Ωτοπλαστικη (πεταχτα αυτια)

Title:

Description:

Ωτοπλαστικη (πεταχτα αυτια)

Ωτοπλαστικη (πεταχτα αυτια)

Ωτοπλαστικη

Ωτοπλαστική υπό γενική αναισθησία σε εξάχρονο αγόρι

Ωτοπλαστικη

Δείτε εικόνες Πριν και μετα την ωτοπλαστικη

Η Ωτοπλαστικη είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνουμε τα ¨ πεταχτα αυτια ¨. Κατάλληλος χρόνος για την επέμβαση θεωρείται μετά την ηλικία των 5 με πριν 7 καθώς το κεφάλι του παιδιού έχει αναπτυχθεί επαρκώς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν επιλέγουν να ζητήσουν συμβολή από τον πλαστικό χειρουργό ενήλικες. Στην περίπτωση των ανηλίκων επιθυμούμε να δούμε την βαθιά του ανήλικου και όχι τόσο αυτή των γονέων.

Για την ωτοπλαστικη συνήθως είναι αρκετή η τοπική αναισθησία με εξαίρεση τα παιδιά. Στα παιδιά επιβάλλεται η μέθη ή και η γενική αναισθησία καθώς δεν μπορούν να ανεχθούν την τοπική αναισθησία σαν ιδέα ενώ τα καταβάλει ο φόβος και το στρες. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μία ώρα. Οι τομές γίνονται στην οπισθωτιαία χώρα, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται μετεγχειρητικά. Μέσα από τις τομές αυτές διορθώνονται οι δυσμορφίες του χόνδρου του αυτιού. Ο ασθενής αναχωρεί για το σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση.

Σε κάθε ασθενή που υποβάλλεται σε ωτοπλαστικη τοποθετείται ελαστική επίδεση στα αυτιά προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της θέσης τους. Μετεγχειρητικά, αφαιρείται η επίδεση μετά από 2 ημέρες, ωστόσο απαιτείται περαιτέρω προστασία για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Για την πρώτη εβδομάδα μάλιστα συστήνεται στους μεν άνδρες να φορούν σκουφάκι, στις δε γυναίκες κορδέλα.

Τα αποτελέσματα στην ωτοπλαστικη είναι άμεσα ορατά. Είναι ευνόητο ότι ο ασθενής βλέπει και χαίρεται την αλλαγή από τις πρώτες ώρες αλλά το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά τις 10 με 14 ημέρες οπότε και φεύγει το οίδημα. Η επέμβαση είναι σχετικά απλή και ασφαλής και τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

δείτε φωτογραφικό υλικό πριν και μετά την ωτοπλαστική – πεταχτα αυτια

πλαστική στα αυτιά
Ωτοπλαστική

ένα πεταχτό αυτί

πεταχτά αυτιά
πλαστική αυτιών
πεταχτα αυτια

Τα παιδιά


Όταν πρόκειται για παιδί μικρής ηλικίας, επειδή είναι λιγότερα συνεργάσιμα, μπορεί να χρειαστεί γενική αναισθησία. Συνισταται να πραγματοποιείται κατά την προσχολική ηλικία προκειμένου το παιδί που έχει το πρόβλημα να μην έρθει αντιμέτωπο με τα σχόλια των συμμαθητών του. Με την ωτοπλαστικη ξεπερνιούνται τυχόν συμπλέγματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε ένα παιδί με αφεστώτα ώτα, αλλά και σε έναν ενήλικα που έχει αργήσει να πάρει την απόφαση να χειρουργηθεί. Καλό είναι βέβαια να μην καθυστερήσουμε την αποκατάσταση καθώς δεν είναι όμορφο ένα παιδί με πεταχτα αυτια να στιγματίζεται.


πεταχτα αυτια

Πριν και μετα την ωτοπλαστικη

Πριν και μετά την ωτοπλαστική

Πριν και μετά την ωτοπλαστική

Πριν
Η ωτοπλαστικη μπορεί να γίνει σε νοσοκομείο ή σε εξωτερικό ιατρείο.

Μερικές φορές η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να χορηγηθεί μέθη ή γενική αναισθησία.

Πολλοί ασθενείς δεν ενδιαφέρονται μόνο για το πριν και μετά την ωτοπλαστικη αλλά και για το τι γίνεται στη διάρκεια της ωτοπλαστικής.

Οι τεχνικές ωτοπλαστικής ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της διόρθωσης που απαιτείται. Η συγκεκριμένη τεχνική που επιλέγει ο πλαστικός χειρουργός σας θα καθορίσει τη θέση των τομών και τις ουλές που προκύπτουν.

Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει τομές:

Στο πίσω μέρος των αυτιών σας
Ή σπανιότερα και μέσα στις εσωτερικές πτυχώσεις των αυτιών σας για κάποιες συγκεκριμένες δυσμορφίες.

Αφού γίνουν οι τομές, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να αφαιρέσει την περίσσεια χόνδρου και δέρματος. Στη συνέχεια η ωτοπλαστικη ολοκληρώνεται διπλώνοντας τον χόνδρο στη σωστή θέση και θα τον ασφαλίζοντας τον με εσωτερικές ραφές.

Επιπλέον απορροφήσιμα ράμματα θα χρησιμοποιηθούν για το κλείσιμο των τομών.

Η ωτοπλαστική διαρκεί συνήθως περίπου δύο ώρες.

Μετά
Μετά την ωτοπλαστική, τα αυτιά σας θα καλυφθούν με επιδέσμους για προστασία και υποστήριξη.

Πιθανότατα θα νιώσετε ελαφρύ πόνο και κνησμό. Θα πάρετε φάρμακα για τον πόνο και τότε αυτός θα υφεθεί. Αυτό διαρκεί συνήθως 2 με 3 ημέρες και σε γενικές γραμμές είναι ανεκτός πόνος στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες.

Τις πρώτες ημέρες, αποφύγετε τον ύπνο στο πλάι. Προσπαθήστε επίσης να μην τρίβετε ή μην ασκείτε υπερβολική δύναμη στις τομές. Σκεφτείτε να φορέσετε πουκάμισα με κουμπιά ή πουκάμισα με φαρδιά κολάρα ώστε να μην περνά ο λαιμός μιας μπλούζας από τα χειρουργημένα αυτιά.

Λίγες ημέρες 2 με 3 μετά την ωτοπλαστική, ο γιατρός σας θα αφαιρέσω τους επιδέσμους σας. Τα αυτιά σας πιθανότατα θα είναι λίγο πρησμένα και κόκκινα.

Θα χρειαστεί να φοράτε μια χαλαρή κορδέλα (μπαντάνα τενίστα) που θα καλύπτει τα αυτιά σας τη νύχτα για μερικές εβδομάδες. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην τραυματιστούν τα αυτιά σας όταν γυρίζετε πλευρό στο κρεβάτι.

Τα ράμματα διαλύονται μόνα τους. Τα άλλα πρέπει να αφαιρεθούν στο ιατρείο τις εβδομάδες μετά τη διαδικασία.

Αποτελέσματα
Αφού αφαιρεθούν οι επίδεσμοι, θα παρατηρήσετε μια άμεση αλλαγή στην εμφάνιση των αυτιών σας. Αυτές οι αλλαγές είναι μόνιμες.


Ωτοπλαστικη και επιπλοκές

Οι συχνότερες επιπλοκές της ωτοπλαστικής είναι:

Αιμάτωμα, το οποίο αν συμβεί αναρροφάται με σύριγγα ή εκκενώνεται με μια μικρή τομή

Η υποτροπή στην προηγούμενη θέση των πτερυγίων

Η λοίμωξη

Για όλες τις επιπλοκές λαμβάνονται μέτρα όπως η πλημμελής αιμόσταση, η περίδεση της πρώτες ημέρες, η λήψη αντιβίωσης και οι αναλυτικές οδηγίες και επιμόρφωση των ασθενών μας.

Επέμβαση
ωτοπλαστικη
Διάρκεια επέμβασης
1 ώρα
Χρόνος ανάρρωσης
7 με 10 ημέρες

πλαστικός χειρουργός, δρ. φώτης φίλιππος καραντώνης


Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Καραντώνης Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.


Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.
Επικοινωνία

Φειδιππίδου 12, Αθήνα

+302107773974

+306936683853

info@drkarantonis.com


Βρείτε μας


2107773974

6936683853

Φειδιππίδου 12, Αθήνα

Κλείστε μία συνάντησηCopyright ©2021 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματοςCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος[pvcp_1]