Αυξητική και ανόρθωση γλουτών

Αυξητική και ανόρθωση γλουτών

Title:

Description:

Αυξητική και ανόρθωση γλουτών

Αυξητική και ανόρθωση γλουτών

Ανόρθωση γλουτών

Πριν την ανόρθωση γλουτών γίνεται ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος με την/τον ενδιαφερόμενη/ο νηστική/ό. Ακολουθεί το χειρουργείο με γενική νάρκωση, ή τοπική και μέθη όταν η χαλάρωση είναι λίγη. Οι επιλογές της τεχνικής για την ανόρθωση γλουτών είναι πολλές και είναι ανάλογες των ενδείξεων. Η ανόρθωση γλουτών μπορεί να συνδυαστεί με:

  • τοποθέτηση αυτόλογου λίπους,
  • τοποθέτηση ενθεμάτων – προθέσεων,
  • λιποαναρρόφηση

Η /Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για μία νύχτα, και την επομένη εξέρχεται με οδηγίες. Μετά από 7 ημέρες, η/ο ασθενής μπορεί να καθίσει. Στις 15 μέρες επιστρέφει στις δραστηριότητές της/του. Τα ράμματα είναι ενδοδερμικά και απορροφήσιμα. Η γυμναστική επιτρέπεται μετά τον πρώτο μήνα. Η πλήρης αποθεραπεία γίνεται στον μήνα.


Ανόρθωση γλουτών

Η ανόρθωση γλουτών αποτελεί την μοναδική επιλογή για την διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος των γλουτών. Μπορεί να συνδυαστεί με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων και τη λιποαναρρόφηση. Ο Πλαστικός Χειρουργός πρέπει να έχει την ανάλογη εμπειρία για τον σωστό σχεδιασμό της επέμβασης, αφού συζητήσει με την/τον ενδιαφερόμενη/ο τις προσδοκίες της/του, αλλά και την παρουσία των τομών – ουλών. Η ανόρθωση γλουτών είναι μια επέμβαση μέσης βαρύτητας και διάρκειας που πραγματοποιείται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στην Πλαστική Χειρουργική, με ικανοποιητικά για την /ον ενδιαφερόμενη/ο αποτελέσματα.


Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε…


  • Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο Brazilian Buttock Lift;
  • Που τοποθετείται η τομή – ουλή της επέμβασης της πλαστικής των γλουτών;
  • Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων (λίπος, υαλουρονικό, προθέσεις) μπορεί από μόνη της να ανορθώσει τους γλουτούς;
  • Μπορεί η γυμναστική να διορθώσει την χαλάρωση του δέρματος των γλουτών;
  • Ποιες είναι οι παρενέργειες και οι επιπλοκές μετά την πλαστική στους γλουτούς;
  • Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα της ανόρθωσης των γλουτών;
Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο Brazilian Buttock Lift;

Ο όρος χρησιμοποιείται όταν γίνεται ανόρθωση γλουτών με έγχυση αυτόλογου λίπους.

Που τοποθετείται η τομή – ουλή της επέμβασης της πλαστικής των γλουτών;

Κάθε τεχνική καταλήγει σε διαφορετική ουλή.Για μεγάλη χαλάρωση, ιδίως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, η ουλή κρύβεται μέσα στο εσώρουχο, και είναι κάθετη στον επιμήκη άξονα του κορμού (μπορεί να αποτελέσει μέρος της κυκλοτερούς κοιλιοπλαστικής). Στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται μεγάλη αφαίρεση δέρματος και υποδόριου λίπους, η ουλή κρύβεται ανάμεσα στους γλουτούς(μεσογλουτιαία αύλακα). Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να αφαιρεθεί μόνο το κατώτερο μέρος του δέρματος των γλουτών, η λεγόμενη αφαίρεση δίκην μπανάνας.

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων (λίπος, υαλουρονικό, προθέσεις) μπορεί από μόνη της να ανορθώσει τους γλουτούς;

Σε περιπτώσεις που έχουμε μικρή απώλεια μυϊκής μάζας ή μικρή χαλάρωση, μπορούμε να διορθώσουμε την πτώση των γλουτών με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων (προθέσεων σιλικόνης, λίπους ή υαλουρονικού – Macrolane), δίχως αφαίρεση δέρματος. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συνδυάζουμε την ανόρθωση των γλουτών με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, όταν η ενδιαφερόμενη επιθυμεί περισσότερο όγκο στους γλουτούς.

Μπορεί η γυμναστική να διορθώσει την χαλάρωση του δέρματος των γλουτών;

Η χαλάρωση του δέρματος δεν διορθώνεται με την γυμναστική. Με άλλα λόγια το δέρμα δεν γυμνάζεται. Το δέρμα μπορεί να συνδέεται με το υποκείμενο μυϊκό σύστημα, το οποίο μπορεί λίγο να βοηθήσει στη σύσφιξή του, αλλά δεν επαρκεί.

Ποιες είναι οι παρενέργειες και οι επιπλοκές μετά την πλαστική στους γλουτούς;

Συνήθως οι παρενέργειες περιορίζονται στα προβλήματα επούλωσης όταν πρόκειται για εκτεταμένες τομές, που αντιμετωπίζονται εύκολα. Άλλες πιθανές παρενέργειες είναι το αιμάτωμα, η φλεγμονή, κ.α.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα της ανόρθωσης των γλουτών;

Τα αποτελέσματα στην ανόρθωση γλουτών είναι μόνιμα, με την προϋπόθεση να διατηρείται σταθερό το βάρος σώματος.


Επέμβαση
Αυξητική και ανόρθωση γλουτών
Διάρκεια επέμβασης
Ποικίλει
Χρόνος αποθεραπείας
7 - 15 ημέρες

Ο Dr. Καραντώνης Φώτης είναι Πλαστικός Χειρουργός και διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα. Γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά, είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος MSc του ΕΚΠΑ στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Είναι ειδικός στην Πλαστική Χειρουργική – Αισθητική Χειρουργική και Επανορθωτική Χειρουργική.