Κοιλιοπλαστική – Πλαστική κοιλιάς – Μίνι κοιλιοπλαστική

   

Κοιλιοπλαστική φωτογραφίες

Κοιλιοπλαστική πριν και μετά

Η κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλιάς) και η μίνι κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που δίνει άμεσα αποτελέσματα και προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση στους ασθενείς.

Πολλοί ασθενείς αναζητούν στο  διαδίκτυο πληροφορίες για την κοιλιοπλαστική όπως  για φωτογραφίες αποτελεσμάτων πριν και μετά. Ακόμη πολλοί αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το  κόστος της κοιλιοπλαστικής.

Στην εποχή μας τα ερωτήματα  αυτά απαντώνται εύκολα με μια αναζήτηση στο internet όπου κανείς μπορεί εύκολα να βρει φωτογραφικό υλικό το οποίο θα τον βοηθήσει να επιλέξει αν του αρμόζει η επέμβαση αυτή.

Επιπλεόν, βλέποντας τα αποτελέσματα πλαστικών χειρουργών μπορεί κανείς να επιλέξει ευκολότερα και τον ιατρό του.

Το ερώτημα κοιλιοπλαστική κόστος όμως θέλει και έρευνα από κοντά.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εκτιμήσει ο ιατρός εξ αποστάσεως τον ασθενή και τις ανάγκες του.

Έτσι, κρίνεται απαραίτητο ένα πρώτο ραντεβού στο οποίο θα εξεταστεί ο ασθενής αλλά και θα συζητηθούν όλες οι παράμετροι που θα τον βοηθήσουν να αποφασίσει.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα της χαλάρωσης της κοιλιάς συνήθως εμφανίζεται μετά από εγκυμοσύνη ή μετά από απώλεια πολλών κιλών. Το δέρμα με την πάροδο των ετών χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του.

Έτσι, δεν μπορεί να ακολουθήσει την μείωση του όγκου των υποκείμενων ιστών.

Αρκετά συχνά συνοδεύεται από χαλάρωση των κοιλιακών μυών.

Χαλάρωση των ορθών κοιλιακών ουσιαστικά εννοούμε τη διάσταση, δηλαδή την αύξηση του χάσματος, της μέσης γραμμής της κοιλιάς ανάμεσα στους δυο ορθούς μυς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με μίνι κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική πριν και μετά

Κριτήρια επιλογής ασθενών για κοιλιοπλαστική

Πολλοί ενδιαφερόμενοι, κατά τη διάρκεια μιας συμβουλευτικής συνεδρίας, μου αποκαλύπτουν ότι επέλεξαν να με επισκεφτούν όταν αναζήτησαν τον όρο ¨κοιλιοπλαστική πριν και μετά ¨ στο διαδίκτυο. Έτσι, λόγω κάποιας φωτογραφίας που έτυχε να δουν ταυτίστηκαν με τον εικονιζόμενο ή εικονιζόμενη και αποφάσισαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν και αυτοί το σώμα τους κατά τον ίδιο τρόπο. Με αφορμή την παραπάνω παρατήρηση δράττομαι της ευκαιρίας να βοηθήσω ώστε όλοι να μπορούν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά της επιτυχημένης κοιλιοπλαστικής.

Τα τελευταία χρόνια, η επιστήμη έχει αναδείξει τρόπους για την ασφαλή ενίσχυση των αποτελεσμάτων μιας κοιλιοπλαστικής. Οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις τεχνικές τους. Έχουμε τελειοποιήσει τις τομές για να αποκρύπτουμε τις ουλές, έχει προστεθεί στην πράξη η λιποαναρρόφηση Vaser και η κοιλιοπλαστική εξελίχθηκε σημαντικά καθώς έγινε πολύ περισσότερο μια θεραπεία 360 μοιρών και ολόκληρου του κορμού.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε τις πριν και μετά φωτογραφίες ενός πλαστικού χειρουργού, προχωρήστε και θαυμάστε τα αποτελέσματα έχοντας μια σαφή εικόνα των λεπτομερειών που κάνουν μια κοιλιοπλαστική επιτυχημένη.

Ποια είναι τα τρία στοιχεία που καθιστούν μια κοιλιοπλαστική επιτυχημένη;

 1. Μια χαμηλή και δυσδιάκριτη ουλή
 2. Ένας καλοσχηματισμένος αφαλός
 3. Κοιλιά με φυσική εμφάνιση αρμονική με το σύνολο του σώματος
Μια χαμηλή και δυσδιάκριτη ουλή

Μια ιδανική ουλή επουλώνεται ως μια λεπτή γραμμή χαμηλά στα εσώρουχα συνήθως ακριβώς πάνω ή ελαφρώς μέσα στην ηβική περιοχή στο τριχωτό δέρμα. Ο στόχος, φυσικά, είναι να είναι δυσδιάκριτη όταν ο ασθενής είναι γυμνός αλλά και αόρατη όταν φορά μαγιό ή εσώρουχο.

Πόσο χαμηλά μπορεί να πάει ο πλαστικός χειρουργός όταν κάνει την τομή; Εδώ είναι το δύσκολο. “Εάν κάνετε την τομή πολύ χαμηλή, κινδυνεύετε να έχετε πρόβλημα να την κλείσει η τομή ή να ασκηθεί υπερβολική τάση στην ηβική περιοχή και να εκθέσετε την κλειτοριδική κουκούλα στις γυναίκες και να τραβηχτεί το εφήβαιο αφύσικα προς τα πάνω. Υπάρχει πραγματικά μια λεπτή γραμμή στο πόσο χαμηλά ή ψηλά μπορεί να τοποθετηθεί η τομή στην κοιλιοπλαστική.

Για να σχεδιάσει τις τομές του, ο πλαστικός χειρουργός ζητά από τους ασθενείς να φέρουν αυτό που ελπίζουν ότι θα μπορούν να φορέσουν στο μέλλον-ένα συγκεκριμένο στυλ εσώρουχου ή μαγιό-ώστε να μπορούν να ελέγξουν την τοποθέτηση της τομής με βάση κάποιες ενδείξεις.

Μια σωστά τοποθετημένη ουλή όχι μόνο είναι κρυμμένη αλλά στην πραγματικότητα τονίζει το συνολικό αποτέλεσμα. «Η κοιλιά του ασθενούς είναι ένα γεωμετρικό σχήμα με καμπύλες. Κάποιες καμπύλες πρέπει να ευθειαστούν και αυτό για να επιτευχθεί περιλαμβάνει τράβηγμα, σχηματισμό περιγράμματος. Δημιουργώντας αυτή τη χαμηλή ουλή, αλλάζουμε τον τρόπο που φαίνονται οι πλευρές και η κοιλιά. Μια ουλή κοιλιοπλαστικής, θα πρέπει επίσης να είναι ισορροπημένη και συμμετρική, κάτι που είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί από όσο ακούγεται, αφού οι γοφοί και οι πλάτες των περισσότερων ανθρώπων δεν είναι απόλυτα ευθείες και ακόμη και τα ανατομικά σημεία δεν είναι τόσο χρήσιμα ώστε να μας καθοδηγήσουν σε κάθε περιστατικό. Πραγματικά χρειάζεται ένας ειδικός για να προσεγγίσει με συνέπεια όσο το δυνατόν περισσότερο τη συμμετρία.

Ένας καλοσχηματισμένος αφαλός

Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί έχουν θεωρήσει τον αφαλό ως τη νέμεση του ικανού χειρουργού στην προσπάθεια επίτευξης μιας άρτιας κοιλιοπλαστικής. Ένας επιτυχημένος ή αποτυχημένος αφαλός μπορεί να έχει ευεργετικά ή και καταστροφικά αποτελέσματα στην σύγκριση φωτογραφιών πριν και μετά την κοιλιοπλαστική, Όταν το δέρμα της κοιλιάς σας τεντώνεται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και ένα σημαντικό τμήμα αφαιρείται, οι αναλογίες σας αλλάζουν – και ο αφαλός σας ουσιαστικά κρύβεται κατά την επέμβαση. Οι πλαστικοί χειρουργοί τότε δημιουργούν ένα νέο άνοιγμα στο τεντωμένο δέρμα για τον υπάρχοντα ομφάλιο μίσχο σας.

Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα για το πώς να δημιουργήσετε ένα ιδανικό αφαλό. Είναι ευνόητο ότι όταν υπάρχουν τόσες πολλές εργασίες γραμμένες για ένα μόνο θέμα, αυτό συνήθως σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια τέλεια μέθοδος. Αυτό για το οποίο μπορούν να συμφωνήσουν οι πλαστικοί χειρουργοί είναι το εξής: Για να φαίνεται ένας αφαλός φυσικός, θα πρέπει να έχει οβάλ σχήμα. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλος ούτε πολύ μικρός, ούτε πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά και το επάνω τμήμα του θα πρέπει να έχει μια κουκούλα. Ο ομφαλός από τη μια πλευρά δεν πρέπει να μοιάζει σαν να είναι στρυμωγμένος αλλά και σαφώς όχι σαν ένας χαλαρός κύκλος στην κοιλιά.

Η καλή πρόσφυση του ομφάλιου στελέχους στην κοιλιακή περιτονία, ή ο συνδετικός ιστός που καλύπτει τους μυς, δίνει την πιο φυσική εμφάνιση ενώ βοηθά στην απόκρυψη της τομής του αφαλού. Ακόμη αυτό είναι που κάνει τον αφαλό να φαίνεται πιο φυσικός είναι να ¨βυθίσει¨ ο πλαστικός χειρουργός την ουλή έτσι ώστε να μην είναι ορατή εξωτερικά.

Φυσικά, το πόσο καλά επουλώνεται μια τομή μετά τη χειρουργική επέμβαση εξαρτάται εν μέρει από τη βιολογική απάντηση του οργανισμού κάθε ασθενούς. Πλέον, οι πλαστικοί χειρουργοί δίνουμε αρκετή προσοχή σε αυτό, προσφέροντας θεραπείες ή ενέσεις με λέιζερ εάν η ουλή γίνει διακριτή. Πριν από 20 χρόνια, οι χειρουργοί ήταν πιο θα έλεγαν: «Λοιπόν, είναι μόνο ο αφαλός σας – μην ανησυχείτε δεν είναι τόσο σημαντικό.’”

Κοιλιά με φυσική εμφάνιση αρμονική με το σύνολο του σώματος

“Όταν κάνετε μια κοιλιοπλαστική, δεν θέλετε απλώς να κάνετε μια επίπεδη, χωρίς χαρακτηριστικά κοιλιά ή μια ευθεία σανίδα – που ήταν ο παραδοσιακός τρόπος. Στις πριν και μετά την κοιλιοπλαστική φωτογραφίες πάντα αυτά τα περιστατικά φαίνονται αφύσικα.  Όχι μόνο μια υπερβολικά σφιχτή κοιλιά τείνει να τραυματίζεται άσχημα στη γραμμή συρραφής, λόγω τάσης – δεν φαίνεται επίσης φυσικό. Το σύγχρονο πρότυπο είναι η κοιλιά φαίνεται πιο μαλακή και πιο καλλίγραμμη, με λεπτές καμπύλες, γραμμές και εμβυθίσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η λιποαναρρόφηση και η η λιπογλυπτική ενσωματώνεται σχεδόν πάντα στις κοιλιοπλαστικές μου. Ουσιαστικά απλώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αποκτήσετε αυτό το τρισδιάστατο σχήμα που θέλουν όλοι όταν κάνουν μια τέτοια επέμβαση.

Ωστόσο, για χρόνια, οι πλαστικοί χειρουργοί είχαν προειδοποιηθεί για τους κινδύνους του συνδυασμού κοιλιοπλαστικής με λιποαναρρόφηση.

Οι πλαστικοί χειρουργοί ήταν ανήσυχοι ότι η προσθήκη λιποαναρρόφησης θα προκαλούσε μείωση της ροής του αίματος στο δέρμα και θα οδηγούσε σε κακή επούλωση ή και δημιουργία δύσμορφων ουλών. Έχουν γραφτεί πλέον τόσα πολλά άρθρα που περιγράφουν πώς να ενσωματώσετε με ασφάλεια τη λιποαναρρόφηση σε μια κοιλιοπλαστική, έτσι ώστε οι πλαστικοί χειρουργοί είναι πλέον πιο σίγουροι για την εκτέλεση των δύο επεμβάσεων ταυτόχρονα.

Σήμερα, εκτός από την αφαίρεση λίπους από τους γοφούς, τα πλαϊνά ψωμάκια και την πλάτη κατά τη διάρκεια της κοιλιάς, πολλοί πλαστικοί χειρουργοί επιθυμούν να σμιλεύσουν προσεκτικά την περιοχή πάνω από τον αφαλό για να «δώσουν αυτό το ωραίο μικρό κάθετο αυλάκι που βλέπουμε σε μια νεανική κοιλιά». Οι ειδικοί είναι προσεκτικοί για να διακρίνουν αυτόν τον προσεκτικό και στοχευμένο ελιγμό-«αναρροφώντας το λίπος κεντρικά στην κάθετη γραμμή πάνω από τον αφαλό προς το στέρνο, για να αποκτήσετε ένα πιο αθλητικό και σέξι περίγραμμα. Αντιθέτως είναι αρκετά φειδωλοί να πραγματοποιήσουν την εκτενέστερη χάραξη ενός six pack το οποίο είναι δυνητικά πιο επικίνδυνο να το κάνετε παράλληλα με μια κοιλιoπλαστική.

Κοιλιοπλαστική κόστος

Ποιο είναι το κόστος της κοιλιοπλαστικής?

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται πάντα υπό γενική αναισθησία και απαιτείται από μια ως δυο ημέρες νοσηλείας.

Έτσι, το κόστος της κοιλιοπλαστικής είναι μεγαλύτερο από μια επέμβαση για την οποία δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο.

Το κόστος πολλές φορές επιβαρύνεται και από συνδυαστικές επεμβάσεις όπως είναι η διόρθωση μιας ομφαλοκήλης ή μια εκτεταμένη λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά της κοιλιάς.

Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μια ενιαία επέμβαση. Δεν μπορεί κάποιος να καθορίσει το κόστος της κοιλιοπλαστικής χωρίς να εξετάσει τον ασθενεί προσωπικά.

Μπορεί κάποιος να έχει μια μικρή περίσσεια δέρματος και να χρειάζεται μια μίνι κοιλιοπλαστική μόνο ενώ άλλοι με μεγάλη χαλάρωση δέρματος μια κανονική κοιλιοπλαστική. Επιπλέον, είναι πιθανό να χρειάζεται πτύχωση των κοιλιακών μυών ώστε να ενισχυθεί ο φυσικός κορσές του σώματος ή και μια δερμολιπεκτομή δίκην ζώνης. Είναι ευνόητο ότι οι μεγαλύτερες επεμβάσεις κοστίζουν περισσότερο καθώς όλες οι κλινικές εφαρμόζουν πολιτική χρονοχρέωσης. Σε κάθε περίπτωση το κόστος της κοιλιοπλαστικής δεν μπορεί μικρότερο από 2500 ενώ συνήθως δεν ξεπερνάει τις 5000 με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αφορούν σε συνδυασμό επεμβάσεων body lift.

Πως γίνεται η Κοιλιοπλαστική κλεψύδρα και η μίνι κοιλιοπλαστική

Πως γίνεται η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα

Ο ασθενής για να υποβληθεί σε κοιλιοπλαστικη κλεψύδρα ή μινι κοιλιοπλαστικη είναι υπό γενική αναισθησία.

Η τομή της κοιλιοπλαστικής κλεψύδρα γίνεται από τη μία λαγόνιο άκανθα έως την άλλη, χαμηλά, σε σημείο που να μπορεί να κρύβεται από το εσώρουχο ή το μαγιό,  ενώ στη μινι κοιλιοπλαστικη είναι περιορισμένη.

Το μήκος της τομής στην κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιας) εξαρτάται από τη χαλάρωση του δέρματος. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και υποδόριου λίπους.

Όταν απαιτείται, γίνεται συρραφή των μυών για να επιτύχουμε τη σύσφιξη αυτών.

Όταν το πρόβλημα είναι μεγάλο, γίνεται επανατοποθέτηση του ομφαλού στη νέα του θέση, μιας και η έκταση του δερμολιπώδους ιστού που αφαιρείται είναι μεγάλη. Στην mini κοιλιοπλαστικη δεν μετακινείται ο αφαλός.

κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιας) και μετεγχειρητική πορεία

Μετεγχειρητική πορεία

Η διάρκεια της επέμβασης στην κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιας) είναι 2,5 – 3 ώρες ενώ στην μινι κοιλιοπλαστικη μόλις 1 ώρα και ο ασθενής παραμένει συνήθως για νοσηλεία μίας ημέρας.

Μετεγχειρητικά, γίνεται ελαστική επίδεση της κοιλίας όπως και στην μινι κοιλιοπλαστικη, ενώ μετά την πρώτη αλλαγή εφαρμόζεται ειδικός κορσές, τον οποίο φέρει ο ασθενής για περίπου δύο μήνες.

Μετά την πλαστική κοιλιάς η επιστροφή στις δραστηριότητες για τον ασθενή υπολογίζεται στις 1-2 εβδομάδες. Στην μινι κοιλιοπλαστικη μόλις 1 εβδομάδα ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού. Για παράδειγμα, χρειάζεται προσοχή όπως με την αποφυγή άρσης βάρους κ.α.

Τα αποτελέσματα στην κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιας)  και στην μινι κοιλιοπλαστικη είναι θεαματικά και ορατά σχεδόν αμέσως μετά το χειρουργείο. Μια κοιλιά λεία, επίπεδη, χωρίς χαλάρωση, η οποία δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με κανέναν άλλο τρόπο.

Συνιστάται η πλαστική κοιλιάς να πραγματοποιείται όταν έχουν χαθεί όλα τα περιττά κιλά (ενώ στην μινι κοιλιοπλαστικη συνήθως δε χρειάζεται καθώς πρόκειται για άτομα με φυσιολογικό σχεδόν βάρος) προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση με την εκ νέου απώλεια κιλών μετά την επέμβαση.

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Διάρκεια επέμβασης

Η διάρκεια της κοιλιοπλαστικής

Η διάρκεια της επέμβασης στην κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) είναι 2,5 – 3 ώρες ενώ στην μινι κοιλιοπλαστικη μόλις 1 ώρα και ο ασθενής παραμένει συνήθως για νοσηλεία μίας ημέρας.

Μετεγχειρητικά, γίνεται ελαστική επίδεση της κοιλίας όπως και στην μινι κοιλιοπλαστικη, ενώ μετά την πρώτη αλλαγή εφαρμόζεται ειδικός κορσές, τον οποίο φέρει ο ασθενής για περίπου δύο μήνες.

Μετά την πλαστική κοιλιάς η επιστροφή στις δραστηριότητες για τον ασθενή υπολογίζεται στις 1-2 εβδομάδες ενώ στην μινι κοιλιοπλαστικη μόλις 1 εβδομάδα ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού, όσον αφορά την προσοχή που επιβάλλεται στην αποφυγή άρσης βάρους κ.α.

Τα αποτελέσματα στην κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)  και στην μινι κοιλιοπλαστικη είναι θεαματικά και ορατά σχεδόν αμέσως μετά το χειρουργείο. Μια κοιλιά λεία, επίπεδη, χωρίς χαλάρωση, η οποία δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με κανέναν άλλο τρόπο.

Συνιστάται η πλαστική κοιλιάς να πραγματοποιείται όταν έχουν χαθεί όλα τα περιττά κιλά (ενώ στην μινι κοιλιοπλαστικη συνήθως δε χρειάζεται καθώς πρόκειται για άτομα με φυσιολογικό σχεδόν βάρος). Αυτό γίνεται για να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση με την εκ νέου απώλεια κιλών μετά την επέμβαση.

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Χαλάρωση κοιλιάς μετά από εγκυμοσύνη και κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) κλεψύδρα

Εγκυμοσύνη και κοιλιοπλαστικη

Η μητρότητα είναι αναμφισβήτητα μια περίοδος χαράς αλλά και μεγάλων αλλαγών για μια γυναίκα. Η φυσική κατάσταση του σώματος αλλάζει δραματικά και συνάμα περιορίζεται ο προσωπικός της χρόνος.

Συνέπεια της καθολικής αφοσίωσης στο παιδί της, κάθε μητέρα δεν μπορεί να αφιερώσει χρόνο ώστε να γυμναστεί.

Για κάποιες μητέρες είναι αρκετά δύσκολο να διατηρήσουν το ιδεατό τους βάρος. Έτσι, κατά την περίοδο της λοχείας ενώ έχουν εξαφανιστεί τα πλεονάζοντα 5 με 6 κιλά των αμνιωτικών υγρών και του βρέφους μερικά ή και αρκετά παραπάνω κιλά είναι δύσκολο να χαθούν.

Ακόμη χειρότερα φαίνεται ότι το σώμα δεν επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση αλλά παρουσιάζει μια δυστοκία να ρικνωθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό όταν το δέρμα έχει υπερδιαταθεί. Αυτή η περίοδος πολλές φορές κρατά χρόνια και η γυναίκα εισέρχεται σε ένα φαύλο κύκλο ειδικά όταν δεν είναι αυστηρή με την διατροφή της.

Κατά τον ίδιο τρόπο ταλαιπωρούνται και άτομα τα οποία έχουν απολέσει βάρος μαζικά. Πολλοί, μετά από μια επιτυχημένη επιστροφή στο φυσιολογικό τους βάρος, παρατηρούν ότι δεν έχει πλέον ελαστικότητα το δέρμα και δεν ρικνώνεται πάνω στο μυϊκό σύστημα οπότε είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική κλεψύδρα.

Γυναίκες που κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης πήραν 10 με 15 κιλά και πριν είχαν ένα βάρος κοντά στο ιδεατό μπορούν συνήθως να κάνουν μινι κοιλιοπλαστικη.

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Κοιλιοπλαστική: Τεχνικές και Ιστορία

Η ιστορία και η εξέλιξη της κοιλιοπλαστικής

Η πρώτη καταγεγραμμένη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)  έγινε το 1899 στο Meryland. Η τεχνικές εξελίχθηκαν πολύ σε σχέση με την πρώτη τεχνική η οποία και δημιουργούσε αρκετά προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώιμες αυτές τεχνικές αφαιρούσε ο χειρουργός τον αφαλό.

Πλέον, με την κατάλληλη επιλογή ασθενών η κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και η μινι κοιλιοπλαστικη είναι μια ασφαλής επέμβαση που χαρίζει ιδιαιτέρως ικανοποιητικά αποτελέσματα στους ασθενείς.

Ο κατάλληλος Πλαστικός Χειρουργός έχει εκπαιδευθεί στην πλήρη γκάμα των τεχνικών ώστε να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε κάθε περιστατικό. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα έχετε πιθανότατα μια πολύ καλύτερη αντίληψη της επέμβασης.

Οδηγός επιλογής τεχνικής

Πως θα αποφασίσετε ποια κοιλιοπλαστική θα φέρει το άριστο αποτέλεσμα

Σας παραθέτω έναν πλήρη οδηγό για να συναποφασίσουμε ποια είναι η βέλτιστη τεχνική ώστε να αναδειχθεί το αποτέλεσμα και η κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) σας στο μέγιστο βαθμό.

Θα διαβάσετε πως με την κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) μετατρέπουμε το σώμα με περίσσεια δέρματος, λίπους και χαλάρωση σε ένα καλοσχηματισμένο σώμα με σφριγηλό δέρμα.

Με την πάροδο μερικών μηνών το αποτέλεσμα μετά την πλαστική κοιλιάς ενισχύεται από την μετεγχειρητική ίνωση που κάνει το δέρμα να κολλάει ακόμα πιο καλά στους υποκειμένους μυς.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Μίνι Κοιλιοπλαστικη

Μινι κοιλιοπλαστικη

Η μινι κοιλιοπλαστικη είναι μια πολύ δημοφιλής πλαστική κοιλιάς  για άτομα με δείκτη μάζας σώματος συνήθως κάτω του 30 και χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις βάρους είναι η mini κοιλιοπλαστική.

Η μινι κοιλιοπλαστικη είναι τεχνική κατάλληλη για να διορθώσει κανείς την περίσσεια δέρματος κάτω από τον ομφαλό. Επίσης, πολλές υποψήφιες ζητούν μια mini κοιλιοπλαστική για να διορθώσουν μια άσχημη ουλή καισαρικής τομής.

Είναι ελάχιστα επεμβατική πλαστική κοιλιάς σε σχέση με τις υπόλοιπες τεχνικές. Κατά συνέπεια ο χρόνος αποθεραπείας είναι συνήθως 7 με 14 ημέρες το πολύ.

Ο Πλαστικός Χειρουργός τοποθετεί την τομή σε αυτή την πλαστική κοιλιάς στην υπερυβική χώρα, κρυμμένη στο εσώρουχο όπως και της καισαρικής τομής. Στην μινι κοιλιοπλαστικη το μήκος της τομής περιορίζεται στο μέγεθος και είναι δυσδιάκριτη μετά από μερικούς μήνες.

Το κόστος στη mini κοιλιοπλαστική είναι χαμηλότερο εν σχέση με την κλασσική κοιλιοπλαστική συνέπεια του σχετικά ελάχιστου χειρουργικού χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση της επέμβασης.

Σημαντικό μειονέκτημα στη mini κοιλιοπλαστική είναι ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί πάρα πολύ δέρμα. Έτσι, η mini κοιλιοπλαστική περιορίζεται για άτομα που έχουν απολέσει σχετικά λίγα κιλά (περίπου 10 με 20 ανάλογα με τον σωματότυπο και το ύψος) και παρουσιάζουν μια χαλάρωση της κοιλιάς κάτωθεν του ομφαλού.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Τυπική κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)

Τυπική κοιλιοπλαστική

Ολίγον τι ξεπερασμένη κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλίας) η οποία αφορά στην αφαίρεση μεγάλης ποσότητας δέρματος και λίπους, καθώς και επανατοποθέτηση του αφαλού.

Η τομή σε αυτή την κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) γίνεται υπερηβικά από το ένα λαγόνιο οστό μέχρι το άλλο. Στη συνέχεια το δέρμα και το λίπος ανασπώνται μέχρι λίγα εκατοστά κάτω από το στέρνο.

Κατά την παρασκευή του κρημνού και όταν φτάνουμε στον αφαλό φροντίζουμε να τον κόψουμε με μια κυκλοτερή τομή ώστε να παραμείνει στο έδαφος του κοιλιακού τοιχώματος. Αφαιρούμε όλο το λίπος και το δέρμα από το ύψος του αφαλού και κάτω και ξαναντύνουμε το μυϊκό τοίχωμα με το δέρμα και λίπος της άνω κοιλιακής χώρας.

Αποφεύγω να χρησιμοποιώ αυτή την τεχνική καθώς παρουσιάζει υψηλότερα ποσοστά σερομάτων. Το σέρομα είναι συλλογή ορώδους υγρού που εγκυστώνεται και απαιτεί την μετεγχειρητική παρακέντηση του από τον ιατρό μέχρι να υποχωρήσει.

Επιπλέον, η κλασσική κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλίας) απαιτεί τη χρήση παροχετεύσεων ακριβώς διότι παρουσιάζονται μετεγχειρητικές συλλογές υγρού. Πάραυτα το ποσοστό σερομάτων παραμένει υψηλό.

Εκτεταμένη κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλίας)

Πρόκειται επίσης για παραλλαγή της κλασσικής κοιλιοπλαστικής με τη διαφορά ότι η τομές εκτείνονται στα πλάγια της κοιλίας προς τα λεγόμενα ψωμάκια. Η εκτεταμένη κοιλιοπλαστική ενδείκνυται για άτομα που έχουν χάσει βάρος μαζικά και έχουν δραματική χαλάρωση δέρματος.

Είναι η τεχνική για άτομα με πολλές «δίπλες» ή «σωσίβιο» καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η περίσσεια δέρματος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο.

Ανόρθωση Κορμού

Είναι η ενδεδειγμένη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) για κάποιον που χρειάζεται να αφαιρεθεί πλεόνασμα δέρματος από την κοιλιακή χώρα και ταυτόχρονα να ανορθωθούν οι γλουτοί και οι μηροί. Είναι μια μεγάλη επέμβαση η οποία όταν διενεργείται από κατάλληλα εκπαιδευμένο Πλαστικό Χειρουργό δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο χειρουργός έχει την δυνατότητα ουσιαστικά να κάνει λιπογλυπτική όλου του σώματος. Ενδείκνυται όταν έχουμε τόση χαλάρωση που το δέρμα στους γλουτούς και μηρούς «σακουλιάζει» και έχει έντονη όψη φλοιού πορτοκαλιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχηματισμένο πλέον σώμα με αντάλλαγμα τις ουλές που εκτείνονται πολλές φορές μέχρι και την μέση της ιερής χώρας.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Δερμολιπεκτομή δίκην Ζώνης

Είναι μια επέμβαση η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σχεδόν σε άτομα που έχουν απολέσει βάρος μετά από βαριατρική επέμβαση. Όπως υποδηλώνει το όνομα της επέμβασης είναι μια κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) η οποία εκτείνεται περιμετρικά. Είναι ουσιαστικά μια εκτεταμένη ανόρθωση σώματος που δίνει ουσιαστικές λύσεις σε άτομα με χαλάρωση του δέρματος περιμετρικά.

Η τομή είναι ακριβώς σαν ζώνη και με τον τρόπο αυτό αφαιρείται κάθε περίσσεια η οποία περιπίπτοντως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λοιμώξεων κάτω από τις πτυχές. Οι ασθενείς υφίστανται ανόρθωση γλουτών και μηρών παράλληλα με την κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και ομολογουμένως όλοι μένουν ικανοποιημένοι με την νέα τους εικόνα.

Για να εφαρμοστεί η τεχνική αυτή απαιτείται να έχει παραμείνει ο ασθενής επί τουλάχιστον ένα έτος σε σταθερό επιθυμητό βάρος. Είναι η ακριβότερη επέμβαση του είδους καθώς απαιτεί αρκετό χειρουργικό χρόνο. Το κόστος επίσης καθορίζεται και από το γεγονός ότι αυτοί οι ασθενείς καλό είναι να νοσηλευτούν για 2 με 3 ημέρες για παρακολούθηση.

Ανάστροφη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ)

Η ανάστροφη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) ενδείκνυται σε άτομα που έχουν περίσσεια δέρματος και λιποδυστροφία πάνω από τον αφαλό. Η τομές σε αυτή την πλαστική κοιλιάς μπαίνουν στις υπομάστιες πτυχές και ενώνονται. Οι τομές έτσι μπορούν να καμουφλαριστούν ικανοποιητικά.

Όσοι ασθενείς έχουν ένδειξη για ανάστροφη κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) μένουν ικανοποιημένοι. Η λιποδυστροφία του επιγαστρίου είναι δυσεπίλυτο πρόβλημα ειδικά σε άτομα που έχουν δοκιμάσει και λιποαναρρόφηση της περιοχής χωρίς επιτυχία.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί ανάστροφη μινι κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ). Είναι λίγα άτομα με πολύ ιδιαίτερη ανατομία και λιποδυστροφία μόνο του επιγαστρίου.

Κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) Fleur De Lis

Είναι μια ακόμη παραλλαγή της κλασσικής κοιλιοπλαστικής η οποία διαφέρει στην τοποθέτηση των τομών.

Πέραν της οριζόντιας «κρυμμένης» τομής γίνεται και μια κάθετη υπερ-υπομφάλιος τομή η οποία είναι αδύνατο να καμουφλαριστεί.

Παρά το μειονέκτημα αυτό υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι επωφελούνται ακόμα και από αυτή την πλαστική κοιλιάς. Η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα είναι μια παραλλαγή της κοιλιοπλαστικής κλεψύδρα με τη διαφορά ότι στην Fleur de lis υπάρχει μια υπερυπομφάλιος τομή.

Η κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) Fleur de lis ενδείκνυται σε άτομα με αρκετή περίσσεια που δεν επιθυμούν την επέκταση της τομής στα πλάγια αλλά κάθετα στο κέντρο.

Ακόμη μια κατηγορία είναι ασθενείς που έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση λαπαροτομίας. Αυτή η ομάδα ασθενών μπορώ να πω ότι επωφελούνται από τη διόρθωση των συνήθως δύσμορφων ουλών της λαπαροτομίας.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) κλεψύδρα και μινι κοιλιοπλαστικη υποβοηθούμενη με VASER ή με κλασσική λιποαναρρόφηση

Σε επιλεγμένους ασθενείς η λιποαναρρόφηση ή η λιποαναρρόφηση VASER υποβοηθά σημαντικά στην κοιλιοπλαστικη κλεψύδρα και μινι κοιλιοπλαστικη. Τα ακρωνύμιο VASER σημαίνει Vibration Amplification of Sound Energy at Resonance.

Ουσιαστικά είναι λιποαναρρόφηση υποβοηθούμενη από υπερήχους που κάνουν το κοπιαστικό έργο της χειρονακτικής κλασσικής λιποαναρρόφησης ευκολότερη για τον χειρουργό.

Είναι σημαντικό να κατανοήσει κανείς ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την επάρκεια ενός χειρουργού στην λιποαναρρόφηση.

Μάλιστα, στα χέρια κάποιου που δεν αντιλαμβάνεται την τέχνη της λιπογλυπτικής επαρκώς μπορεί να είναι και μειονέκτημα καθώς εδώ ισχύει το «ουκ εν τω πολλώ το ευ».

Οι συνηθέστερες αστοχίες είναι οι ασυμμετρία και οι δημιουργία εμβαθύνσεων στο δέρμα κατά τόπους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσω ότι υπάρχουν ασθενείς που επωφελούνται ιδιαιτέρως από το συνδυασμό λιποαναρρόφησης με την κοιλιοπλαστική κλεψύδρα και mini κοιλιοπλαστική.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Κοιλιοπλαστική κλεψύδρα και 4D Λιποαναρρόφηση-Λιποανακύκλωση

Μαζί με την κοιλιοπλαστική κλεψύδρα -λιποαναρρόφησης είναι η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα – λιποανακύκλωση. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί κάλλιστα ένα μέρος του λίπους ακόμα και από μια μινι κοιλιοπλαστικη να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές που επιθυμούμε να προσθέσουμε όγκο.

Συνήθως η πλειοψηφία των ασθενών ζητά την αυξητική στήθους και αυξητική γλουτών γνωστή και ως Brazilian Butt-lift λιποανακύκλωση. Οι ασθενείς που επιλέγουν αυτές τις μεθόδους αυξητικής στήθους αναφέρουν ότι αισθάνονται ότι το αποτέλεσμα είναι φυσικό.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Κοιλιοπλαστική κλεψύδρα με διατήρηση της περιτονίας Scarpa

Η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα (πλαστική κοιλιάς) αναπτύχθηκε ώστε να μειώσουμε την πιθανότητα δημιουργίας ορώδους μετεγχειρητικής συλλογής, καθώς διατηρούνται περισσότερα λεμφαγγεία διατηρώντας την περιτονία του Scarpa.

Επιπλέον, η αιμάτωση της περιοχής είναι καλύτερη με συνέπεια την ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών. Είναι τεχνική την οποία συνδυάζω πάντα με άλλες καθώς έχω διαπιστώσει ότι όλοι οι ασθενείς επωφελούνται. Είναι τεχνική την οποία συνδυάζω πάντα με την κοιλιοπλαστική κλεψύδρα και θεωρώ ότι δίνει τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) με πτύχωση του ορθού κοιλιακού μυ

Η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα (κοιλιοπλαστικη – πλαστικη κοιλιασ) έχει ως απαραίτητο συστατικό τη συνοδό πτύχωση του ορθού κοιλιακού μυ. Σε πολλές περιπτώσεις είναι μονόδρομος καθώς πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν διάσταση στο μυ.

Το όμορφο σχήμα της κοιλιάς δεν σχετίζεται μόνο με την χαλάρωση του δέρματος και την παρουσία λίπους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μυϊκό σύστημα. Οι μυς της κοιλίας είναι ο φυσικός κορσές αυτής και έτσι μόνο επιτυγχάνεται η κοιλιοπλαστικη  κλεψύδρα. Όταν για κάποιο λόγο «ξεχειλώνει» ο κορσές ο Πλαστικός Χειρουργός καλείται να τον διορθώσει.

Είτε μια εγκυμοσύνη είτε η χρόνια παχυσαρκία είναι παράγοντες που ασκούν δυνάμεις στο κοιλιακό τοίχωμα. Η συνεχής πίεση εκ των έσω μετατρέπει τον κορμό από σωλήνα σε βαρέλι.

Στην κοιλιά υπάρχουν τενόντιες ραφές. Αυτές είναι μια κάθετη στη μέση γραμμή και τρεις οριζόντιες. Αυτές είναι που φαίνονται σε γυμνασμένα λεπτά άτομα σαν «six-pack».

Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αυτή η μέση τενόντια ραφή έχει διαταθεί να την πτυχώσουμε όσο χρειάζεται ώστε να αποκτήσει το σώμα το σχήμα κλεψύδρας. Η στενή μέση είναι ζητούμενο για ένα εύρωστο όμορφο σώμα.

Η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση στα πλάγια της κοιλιάς δίνει άψογα αισθητικά αποτελέσματα. Όταν συνδυάζονται η κοιλιοπλαστική κλεψύδρα με αυτή την τεχνική οι ασθενείς είναι ασφαλείς και δεν υφίστανται καμία ιδιαίτερη ταλαιπωρία όπως πόνο, καθυστερημένη επούλωση και άλλες επιπλοκές.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) και κοιλιοπλαστική κλεψύδρα

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε υπερβολικό λίπος, χαμηλή ελαστικότητα του δέρματος ή αδύναμο συνδετικό και μυικό ιστό στην κοιλιά σας με αποτέλεσμα αυτή να κρεμάσει.

Αυτοί περιλαμβάνουν:

 • Σημαντικές αλλαγές στο βάρος
 • Εγκυμοσύνη
 • Κοιλιακή χειρουργική επέμβαση, όπως μια καισαρική
 • Γήρανση
 • Ο φυσικός σας τύπος σώματος

Μια κοιλιοπλαστική κλεψύδρα (κοιλιοπλαστικη – πλαστικη κοιλιασ) μπορεί να αφαιρέσει το χαλαρό δέρμα και λίπος και να σφίξει την αδύναμη περιτονία και τους μυς. Επίσης μπορεί να αφαιρέσει ραγάδες κάτωθεν του ομφαλού. Ακόμη, μπορεί να ενσωματώσει μια προϋπάρχουσα ουλή καισαρικής.

Μια κοιλιοπλαστική κλεψύδρα (κοιλιοπλαστικη κλεψύδρα) μπορεί επίσης να γίνει σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές επεμβάσεις για το περίγραμμα του σώματος, όπως μια επέμβαση μαστού. Εάν έχετε αφαιρέσει το λίπος από την κοιλιά σας με λιποαναρρόφηση και δεν έχει συσφιχθεί το δέρμα σας, μπορείτε να αποφασίσετε να κάνετε μια κοιλιοπλαστική κλεψύδρα για όποια τυχόν περίσσεια δέρματος.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Αντενδείξεις Κοιλιοπλαστικής

Σχετικές αντενδείξεις για να μην υποβληθεί κάνεις σε κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) είναι εάν:

 • θέλετε να χάσετε ένα σημαντικό βάρος
 • Σκέπτεστε βραχυπρόθεσμα  μια εγκυμοσύνη
 • Έχετε δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 30
 • Είστε καπνιστής
 • Είχατε προηγούμενη κοιλιακή χειρουργική επέμβαση που προκάλεσε σημαντικό ουλώδη ιστό

Ενώ απόλυτη αντένδειξη είναι εάν :

 • Έχετε σοβαρή βαριά χρόνια πάθηση, όπως καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη
 • Αμφοτερόπλευρες τομές από προηγούμενη επέμβαση ψηλά στην κοιλιακή χώρα

Δείτε στο ¨κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες¨ παραδείγματα ασθενών μου

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Επιπλοκές Κοιλιοπλαστικής

Μια κοιλιοπλαστικη (πλαστικη κοιλιασ) μπορεί να ενέχει διάφορους κινδύνους, όπως:

 • Συλλογή υγρού κάτω από το δέρμα (ορώδες). Η τοποθέτηση σωλήνα παροχέτευσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου συλλογής. Σε περίπτωση παρουσίας συλλογής χρειάζεται παρακέντηση υπό τοπική αναισθησία με σύριγγα και λεπτή βελόνη.
 • Κακή επούλωση πληγών. Μερικές φορές οι περιοχές κατά μήκος της τομής επουλώνουν δυσχερώς ή μπορεί να παρουσιάσουν και διάσπαση.
 • Δύσμορφη ουλή. Η τομή μιας κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμη, αλλά τοποθετείται κατά μήκος της γραμμής μπικίνι. Το μήκος και η ορατότητα της ουλής ποικίλλει από άτομο σε άτομο.
 • Αλλαγές στην αισθητικότητα του δέρματος. Κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστικής, η παρασκευή των ιστών σας μπορεί να επηρεάσει τα νεύρα στην κοιλιακή περιοχή. Πιθανότατα να έχετε μειωμένη αισθητικότητα ή μούδιασμα. Αυτό είναι παροδικό συνήθως για μερικούς μήνες μετά.

Όπως κάθε άλλος τύπος μείζονος χειρουργικής επέμβασης, μια κοιλιοπλαστική ενέχει κινδύνους όπως η αιμορραγία και η μόλυνση. Για κάθε πιθανή επιπλοκή λαμβάνονται αντίμετρα όπως η λήψη αντιβίωσης, η σχολαστική αιμόσταση, η προφυλακτική αντιθρομβωτική θεραπεία κοκ

Πώς προετοιμάζεστε για την Κοιλιοπλαστική σας

Αρχικά, θα μιλήσετε με τον πλαστικό χειρουργό για την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, ο πλαστικός χειρουργός θα ρωτήσει:

 • το ιατρικό ιστορικό για τρέχουσες ή και προηγούμενες παθήσεις. Θα αναφέρετε τυχόν φάρμακα που παίρνετε ή έχετε πάρει πρόσφατα, καθώς και για χειρουργικές επεμβάσεις αν έχετε κάνει.

Ενημερώστε εάν είστε αλλεργικοί ειδικά σε φάρμακα. Επίσης θα υποβληθείτε σε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με την αύξηση και την απώλεια βάρους σας.

 • Ακολουθεί η εξέταση με ψηλάφηση για να καθοριστούν οι επιλογές θεραπείας. Επίσης θα ληφθούν φωτογραφίες της κοιλιάς σας για το ιατρικό αρχείο.
 • Θα συζητήστε τις προσδοκίες σας. Εξηγήστε γιατί θέλετε μια κοιλιά και τι ελπίζετε για την εμφάνιση μετά τη διαδικασία. θα κατανοήσετε τα οφέλη και τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των ουλών.

Πριν από την κοιλιοπλαστική είναι εύλογο επίσης να:

 • Σταματήσετε το κάπνισμα. Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης. Επιπλέον, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης των ιστών.
 • Αποφύγετε ορισμένα φάρμακα. Θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και φυτικών συμπληρωμάτων, τα οποία μπορούν να αλλάξουν το πηκτικό σας προφίλ .
 • Διατηρήστε σταθερό βάρος. Στην ιδανική περίπτωση, θα διατηρήσετε ένα σταθερό βάρος για τουλάχιστον 12 μήνες πριν υποβληθείτε σε κοιλιοπλαστική. Εάν είστε ιδιαίτερα υπέρβαρος/η, θα σας συστήσω να χάσετε βάρος πριν. Σημαντική απώλεια βάρους κατόπιν της επέμβασης μπορεί να αλλοιώσει ένα καλό αποτέλεσμα.
 • Θα πάρετε φάρμακα για την πρόληψη επιπλοκών. Λίγο πριν από την κοιλιοπλαστική σας, κατά την εισαγωγή σας θα λάβετε ένα αντιπηκτικό για να αποφύγετε σε προφυλακτική δόση.
 • Φροντίστε για βοήθεια κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Προνοήστε ώστε να σας οδηγήσει κάποιος στο σπίτι αφού φύγετε από το νοσοκομείο και να μείνει μαζί σας για τουλάχιστον την πρώτη νύχτα της ανάρρωσής σας στο σπίτι.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Κοιλιοπλαστική: Αναμενόμενα πριν και μετά την επέμβαση

Μια κοιλιοπλαστική γίνεται πάντα σε νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστικής, θα είστε υπό γενική αναισθησία. Με την αφύπνιση θα οδηγηθείτε στο δωμάτιό σας όπου θα ξεκουραστείτε μερικές ώρες. Το βράδυ της επέμβασης με την βοήθεια του ιατρού θα κινητοποιηθείτε. Έτσι, θα βοηθηθείτε να διακόψετε νωρίτερα το αντιπηκτικό καθώς η κινητοποίηση είναι η καλύτερη αντιθρομβωτική προστασία.

Κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής, ο πλαστικός χειρουργός κάνει τομές για να αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος και του λίπους ανάμεσα στο κοιλιά σας και τα ηβική περιοχή σε οριζόντιο οβάλ ή ελλειπτικό σχήμα. Στη συνέχεια, ο συνδετικός ιστός (περιτονία) που βρίσκεται πάνω από τους κοιλιακούς μυς σφίγγεται με μόνιμα ράμματα.

Ο πλαστικός χειρουργός θα επανατοποθετήσει το δέρμα γύρω από το κοιλιά σας. Ο αφαλός  σας θα βγει έξω από μια μικρή τομή σε σωστή θέση και θα συρραφεί στην κανονική του θέση. Η τομή από λαγόνιο σε λαγόνιο οστό και μέσα από την τριχωτή ζώνη της υπερηβικής περιοχής ράβεται και θα αφήσει μια ουλή που πέφτει κατά μήκος της φυσικής πτυχής στη γραμμή μπικίνι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να σας δοθεί ένα αντιβιοτικό για την πρόληψη λοίμωξης.

Η διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου δύο έως τρεις ώρες.

Μετά τη διαδικασία

Μετά από μια κοιλιοπλαστική, η τομή θα καλυφθεί με χειρουργική επίδεση. Μικροί σωλήνες (παροχετεύσεις) μπορεί να τοποθετηθούν κατά μήκος της τομής για να αποστραγγίσουν τυχόν περίσσεια αίματος ή υγρού.

Τα μέλη της ομάδας περίθαλψης θα σας βοηθήσουν να περπατήσετε από την πρώτη ημέρα μετά από μια πλαστική κοιλιάς για να αποτραπεί ο σχηματισμός θρόμβων αίματος στα κάτω άκρα όσων έχουν προδιάθεση.

Πιθανότατα θα αισθανθείτε μέτριο πόνο, ο οποίος θα ελέγχεται με φάρμακα. Ο πόνος αυτός αναφέρεται σαν ένα βάρος και τσούξιμο επιφανειακό. Είναι φυσιολογικό να έχετε πρήξιμο στη χειρουργική περιοχή.

Οι παροχετεύσεις μπορεί να παραμείνουν στη θέση τους για αρκετές ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός ή κάποιο άλλο μέλος της ομάδας περίθαλψης θα σας δείξει πώς να αδειάσετε και να φροντίσετε τις παροχετεύσεις σας. Ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε να παίρνετε ένα αντιβιοτικό όσο παραμένουν.

Ο χειρουργός σας μπορεί επίσης να χορηγήσει ένα φάρμακο αραίωσης αίματος για μικρό χρονικό διάστημα μετά την κοιλιά σας.

Θα φορέσετε ένα υποστηρικτικό κοιλιακό ένδυμα (κοιλιακό κορσέ) για περίπου έξι εβδομάδες μετά την επέμβασή σας. Αυτό βοηθά στην αποτροπή συσσώρευσης υγρών και παρέχει κοιλιακή υποστήριξη ενώ θεραπεύεστε. Ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει πώς να φροντίσετε την ουλή σας.

Για τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά από μια πλαστική κοιλιάς, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν μετακινείστε. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε θέσεις που τεντώνουν τη γραμμή τομής σας  για να αποτρέψετε το άνοιγμα του τραύματος.

Θα χρειαστεί να προγραμματίσετε τακτικές επισκέψεις παρακολούθησης. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο συχνά πρέπει να βλέπετε.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Πλαστικής κοιλιάς και αποτελέσματα

Αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και του λίπους και ενισχύοντας το κοιλιακό τοίχωμα, μια κοιλιοπλαστική μπορεί να δώσει στην κοιλιά σας μια πιο ήπια και πιο λεπτή και όμορφη εμφάνιση.

Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμα εάν διατηρείτε σταθερό βάρος.

Δείτε κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες παραδείγματα ασθενών μου

Δείτε κοιλιοπλαστικη πριν και μετα παραδείγματα ασθενών μου

Σχετικοί σύνδεσμοι

Επέμβαση
Κοιλιοπλαστική
Διάρκεια επέμβασης
2,5 – 3 ώρες
Χρόνος αποθεραπείας
1 – 2 εβδομάδες