση είναι τόσο εστιασμένη που όλο το όφελος είναι υπέρ του δέρματος.


MesoBotox

Τα Botox – Dysport χορηγούνται εδώ και περίπου τριάντα χρόνια για τη μείωση ή την προσωρινή εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου.

Η συμβατική τεχνική είναι η βαθιά έγχυση απευθείας ενδομυϊκά. Οι περιοχές που θεραπεύονται είναι κυρίως οι μύες του άνω 1/3 του προσώπου (πόδια της χήνας, ρυτίδες του λιονταριού, ρυτίδες μετώπου) . Λιγότερο συχνή είναι η θεραπεία των κάτω περιοχών του προσώπου ή του λαιμού, όπως το λίφτινγκ Νεφερτίτης.

Σε αντίθεση με την κλασική τεχνική έγχυσης Botox που στοχεύει στους μύες, η τεχνική Microbotox ή Mesobotox είναι μια καινοτόμος μέθοδος που χρησιμοποιεί βοτουλινική τοξίνη με τη μορφή πολύ μικρών ενδοδερμικών εναποθέσεων που γίνονται με τη χρήση ειδικής σύριγγας με πολύ λεπτές ανώδυνες βελόνες. Το botox εγχέεται απευθείας στο δέρμα και όχι στους μύες και θα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, οδηγώντας σε συνολική αναζωογόνηση του δέρματος.

Η υψηλή αραίωση της βοτουλινικής τοξίνης σε ομοιοπαθητικές δόσεις την καθιστά απολύτως απαλλαγμένη από πιθανές παρενέργειες σε σημεία που μέχρι πρότινος ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν, όπως το κάτω τρίτο του προσώπου με δράση στις κάθετες ρυτίδες των μάγουλων και στη γραμμή της κάτω γνάθου.

Τι προσφέρει η μεσοθεραπεία MesoBotox ?

Αυτή η νέα τεχνική επιτρέπει τη χρήση της βοτουλινικής τοξίνης στη μεσοθεραπεία επιφανειακά στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ.

– Βελτίωση της υφής και της ποιότητας του δέρματος.

– πρόληψη της δερματικής χαλάρωσης στο κάτω τρίτο του προσώπου

– αποτέλεσμα ανόρθωσης του κάτω τριτημορίου του προσώπου και του λαιμού

– μείωση των γραμμών έκφρασης

– μείωση των δυναμικών ρυτίδων στα μάγουλα

– μείωση των ρυτίδων και των ατελειών των μάγουλων

– μείωση των ρυτίδων στη γραμμή της κάτω γνάθου και του λαιμού

– Θεραπεία του σμηγματορροϊκού δέρματος

– θεραπεία της σμηγματόρροιας του τριχωτού της κεφαλής με πιτυρίδα

– θεραπεία της ακμής των νέων και των ενηλίκων

– μείωση των διεσταλμένων πόρων

– θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας

– θεραπεία των κελοειδών (υπερτροφικές ουλές), οι οποίες, με το Botox, χάνουν τη φλεγμονώδη κατάστασή τους και γίνονται λευκές.

Πόσο συχνά να κάνουμε μεσοθεραπεία MesoBotox ?

Η συχνότητα των συνεδριών είναι μία συνεδρία κάθε 5 ή 6 μήνες για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται.

Η ενδοδερμική χρήση εξαιρετικά αραιωμένου Botox αποτελεί μια νέα προσέγγιση στις αισθητικές θεραπείες του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ.

Η νέα χρήση του Botox με τη μορφή Mesobotox ή Microbotox είναι μια συμπληρωματική θεραπεία που δεν θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή και γνωστή χρήση του Botox. Η δράση του Botox στους μύες έκφρασης του προσώπου που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ρυτίδων εμπλουτίζεται με ενδοδερμική δράση για τη βελτίωση των εμβιομηχανικών ιδιοτήτων του δέρματος. Και οι δύο δράσεις είναι συνεργιστικές σε μια συνολική θεραπεία και δρουν βελτιώνοντας σημαντικά την ελαστικότητα και την αντοχή του δέρματος.

Επιπλέον, στο λαιμό και στο κάτω μέρος του προσώπου, η τεχνική της ενδοδερμικής μικροδιήθησης παράγει αποτέλεσμα ανόρθωσης των μάγουλων και ακριβέστερο ορισμό της γραμμής του σαγονιού.

Το Mesobotox είναι η καινοτομία των θεραπειών προσώπου με βοτουλινική τοξίνη: το Botox μπορεί πλέον να θεωρηθεί ως μια ολοκληρωμένη θεραπεία για την πλήρη αναζωογόνηση του προσώπου. Πρόκειται για την απόλυτη καινοτομία στις φετινές θεραπείες προσώπου

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Αισθητική χειρουργική – Wikipedia
Κρεατοελιά (ελιά ή σπίλος)
Αλλαντική ή Βοτουλινική τοξίνη
Κυτταρίτιδα
Υαλουρονικό οξύ
Laser αποτρίχωση
Κρυολιπόλυση