Ωτοπλαστικη (πεταχτά αυτιά)

Title:

Description:

Ωτοπλαστικη (πεταχτά αυτιά)

Η ωτοπλαστικη είναι η επέμβαση διόρθωσης του σχήματος και του μεγέθους των αυτιών, καθώς και η αποκατάσταση της γωνίας τους με την κροταφική χώρα του κρανίου (αφεστώτα ώτα).

ωτοπλαστικη

Για την ωτοπλαστικη συνήθως είναι αρκετή η τοπική αναισθησία με εξαίρεση τα παιδιά. Στα παιδιά επιβάλλεται η μέθη ή και η γενική αναισθησία καθώς δεν μπορούν να ανεχθούν την τοπική αναισθησία σαν ιδέα ενώ τα καταβάλει ο φόβος και το στρες. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μία ώρα. Οι τομές γίνονται στην οπισθωτιαία χώρα, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται μετεγχειρητικά. Μέσα από τις τομές αυτές διορθώνονται οι δυσμορφίες του χόνδρου του αυτιού. Ο ασθενής αναχωρεί για το σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση.

Σε κάθε ασθενή που υποβάλλεται σε ωτοπλαστικη τοποθετείται ελαστική επίδεση στα αυτιά προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της θέσης τους. Μετεγχειρητικά, αφαιρείται η επίδεση μετά από 2 ημέρες, ωστόσο απαιτείται περαιτέρω προστασία για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Για την πρώτη εβδομάδα μάλιστα συστήνεται στους μεν άνδρες να φορούν σκουφάκι, στις δε γυναίκες κορδέλα.

Τα αποτελέσματα στην ωτοπλαστικη είναι άμεσα ορατά. Είναι ευνόητο ότι ο ασθενής βλέπει και χαίρεται την αλλαγή από τις πρώτες ώρες αλλά το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά τις 10 με 14 ημέρες οπότε και φεύγει το οίδημα. Η επέμβαση είναι σχετικά απλή και ασφαλής και τα αποτελέσματα είναι άμεσα.


Τα παιδιά


Όταν πρόκειται για παιδί μικρής ηλικίας, επειδή είναι λιγότερα συνεργάσιμα, μπορεί να χρειαστεί γενική αναισθησία. Συνισταται να πραγματοποιείται κατά την προσχολική ηλικία προκειμένου το παιδί που έχει το πρόβλημα να μην έρθει αντιμέτωπο με τα σχόλια των συμμαθητών του. Με την ωτοπλαστικη ξεπερνιούνται τυχόν συμπλέγματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε ένα παιδί με αφεστώτα ώτα, αλλά και σε έναν ενήλικα που έχει αργήσει να πάρει την απόφαση να χειρουργηθεί.
ωτοπλαστικη και επιπλοκές

Όλες οι χειρουργικές τεχνικές στην ωτοπλαστικη στοχεύουν στη δημιουργία αυτιών που περνούν απαρατήρητα και φαίνονται “φυσιολογικά”. Κάποιες ελάχιστες φορές μπορεί να εμφανισθούν, τα παρακάτω ανεπιθύμητα μετεγχειρητικά φαινόμενα:

Αφύσικη εμφάνιση, προδίδοντας ότι είναι χειρουργημένα (σαν να είναι κολλημένα στο κεφάλι).

Υποτροπή στην προεγχειρητική τους θέση μετά από κάποιο διάστημα (συνήθως εξάμηνο με έτος).

Δημιουργία υπερτροφικής ουλής ή χηλοειδούς στα σημεία τομής.

Μόλυνση και αιμάτωμα μπορεί σπανίως να εμφανιστούν αν ο ασθενής δεν ακολουθήσει πίστα στις οδηγίες του ιατρού τις πρώτες 3 με 5 μετεγχειρητικές ημέρες.

Ευτυχώς οι επιπλοκές αυτές είναι ιδιαίτερα σπάνιες καθώς συνήθως τα άτομα που υποβάλλονται στην επέμβαση δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες του χειρουργού.

Επέμβαση
ωτοπλαστικη
Διάρκεια επέμβασης
1 ώρα
Χρόνος ανάρρωσης
7 με 10 ημέρες

πλαστικός χειρουργός, δρ. φώτης φίλιππος καραντώνης


Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Καραντώνης Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.


Επαγγελματισμός. Τελειότητα. Εμπειρία.
Επικοινωνία

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

+302107718551

+306936683853

info@drkarantonis.com


Βρείτε μας


2107718551

6936683853

Λοχ. Γιαννόπουλου 10, Ζωγράφου

Κλείστε μία συνάντησηCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματοςCopyright ©2020 – Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος[pvcp_1]