Ουλή – Ουλές – Σημάδια ακμής

Ουλή – Ουλές – Σημάδια ακμής

Title:

Description:

Ουλή – Ουλές – Σημάδια ακμής

Ουλή ουλές σημάδια ακμής

ουλές Ουλές

Το δέρμα είναι ένα όργανο, σαν ένα λεπτό πανί που προστατεύει πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. Οποιοδήποτε έγκαυμα, τραυματισμός ή άλλο τραύμα, όπως χειρουργική επέμβαση, μπορεί να προκαλέσει ουλή. Η αλήθεια είναι ότι η οι ουλές ουλή σημάδια ακμής δεν θα εξαφανιστούν ποτέ εντελώς. Υπάρχουν όμως μερικές μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του μεγέθους και στην αλλαγή της εμφάνισής τους και να γίνουν δυσδιάκριτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ουλών αποτελούν τα σημάδια ακμής.

Μια ουλή δεν είναι το τέλος του κόσμου αν είναι μικρή ή σε μια τοποθεσία που είναι εύκολο να κρυφτεί. Αλλά όταν δεν είναι, μπορεί να αναρωτιέστε αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται να την κρύψετε κάτω από τα ρούχα ή ένα καπέλο.

Πώς δημιουργείται η ουλή;

Οι ουλές είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας επούλωσης μετά από τραυματισμό. Η εμφάνισή τους και η θεραπεία του εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

Το βάθος και το μέγεθος της πληγής και η θέση του τραυματισμού έχουν σημασία όπως και η ηλικία σας, τα γονίδια, το φύλο και την εθνικότητά σας.

Ποιοι είναι οι τύποι ουλών;

Αυτοί είναι διάφοροι τύποι ουλών:
Χηλοειδή

Αυτές οι ουλές είναι το αποτέλεσμα μιας υπερβολικά επιθετικής διαδικασίας επούλωσης. Εκτείνονται πέρα ​​από τον αρχικό τραυματισμό. Με την πάροδο του χρόνου, μια χηλοειδής ουλή μπορεί να εμποδίσει την κίνηση. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση της ουλής, ενέσεις στεροειδών ή φύλλα σιλικόνης για να ισιώσουν την ουλή. Τα μικρότερα χηλοειδή μπορούν να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας κρυοθεραπεία (θεραπεία ψύξης με υγρό άζωτο). Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε το σχηματισμό χηλοειδών χρησιμοποιώντας θεραπεία πίεσης ή επιθέματα με σιλικόνη. Οι ουλές αυτές είναι πιο συχνές σε άτομα με σκούρο δέρμα.

Ρικνωτικές Ουλές

Εάν το δέρμα σας έχει καεί, μπορεί να έχετε ένα σημάδι με ρίκνωση. Αυτά τα σημάδια σφίγγουν το δέρμα, το οποίο μπορεί να βλάψει την ικανότητά σας να κινηθείτε. Οι ουλές συστολής μπορεί επίσης να γίνουν βαθύτερα, επηρεάζοντας τους μυς και τα νεύρα.

Υπερτροφικές ουλές

Αυτά είναι ανυψωμένα πάνω από το επίπεδο του υπόλοιπου δέρματος, κόκκινα σημάδια που είναι παρόμοια με τα χηλοειδή αλλά δεν υπερβαίνουν τα όρια του τραυματισμού. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν ενέσεις στεροειδών για τη μείωση της φλεγμονής ή των φύλλων σιλικόνης, τα οποία επεπεδώνουν την ουλή.

Ουλές ακμής

Εάν είχατε σοβαρή ακμή, πιθανότατα έχετε τις ουλές για να την αποδείξετε. Υπάρχουν πολλοί τύποι ουλών ακμής, που κυμαίνονται από βαθιές κοιλότητες έως ουλές που είναι γωνιακές ή κυματοειδείς στην εμφάνιση. Οι επιλογές θεραπείας στα σημάδια ακμής εξαρτώνται από τους τύπους ουλών ακμής που έχετε.

Οι ουλές αποτελούνται από ινώδη ιστό ο οποίος αντικαθιστά το φυσιολογικό δέρμα μετά από κάθε τρυματισμό. Κάθε τραυματισμός του δέρματος είτε από ατύχημα ή χειρουργική τομή καταλήγει σε μια ουλή. Η ουλή αποτελείται και αυτή από κολλαγόνο αλλά το είδος κολλαγόνου διαφέρει όπως και η διάταξή του στο χώρο. Μετά από διάστημα περίπου ενός έτους η αναλογία κολλαγόνου αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με αυτή του φυσιολογικού δέρματος και οι ίνες αυτού ομαλοποιούνται όπως στο φυσιολογικό δέρμα. Έτσι, οι ουλές συνήθως γίνονται δυσδιάκριτες μετά από ενάμιση έτος.

ουλή μετά από μεταμόσχευση δέρματος στη μύτη


ουλή

Εξαίρεση αποτελούν οι:

 • Υπερτροφική ουλή
 • Το χηλοειδές
 • Η ατροφική ουλή
 • Η ραγάδα

Οι θεραπείες :

 1. το χημικό peeling
 2. το γέμισμα με αυτόλογο λίπος
 3. το γέμισμα με filler
 4. χειρουργική εκτομή
 5. η θεραπεία με laser και η ακτινοθεραπεία
 6. η πιεστική επίδεση
 7. τα στεροειδή και άλλα ανοσοκατασταλτικά

Είναι σημαντικό τη διαχείριση και επίβλεψη να την έχει Πλαστικός Χειρουργός καθώς είναι άρτια εκπαιδευμένος και έχει πείρα στις αποκαταστάσεις ουλών. Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας είναι απαράμιλλης σημασίας στην επίτευξη άρτιου αποτελέσματος.


ουλές

Καρκίνος κάτω βλέφαρο
Επέμβαση
Ουλές

Ο Dr. Καραντώνης Φώτης είναι Πλαστικός Χειρουργός και διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα. Γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά, είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος MSc του ΕΚΠΑ στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Είναι ειδικός στην Πλαστική Χειρουργική – Αισθητική Χειρουργική και Επανορθωτική Χειρουργική.