Αυξητικη στηθους με αυτόλογο λίπος ή με προθέσεις σιλικόνης

Title:

Description:

Αυξητικη στηθους με αυτόλογο λίπος ή με προθέσεις σιλικόνης

Η καινοτοµία στην αυξητική στήθους είναι ότι πλέον γίνεται αυξητική στήθους µε λίπος. Διορθώνονται με λιποαναρρόφηση ατέλειες σε ψωµάκια, γλουτούς, κοιλιά, σµιλεύοντας το σώµα και, αφού γίνει κατάλληλη επεξεργασία του, χρησιµοποιείται για αυξητική στήθους με λιπομεταφορά , χωρίς τοµές, χαρίζοντας ένα φυσικά γεµάτο µπούστο.
Αυξητικη στηθους
Αυξητική στήθους με ενθέματα

Πλαστικη στηθουςαυξητικη στηθουσ

αυξητικη στηθουσ

Αυξητικη στηθους με ενθέματα

‘η

Αυξητική στήθους με αυτόλογο λίπος

Η αυξητικη στηθους με αυτόλογο λίπος συνδιάζεται με λιποαναρρόφηση ώστε να πάρουμε το απαραίτητο λίπος το οποίο και επεξεργαζόμαστε. Στη συνέχεια το λίπος τοποθετείται σε 3D πλάνο στους μαστούς ωστέ να δώσει το απαραίτητο σχήμα και μάζα. Είναι μέθοδος που έχει σκοπό να αυξήσει το μαστό κατά 300κεκ περίπου. Περισσότερη μάζα μοσχεύματος λίπους δυστυχώς δεν μπορεί να τοποθετηθεί καθώς αυξάνεται το ποσοστό λιποκυττάρων που αποπίπτουν χωρίς κανένα όφελος. Σε διάρκεια ενός έτους ένα ποσοστό απορροφάται (30-40%).
Η αυξητική μαστών μπορεί να επαναληφθεί ώστε η τελική μάζα του μαστού να πλησιάζει τα 400-500 κεκ αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι για κάποια που επιθυμεί με μια επέμβαση ένα πολύ πλούσιο μπούστο.
Σε αρκετές περιπτώσεις η αυξητικη στηθους με λιπομεταφορά συνδιάζεται με μια λιποαναρρόφηση για τη σμίλευση του σώματος και όχι μόνο για να λάβουμε το λίπος σαν μόσχευμα. Όπως σε κάθε αυξητική μαστών η ασθενής φοράει ειδικό αθλητικό μπουστάκι για περίπου ένα μήνα.

Η αυξητική μαστών αυτή συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση ώστε να πάρουμε το απαραίτητο λίπος το οποίο και επεξεργαζόμαστε. Στη συνέχεια το λίπος τοποθετείται σε 3D πλάνο στους μαστούς ωστέ να δώσει το απαραίτητο σχήμα και μάζα. Είναι μέθοδος που έχει σκοπό να αυξήσει το μαστό κατά 300κεκ περίπου. Περισσότερη μάζα μοσχεύματος λίπους δυστυχώς δεν μπορεί να τοποθετηθεί καθώς αυξάνεται το ποσοστό λιποκυττάρων που αποπίπτουν χωρίς κανένα όφελος. Σε διάρκεια ενός έτους ένα ποσοστό απορροφάται (30-40%).

αυξητική στήθους

Πλαστική στήθους

Η πλαστική στήθους ή αυξητικη στηθους είναι ένας ευρύς όρος ο οποίος περιγράφει διαφορετικές επεμβάσεις για να βελτιωθεί ένα στήθος και να γίνει αισθητικά άρτιο για την γυναίκα. Οι πλειοψηφία των γυναικών προσέρχονται και ζητούν μια αύξηση στήθους, ανόρθωση στήθους, μείωση στήθους και την αποκατάσταση της συμμετρίας. Όλες οι προαναφερθείσες βελτιώσεις πραγματοποιούνται με την πλαστική στήθους.

Σε τι αφορά η πλαστική στήθους

Η πραγματικότητα όμως είναι πως άλλη είναι η επέμβαση για την αύξηση, άλλη για την μείωση στήθους και άλλη για την ανόρθωση στήθους. Η ανισομαστία συνήθως διορθώνεται με ένα συνδυασμό των προηγούμενων επεμβάσεων. Περαιτέρω, η αύξηση του στήθους επιτυγχάνεται με τον κλασικό τρόπο δηλαδή τα ενθέματα σιλικόνης αλλά και με λιπομεταφορά του λίπους της ασθενούς από μια περιοχή που περισσεύει στο στήθος. Σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης θα πρέπει ο Πλαστικός Χειρουργός να καθοδηγεί την ενδιαφερόμενη προβάλλοντας τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε μεθόδου.

Ο Δρ. Καραντώνης υπήρξε πάντα πιστός στη θεμέλιο αρχή στην οποία στηρίζεται η Πλαστική Χειρουργική. Στην Πλαστική Χειρουργική πάντα προσπαθούμε να αποκαθιστούμε τους ιστούς με όμοιους ιστούς από άλλα σημεία του σώματος.

Ο Πλαστικός Χειρουργός μετά την πολυετή εκπαίδευσή του αντιλαμβάνεται εύκολα σε κάθε πρόβλημα λειτουργικής και αισθητικής αποκατάστασης ποια επανόρθωση θα προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα. Η πεποίθηση αυτή ενισχύθηκε σημαντικά μετά την μετεκπαίδευση του Δρ. Καραντώνη στο Brigham and Women’s Hospital της Βοστόνης όπου και έλαβε μέρος της ειδικότητά του στην Πλαστική Χειρουργική.

Στην παραμονή του στο νοσοκομείο αυτό μετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ειδικευόμενων Πλαστικών Χειρουργών της Ιατρικής Σχολής Harvard. Ο Δρ. Καραντώνης με την έκθεση του σε εκπαίδευση τόσων υψηλών απαιτήσεων εξελίχθηκε σε υπέρμαχο της λογικής substitute tissues with same tissues.

Έτσι, η αισθητική Πλαστική Χειρουργική για τον ίδιο αποτελεί ένα μέρος της Επανορθωτικής Χειρουργικής με τη διαφορά ότι στην αισθητική Πλαστική Χειρουργική χειριζόμαστε υγιείς ιστούς. Είναι εύλογο ότι εφόσον η ασθενής δεν επιθυμεί για παράδειγμα τοποθέτηση ξένου σώματος για την αυξητικη στηθους ο Δρ. Καραντώνης θα είναι ο πρώτος που θα συμφωνήσει και θα προτείνει την αυξητικη στηθους με αυτόλογο λίπος.

Σημαντικό να γνωρίζετε

Λέγοντας τα παραπάνω δεν εννοείται ότι στην πλαστική στήθους μια τεχνική υπερέχει σε κάθε περίπτωση της άλλης αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Υπάρχουν γυναίκες στις οποίες ένα ένθεμα σιλικόνης με όποια τεχνική και να το τοποθετήσεις θα δίνει ένα φτωχό αισθητικό αποτέλεσμα ενώ αντιθέτως μια αυξητικη στηθους με αυτόλογο λίπος στην ίδια θα ταίριαζε πολύ όμορφα. Το ίδιο ισχύει και ανάστροφα.

Περαιτέρω, σε μια γυναίκα που αναζητά μια πλαστική στήθους και η οποία έχει μια χαλάρωση του στήθους και πτώση, ο Πλαστικός Χειρουργός πάντα πρέπει να προτείνει την ανόρθωση στήθους ως λύση.

Η τοποθέτηση ενθέματος με σκοπό την αύξηση και συνάμα την ανόρθωση στήθους δεν επιφέρει πάντα ευεργετικά αποτελέσματα. Η ανόρθωση στήθους που προκαλεί ένα ένθεμα δεν είναι σε καμία περίπτωση μεγαλύτερη των 2 – 3 εκατοστών. Ο καλός Πλαστικός Χειρουργός πρώτα γνωρίζει και εξηγεί τις ενδείξεις ανά περίπτωση και μετά την τεχνική της επέμβασης.

Σε κάθε περίπτωση όσο και άρτια να είναι η τεχνική σε μία επέμβαση πρέπει και να είναι η ενδεδειγμένη. Λάθος εφαρμογές οδηγούν πολλές φορές την ασθενή αλλά και τον Πλαστικό Χειρουργό σε λάθη τα οποία είναι εύλογο ότι διορθώνονται με επανεπέμβαση. Οδηγός στην επιτυχία είναι η κατάλληλη καθοδήγηση της ασθενούς και η επιλογή από τον Πλαστικό Χειρουργό σε συνεργασία με την ασθενή της κατάλληλης λύσης σε κάθε πρόβλημα.

αυξητικη στηθουσ


Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αυξητικής στήθους με λιπομεταφορά

Πλεονεκτήματα

Είναι φυσικό εάν έχετε επιφυλάξεις σχετικά με την τοποθέτηση ξένων σωμάτων στο σώμα σας, η αυξητική στήθους με λιπομεταφορά να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τη διαδικασία χωρίς ενθέματα σιλικόνης. Επιπλέον, επειδή το λίπος είναι εντελώς φυσικό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν το στήθος σας θα φαίνεται ή αν θα το αισθάνεστε ψεύτικο.

Όλο το σώμα σας αναδιαμορφώνεται – αφού αφαιρείται λίπος από άλλα μέρη του σώματος, τότε θα έχετε διπλό όφελος. Χάνετε λίπος σε μέρη που πιθανό να θέλετε να χάσετε ούτως ή άλλως και κερδίζετε μεγαλύτερους μαστούς. Λόγω της λιποαναρρόφησης θα καταλήξετε με μια πιο επίπεδη κοιλιά ή ψωμάκια και φυσικά μεγαλύτερο στήθος.

Στην αυξητικη στηθους με λιπομεταφορά δεν υπάρχουν ουλές – κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μεταφοράς λίπους, το λίπος μπαίνει στο στήθος σας με πολύ μικρές οπές 2 χιλιοστών. Αυτές οι μικροσκοπικές τομές δεν αφήνουν ουσιαστικά σημάδια, γεγονός που αυξάνει την τέλεια φυσική εμφάνιση.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις επιπλοκές από τα εμφυτεύματα – τα εμφυτεύματα έρχονται με τους κινδύνους ρήξης ή μετατόπισης, τα οποία όλα μπορούν να έχουν κάποιες παρενέργειες και αναθεωρητικές επεμβάσεις.

Μειονεκτήματα

Με τη διαδικασία της αυξητικής στήθους με λιπομεταφορά, μπορείτε να ενισχύσετε το στήθος σας μόνο κατά 300 περίπου cc. Έτσι, εάν ελπίζετε για μεγαλύτερη βελτίωση, αυτή η διαδικασία μπορεί να μην είναι κατάλληλη για εσάς.
Το λίπος μπορεί να απορροφηθεί παρότι εφαρμόζεται κατά αυτήν τη διαδικασία κάθε τεχνική ώστε να μείνει όσο περισσότερο λίπος είναι εφικτό.
Αν υπάρχει μεγάλη πτώση των μαστών δεν είναι εφικτή η ανόρθωσή τους χωρίς την προσθήκη άλλης τεχνικής μαστοπηξίας. Επιπλέον, τα εμφυτεύματα προσφέρουν συνήθως μια ανυψωμένη εμφάνιση που δεν παρέχει η μεταφορά λίπους.
Η αυξητική στήθους με λιπομεταφορά κοστίζει λίγο περισσότερο – αφού λαμβάνετε δύο επεμβάσεις (λιποαναρρόφηση και αύξηση μαστού).

Eπιλογές για την τοποθέτηση των ενθεμάτων στην αυξητικη στηθους

Υπάρχουν τέσσερις επιλογές για την τοποθέτηση των ενθεμάτων στην πλαστικη στηθους :

  • Αυξητικη στηθους πάνω από τους μύες και κάτω από τον υπάρχοντα μαστό
  • Αυξητικη στηθους κάτω από τους μύες
  • Αυξητικη στηθους Dual plane: το μισό πάνω και το μισό κάτω
  • Αυξητικη στηθους Subfascial: κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός.

Οι δύο τελευταίες αποτελούν τις νέες τεχνικές για την αυξητικη στηθους με περισσότερα πλεονεκτήματα από τις προηγούμενες. Σε κάθε περίπτωση ο πλαστικός χειρουργός πρέπει αν είναι πλήρως εξοικειωμένος με τις τεχνικές για να αποφασίσει ποια τεχνική πρέπει να εφαρμόσει. Σημαντικός παράγοντας για επιτυχή πλαστικη στηθους είναι και τα χαρακτηριστικά του μαστού όπως το πάχος, η βάση του κτλ , τα οποία λαμβάνονται υπόψη για να επιλεγεί τελικά το είδος του ενθέματος και το επίπεδο τοποθέτησης.
Αυξητική Στήθους με Αυτόλογο Λίπος

Επέμβαση
Αυξητική Μαστών με Αυτόλογο Λίπος
Διάρκεια ανάρρωσης
1-2 εβδομάδες

πλαστικός χειρουργός, δρ. φώτης φίλιππος καραντώνης


Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Καραντώνης Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.


Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.
Επικοινωνία

Φειδιππίδου 12, Αθήνα

+302107773974

+306936683853

info@drkarantonis.com


Βρείτε μας


2107773974

6936683853

Φειδιππίδου 12, Αθήνα

Κλείστε μία συνάντησηCopyright ©2021 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματοςCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος[pvcp_1]