Αυξητική και ανόρθωση γλουτών

Ανόρθωση γλουτών

Πριν την ανόρθωση γλουτών γίνεται ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος με την/τον ενδιαφερόμενη/ο νηστική/ό. Ακολουθεί το χειρουργείο με γενική νάρκωση, ή τοπική και μέθη όταν η χαλάρωση είναι λίγη. Οι επιλογές της τεχνικής για την ανόρθωση γλουτών είναι πολλές και είναι ανάλογες των ενδείξεων. Η ανόρθωση γλουτών μπορεί να συνδυαστεί με:

  • τοποθέτηση αυτόλογου λίπους,
  • τοποθέτηση ενθεμάτων – προθέσεων,
  • λιποαναρρόφηση

Η /Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για μία νύχτα, και την επομένη εξέρχεται με οδηγίες. Μετά από 7 ημέρες, η/ο ασθενής μπορεί να καθίσει. Στις 15 μέρες επιστρέφει στις δραστηριότητές της/του. Τα ράμματα είναι ενδοδερμικά και απορροφήσιμα. Η γυμναστική επιτρέπεται μετά τον πρώτο μήνα. Η πλήρης αποθεραπεία γίνεται στον μήνα.

Η ανόρθωση γλουτών αποτελεί την μοναδική επιλογή για την διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος των γλουτών. Μπορεί να συνδυαστεί με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων και τη λιποαναρρόφηση. Ο Πλαστικός Χειρουργός πρέπει να έχει την ανάλογη εμπειρία για τον σωστό σχεδιασμό της επέμβασης, αφού συζητήσει με την/τον ενδιαφερόμενη/ο τις προσδοκίες της/του, αλλά και την παρουσία των τομών – ουλών. Η ανόρθωση γλουτών είναι μια επέμβαση μέσης βαρύτητας και διάρκειας που πραγματοποιείται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στην Πλαστική Χειρουργική, με ικανοποιητικά για την /ον ενδιαφερόμενη/ο αποτελέσματα.

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε…

Κάθε τεχνική καταλήγει σε διαφορετική ουλή.Για μεγάλη χαλάρωση, ιδίως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, η ουλή κρύβεται μέσα στο εσώρουχο, και είναι κάθετη στον επιμήκη άξονα του κορμού (μπορεί να αποτελέσει μέρος της κυκλοτερούς κοιλιοπλαστικής). Στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται μεγάλη αφαίρεση δέρματος και υποδόριου λίπους, η ουλή κρύβεται ανάμεσα στους γλουτούς(μεσογλουτιαία αύλακα). Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να αφαιρεθεί μόνο το κατώτερο μέρος του δέρματος των γλουτών, η λεγόμενη αφαίρεση δίκην μπανάνας.

Σε περιπτώσεις που έχουμε μικρή απώλεια μυϊκής μάζας ή μικρή χαλάρωση, μπορούμε να διορθώσουμε την πτώση των γλουτών με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων (προθέσεων σιλικόνης, λίπους ή υαλουρονικού – Macrolane), δίχως αφαίρεση δέρματος. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συνδυάζουμε την ανόρθωση των γλουτών με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, όταν η ενδιαφερόμενη επιθυμεί περισσότερο όγκο στους γλουτούς.

Η χαλάρωση του δέρματος δεν διορθώνεται με την γυμναστική. Με άλλα λόγια το δέρμα δεν γυμνάζεται. Το δέρμα μπορεί να συνδέεται με το υποκείμενο μυϊκό σύστημα, το οποίο μπορεί λίγο να βοηθήσει στη σύσφιξή του, αλλά δεν επαρκεί.

Συνήθως οι παρενέργειες περιορίζονται στα προβλήματα επούλωσης όταν πρόκειται για εκτεταμένες τομές, που αντιμετωπίζονται εύκολα. Άλλες πιθανές παρενέργειες είναι το αιμάτωμα, η φλεγμονή, κ.α.

Τα αποτελέσματα στην ανόρθωση γλουτών είναι μόνιμα, με την προϋπόθεση να διατηρείται σταθερό το βάρος σώματος.


Σχετικοί σύνδεσμοι


Επέμβαση

Αυξητική και ανόρθωση γλουτών

Διάρκεια επέμβασης

Ποικίλει

Χρόνος αποθεραπείας

7 – 15 ημέρες