Αιδοιοπλαστικη – Αιδιοπλαστικη

Η αιδοιοπλαστική (πλαστική αιδοίου) και η παρθενορραφή είναι η πλαστική επέμβαση που διορθώνει τις δυσμορφίες, τη λειτουργικότητα και ασυμμετρίες των μικρών χειλιών του αιδοίου. Ταυτόχρονα βελτιώνει το σχήμα του εφηβαίου, επεμβαίνοντας όταν χρειάζεται στα μεγάλα χείλη του αιδοίου.

Ποιο το κόστος μιας αιδοιοπλαστικής?

Μια συχνή ερώτηση των γυναικών που απευθύνονται στο ιατρείο για την τιμή που θα πληρώσουν για μια αιδοιοπλαστική. Πρέπει να τονίσω πως η αιδοιοπλαστική δεν είναι μια ενιαία επέμβαση αλλά ένα σύνολο επεμβάσεων έτσι είναι δύσκολο να καθορίσει κανείς εκ των προτέρων ένα κόστος αιδοιοπλαστικής.

Η συχνότερη επέμβαση είναι η χειλεοπλαστική των μικρών χειλέων και η δεύτερη συχνότερη η λιπομεταφορά και η χειλεοπλαστική των μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Η τιμή της αιδοιοπλαστικής καθορίζεται επίσης από την ανάγκη ή μη πραγματοποίησης της επέμβασης στην κλινική. Η αιδοιοπλαστική στην κλινική ανεβάζει την τιμή της αιδοιοπλαστικής καθώς υπάρχει το κόστος του αναισθησιολόγου και της κλινικής που πρέπει να πληρωθεί.

Σε κάθε περίπτωση η επέμβαση είναι αρκετά εξατομικευμένη και καλό είναι να γίνεται ένα πρώτο ραντεβού ώστε να εξεταστείτε και να συζητήσετε λεπτομέρειες αλλά και την τιμή της αιδοιοπλαστικής.

Αιδοιοπλαστική μικρών και μεγάλων χειλέων

Αιδοιοπλαστική μικρών χειλέων

Η αιδιοπλαστικη πλαστική αιδοίου αφορά στην Αισθητική αλλά και Επανορθωτική Χειρουργική του αιδοίου συμπεριλαμβανομένου και του κόλπου.

Η συχνότερη δυσμορφία είναι η υπερτροφία και χαλάρωση των μικρών χειλέων σε συνδιασμό συνήθως με υποπλαστικά έξω χείλη. Έτσι τα μικρά χείλη του αιδοίου προβάλλουν και δημιουργούν ένα αισθητικό πρόβλημα. Περαιτέρω, καθίσταται ιδιαίτερα ενοχλητική η διείσδυση του πέους στον κόλπο κατά την ερωτική συνεύρεση.

Παράλληλα δεν είναι λίγες οι γυναίκες οι οποίες υποφέρουν από συχνούς ερεθισμούς αλλά και λοιμώξεις εξαιτίας αυτής της υπερτροφίας.

Η ενδιαφερόμενη για αιδοιοπλαστικη – πλαστική αιδοίου εισέρχεται το πρωί στην κλινική. Μετά τον προγραμματισμένο έλεγχο, διενεργείται η επέμβαση της πλαστικής στο αιδοίο. Η επέμβαση γίνεται υπό τοπική, μέθη, γενική ή και επισκληρίδιο αναισθησία ανάλογα με την προτίμηση της ασθενούς.

Χειρουργικές τεχνικές

Οι χειρουργικές τεχνικές είναι πολλές. Η κλασική αιδοιοπλαστική – πλαστική αιδοίου είναι η επιμήκης αφαίρεση. Επειδή όμως η μέθοδος αυτή τείνει να αφαιρεί πολύ δέρμα και βλεννογόνο, προτιμάται η μέθοδος της πλαστικής V ή Z.

Η τομή είναι πολύ μικρή, δεν φαίνεται και φέρει απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζονται αφαίρεση. Στα μεγάλα χείλη, παρεμβαίνουμε γεμίζοντάς τα με αυτόλογο λίπος, βελτιώνοντας έτσι το σχήμα τους.

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας η συμβουλευτική προεγχειρητική συνεδρία. Εκεί μετά από λήψη φωτογραφιών θα συζητήσουμε το εύρος της μείωσης των χειλέων. Είναι σημαντικό να δείξει και να σημειώσει με ανεξίτηλο μελάνι ο Πλαστικός Χειρουργός στην υποψήφια το μέγιστο δυνατό εύρος μείωσης καθώς σε διαφορετικές θέσεις έκτασης των μηρών τα χείλη διατείνονται ή χαλαρώνουν.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η αισθητικότητα της περιοχής δεν επηρεάζεται καθόλου σε μια άρτια εκτέλεση αιδοίοπλαστικής. Σε κάθε περίπτωση προηγείται προεγχειρητική εκτίμηση της ασθενούς.

Η ασθενής μετά τη μειωτική αιδοιοπλαστική – ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ η οποία δεν διαρκεί πάνω από μια ώρα μπορεί να φορέσει το εσώρουχο της εφόσον αυτό έχει πρώτα επενδυθεί εσωτερικά με αποστειρωμένες γάζες. Δεν υπάρχουν ράμματα προς αφαίρεση ενώ κατά τη περίοδο ανάρρωσης μπορεί να κάνει χλιαρά ντους.

Η περίοδος επούλωσης είναι λιγότερο από μια εβδομάδα. Επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται από την επόμενη ημέρα ενώ γυμναστική και σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ξεκινήσει κάνεις μετά από ένα μήνα.

Η αιδοιοπλαστική (ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ) περιλαμβάνει μια γκάμα επεμβάσεων όπως η αναζωογόνηση των έξω χειλέων και του εφηβαίου, την χειλεοπλαστική, αλλά την κόλπο πλαστική αλλά και την παρθενορραφή

Αιδοιοπλαστική μεγάλων χειλέων

Ξεκινώντας από τα έξω μεγάλα χείλη η ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ (ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ) έχει θέση στην περίπτωση των υποπλαστικών έξω χειλέων όταν το αιδοίο μοιάζει να μην είναι σφριγηλό. Αυτή η όψη σε συνδιασμό με έντονες ρυτίδες και χαλάρωση δημιουργεί σε πολλές γυναίκες την επιθυμία να αναζητήσουν τη συμβουλή του Πλαστικού Χειρουργού ώστε να υποβληθούν σε αιδοιοπλαστική.

Η διόρθωση του προβλήματος γίνεται σε πολύ μικρή χαλάρωση με ενέσιμα υλικά όπως το υαλουρονικό οξύ. Σε πιο έντονο πρόβλημα όμως η κατάλληλη μέθοδος είναι η πλαστική αιδοίου με λιπομεταφορά. Είναι και αυτή η επέμβαση μια πλαστική αιδοίου παρότι η παραδοσιακή έννοια της έχει σχετιστεί με την πλαστική του κόλπου – vaginoplasty ή πλαστική των έσω χειλέων – labia plasty (αιδοιοπλαστική).

Αυτή γίνεται μετά από περιορισμένη ή και πλήρη λιποαναρρόφηση ανάλογα με τις επιθυμίες της ασθενούς και έγχυση αυτού του λίπους με λεπτή κάνουλα του ενός  ή δύο mm στα έξω χείλη με σκοπό να δώσει όγκο αλλά και σφριγηλότητα στην περιοχή.

Η ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ (ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ) μπορεί  να γίνει υπό τοπική, μέθη ή και γενική αναισθησία. Δεν υπάρχουν τομές πάρα μόνο δύο οπές 2 χιλιοστών οι οποίες κλείνουν μέχρι την επόμενη ημέρα. Η επιστροφή στις δραστηριότητες γίνεται από την μεθεπόμενη ημέρα ώστε να αποφευχθεί το οίδημα. Άσκηση και σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί ξεκινήσει κάνεις μετά τη 2η εβδομάδα.

ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ – Πλαστική κλειτορίδας (ποσθεκτομή)

Η πόσθη της κλειτορίδας είναι ουσιαστικά η “κουκούλα”. Περίπου οι μισές γυναίκες έχουν σε κάποιο βαθμό μια υπερτροφία αυτής. Έτσι, σε πολλές γυναίκες η κλειτορίδα είναι ουσιαστικά σκεπασμένη. Η επέμβαση αυτή γίνεται όπως και η αιδοιοπλαστικη – ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ υπό τοπική, μέθη ή ακόμη και γενική αναισθησία ανάλογα με την προτίμηση της ασθενούς.

Η περίοδος ανάρρωσης είναι περίπου μια εβδομάδα ενώ αθλητική και σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ξεκινήσει μετά από 3 εβδομάδες.

Υπερτροφία του εφήβαιου και ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ

Υπερτροφία του εφήβαιου και αιδιοπλαστικη – πλαστικη αιδοιου με λιποαναρροφηση

Πρόκειται ουσιαστικά για λιποδυστροφία της περιοχής. Αγγίζει όλες τις ηλικίες και προκαλεί προβλήματα αισθητικής φύσης με συνέπεια το ψυχολογικό στρες της γυναίκας. Η έντονη προβολή ακόμη και κάτω από τα ρούχα ή με το μαγιό οδηγεί πολλές φορές γυναίκες με το πρόβλημα αυτό στον Πλαστικό Χειρουργό.

Η λύση δίνεται με μια αιδοιοπλαστικη λιποαναρρόφηση με λεπτές κάνουλες συνήθως των 2 mm. Δεν υπάρχουν τομές πάρα μόνο μια οπή 2 mm η οποία κλείνει την αμέσως επόμενη ημέρα. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία μέθη ή και γενική αναισθησία ανάλογα με τις προτιμήσεις της ασθενούς. Έχει βραχεία περίοδο αποθεραπείας και ακόμα και η άσκηση αλλά και η σεξουαλική δραστηριότητα μπορούν να εκκινήσουν από την 2η με 3η εβδομάδα.

ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ παρθενικού υμένα – Παρθενορραφή

Παρθενορραφή – διόρθωση παρθενικού υμένα

Είναι και αυτή μια επέμβαση αιδοιοπλαστικη – ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ. Διενεργείται σε νεαρές συνήθως γυναίκες οι οποίες για θρησκευτικούς, κοινωνικούς ή και πολιτισμικούς λόγους χρειάζονται να αποκαταστήσουν τον παρθενικό τους υμένα. Αυτή η αιδοιοπλαστικη – ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ γίνεται υπό τοπική, μέθη, γενική ή και επισκληρίδιο αναισθησία ανάλογα με την προτίμηση της ασθενούς. Η παρθενορραφή διαρκεί μέχρι μια ώρα.

Γυναίκες που έχουν γεννήσει φυσιολογικά χρειάζονται μια ενδελεχή προεγχειρητική εκτίμηση. Είναι πολλές φορές αδύνατο να αποκατασταθεί ο υμένας σε αυτές τις περιπτώσεις. Μετά τις πρώτες εβδομάδες είναι δυσδιάκριτη κάποια ουλή ή σημάδι.

Η μετεγχειρητική ανάρρωση διαρκεί συνήθως δύο εβδομάδες. Είναι καθοριστική η πρώτη εβδομάδα επούλωσης καθώς τα ράμματα είναι τόσο λεπτά που μπορεί κάνεις με απρόσεκτες κινήσεις να τα σπάσει. Κατά τη μετεγχειρητική περίοδο η γυναίκα φορά γάζες στο εσώρουχο της καθώς δεν αποκλείεται να τρέξουν μερικές σταγόνες αίμα. Είναι επέμβαση υψηλής ικανοποίησης για τις υποψήφιες καθώς αποκαθιστά πλήρως ανατομικά και αισθητικά την περιοχή.

Αποθεραπεία – χρόνος Ανάρρωσης μετά από ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ

Η αποθεραπεία είναι σύντομη. Η πλήρης αποθεραπεία γίνεται στις 1-2 εβδομάδες.

Παρενέργειες – επιπλοκές Πλαστικής Αιδοίου

Από τις παρενέργειες, αναφέρεται σπάνια αιμάτωμα περιοχής ή φλεγμονή, λοίμωξη και διάσπαση τραύματος.

Αποτελέσματα αιδοιοπλαστικής

Τα αποτελέσματα της παρέμβασης στα μικρά χείλη είναι μόνιμα. Βελτιώνουν αισθητικά αλλά και λειτουργικά την περιοχή. Η έγχυση στα μεγάλα χείλη του υαλουρονικού έχει διάρκεια 1 – 1,5 έτος, ενώ με το λίπος τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Συμπέρασμα

Η αιδοιοπλαστικη – ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ είναι μια απλή επέμβαση που συνηθίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στην Πλαστική Χειρουργική.

Η επέμβαση αυτή μπορεί να αφορά σε αθλήτριες που νοιώθουν κάποια ενόχληση κατά την διάρκειά της άσκησής τους, νεαρές κοπέλες που θέλουν να βελτιώσουν την σεξουαλική ζωή τους, ή και μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες που λόγω τοκετών και ορμονικών αλλαγών διαπιστώνουν αλλαγές στο αιδοίο.

Ο Πλαστικός Χειρουργός αφαιρεί το δέρμα που πλεονάζει από τα μικρά χείλη του αιδοίου, βελτιώνοντας το σχήμα.Τα μεγάλα χείλη γεμίζουν με υαλουρονικό ή λίπος όπου χρειάζεται, και βελτιώνεται το κοίλο σχήμα τους. Η πλαστική στο αιδοίο είναι μια απλή επέμβαση που δίνει πλήρη ικανοποίηση αποτελεσμάτων στην ενδιαφερόμενη.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Το κόστος της αιδοιοπλαστικής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, καθώς, αποτελείται από ένα σύνολο επεμβάσεων. Επίσης, καθορίζεται και από τις ανάγκες της ασθενούς αλλά και την πιθανότητα διενέργειάς της πλαστικής σε κλινική.

 

Μέσω της αιδοιοπλαστικής μικρών χειλέων αντιμετωπίζεται η υπερτροφία αλλά και η χαλάρωση των μικρών χειλέων που μπορεί να συνδυαστεί με υποπλαστικά έξω χείλη. ‘Όσον αφορά την αιδοιοπλαστική μεγάλων χειλέων, συμβάλει στην αντιμετώπιση υποπλαστικών έξω χειλέων και μπορεί να συνδυαστεί με λιπομεταφορά για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

 

  • Αιδοιοπλαστική μέσω της μεθόδου V-Zplasty ή και trim αιδοιοπλαστική. Οι δυο τεχνικές οδηγούν σε ταχεία αποκατάσταση, απόλυτη συμμετρία και προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα
  • Πλαστική κλειτορίδας (ποσθεκτομή), όπου η περίοδος ανάρρωσης είναι μια εβδομάδα με την σεξουαλική επαφή να μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από 3 εβδομάδες
  • Αιδοιοπλαστική με λιποαναρρόφηση για την αντιμετώπιση υπερτροφίας του εφήβαιου. Στη συγκεκριμένη τεχνική δεν πραγματοποιούνται τομές και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και στην σεξουαλική επαφή πραγματοποιείται μετά από τη 2η ή 3η εβδομάδα
  • Αιδοιοπλαστική παρθενικού υμένα, όπου η μετεγχειρητική ανάρρωση διαρκεί δύο εβδομάδες

Η ασθενής μπορεί να παρουσιάσει αιμάτωμα, φλεγμονή ή λοίμωξη στην περιοχή.

 

Επέμβαση
Πλαστική αιδοίου

Διάρκεια επέμβασης
Ποικίλει

Χρόνος αποθεραπείας
1 – 2 εβδομάδες