Λιποαναρροφηση κοστος ( VASER Lipo )

Λιποαναρροφηση και Vaserlipo

Λιποαναρροφηση

Η λιποαναρροφηση είναι η πλέον δημοφιλής επέμβαση που καλείται να κάνει ο Πλαστικός Χειρουργός. Τα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει αρκετά από την προηγούμενη δεκαετία. Σε αυτό έχουν συμβάλλει αρκετά τα social media και influencers. Το σύγχρονο ιδεατό για τη γυναίκα πλέον θεωρείται ένα juicy σώμα με λεπτή μέση και κοιλιά. Ετσι, η λιποαναρροφηση εχει προαχθεί σε λιπογλυπτική. Είναι επιτακτικό να μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να διενεργεί την λιποαναρρόφηση με γνώμονα οχι μόνο να λεπτύνει μια περιοχή αλλά να μπορεί και να αναδείξει μια άλλη με λιποανακύκλωση και λιπολυπτική. Στον άνδρα τα πρότυπα δεν έχουν αλλάξει τόσο καθώς το στεγνό από λίπος σώμα παραμένει διαχρονικά επιθυμητό.

Η συχνότερη ερώτηση που γίνεται στα social media και γενικά στον ιστό είναι : λιποαναρροφηση κοστος ? Επίσης η ερώτηση για αναιμακτη λιποαναρροφηση είναι αρκετά συχνή.

Η λιποαναρροφηση και η λιποαναρροφηση VASER Lipo εφαρμόζεται είτε υπό τοπική αναισθησία αν είναι περιορισμένη ή γενική αναισθησία συνηθέστερα.

Εφαρμόζεται στο διπλοσάγονο, μπράτσα (οπίσθια επιφάνεια), κοιλιά-μέση περιμετρικά, γλουτούς-γοφούς, έσω επιφάνεια μηρών.

Επιπλέον μπορεί να εφαρμοστεί στα γόνατα αλλά και σε γάμπες-αστραγάλους. Απαιτείται ως μια ημέρα νοσηλείας στις πολύ μεγάλες λιποαναρροφήσεις.

Ο ασθενής πρέπει να φορέσει για διάστημα ενός μήνα κάποιο κορσέ ανάλογα την χειρουργηθείσα περιοχή. Έτσι το δέρμα θα προσκολληθεί με μεγαλύτερη επιτυχία στους υποκείμενους ιστούς.

Μεγάλο όφελος από την λιποαναρρόφηση έχουν νεαροί ασθενείς ως 45 ετών. Αυτοί διατηρούν μεγαλύτερη ελαστικότητα δέρματος. Έτσι, επιστρέφει το δέρμα στην επιθυμητή θέση και σφριγηλότητα

Η λιποαναρρόφηση γίνεται εφόσον ενέσουμε στην υπό θεραπεία περιοχή μίγμα υγρών που περιέχει μεταξύ άλλων τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια εισέρχεται κάνουλα διαμέτρου 2-4 χιλιοστά ωστέ να διαλύσει και να αναρροφήσει το λίπος.

Τεχνικές καταστροφής του λίπους

Η συνηθέστερη, η χειρωνακτική, είναι παραδόξως και η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος καθώς διενεργείται μόνο η μηχανική καταστροφή του λίπους. Θεωρώ ότι η μόνη υποβοηθούμενη που έχει μεγάλο όφελος για τον ασθενή είναι η VASER Lipo.

Η συσχέτιση VASER Lipo και λιποαναρροφηση κοστος είναι αλληλένδετη καθώς χρησιμοποιείται ένα πού ακριβό μηχάνημα με  αναλώσιμα.

4 Βασικοί λόγοι που σαν καθιστούν κατάλληλο ή ακατάλληλο για λιποαναρροφηση

Ποιος είναι επιλέξιμος για λιποαναρροφηση

Το να θέλεις μια αισθητική επέμβαση και να μπορείς να την πληρώσεις είναι μόνο δύο από τα πολλές συνθήκες που πρέπει να πληρούνται για να πραγματοποιηθεί. Για να προγραμματίσει ένας αξιόπιστος πλαστικος χειρουργος μια χειρουργική επέμβαση υπάρχει μια σειρά κριτηρίων.

Η λιποαναρροφηση, αν και μοιάζει με μια γρήγορη, απλή, διόρθωση των λιποαποθηκών, δεν είναι η κατάλληλη λύση για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Για να καθορίσει αν είναι κατάλληλη για εσάς, ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να λάβει υπόψη τις προσδοκίες σας, το δέρμα, το σπλαχνικό λίπος, τα φάρμακα και πολλά άλλα.

Παρακάτω εξηγώ ποιοι είναι οι παράγοντες που σας κάνουν λιγότερο από το ιδανικό υποψήφιο για λιποαναρροφηση.

 1. Πέφτετε έξω από ένα συγκεκριμένο εύρος ΔΜΣ.

Παρόλο που οι επαγγελματίες υγείας συμφωνούν ότι ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) απέχει πολύ από τον πιο ακριβή τρόπο εκτίμησης της παχυσαρκίας ενός ατόμου. Ο ΔΜΣ δεν κάνει διαφοροποίηση μεταξύ σωματικού λίπους και μυϊκής μάζας.  Πάραυτα, εξακολουθεί να παίζει ρόλο στην απόφαση του γιατρού να χειρουργήσει.

Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί περιορίζουν τις περιπτώσεις τους σε ΔΜΣ 30 ή και έως 35.

Οι κίνδυνοι επιπλοκών σε πολλούς τύπους χειρουργικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της λιποαναρρόφησης, αυξάνονται με την αύξηση του ΔΜΣ.

Οι δημοσιευμένες αναφορές συνιστούν ότι οι βέλτιστοι ασθενείς έχουν ΔΜΣ μικρότερο από 30 και λίγα άλλα ιατρικά προβλήματα, εάν υπάρχουν.

Νοσηρά παχύσαρκοι ασθενείς με ΔΜΣ μεγαλύτερο από 40, σύμφωνα με μια μελέτη, είχαν ποσοστό επιπλοκών 6,3% σε σύγκριση με μόλις 1,8% για ασθενείς φυσιολογικού βάρους.

Η παχυσαρκία από την άλλη δεν είναι το μόνο ζήτημα. Το να είσαι πολύ αδύνατος μπορεί επίσης να σε κάνει κακό υποψήφιο για λιποαναρροφηση.

Γενικά, δεν θέλουμε να κάνουμε λιποαναρροφηση περιοχές του σώματος που έχουν πάχος μικρότερο από δύο εκατοστά περίπου. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος να αφήσουμε εντυπώματα και εσοχές, ακόμη και με μικρές κάνουλες.

 1. Θέλετε να αφαιρεθεί περισσότερο λίπος από το επιτρεπόμενο.

Η λιποαναρροφηση βοηθά να αποκτήσουμε το περίγραμμα και σχήμα του σώματος που επιθυμούμε, όχι για απώλεια βάρους. Υπάρχει καλός λόγος για περιορισμούς στην ποσότητα των λιποκυττάρων που μπορούν να αφαιρέσουν οι πλαστικοί χειρουργοί.

Καθώς η τεχνολογία της λιποαναρρόφησης εξελίχθηκε τα τελευταία 40 χρόνια, στη laser και στην αναιμακτη λιποαναρροφηση Vaser λιποαναρροφηση. Έτσι, έγινε ευκολότερο για τον πλαστικό χειρουργό να αφαιρεί όλο και από περισσότερες αλλά και από δυσκολότερες περιοχές λίπος.

Η λιποαναρρόφηση μετατράπηκε από μια τοπική θεραπεία μιας μικρής περιοχής με λίπος σε έναν υγιή ασθενή σε μια διαφορετική και απαιτητική χειρουργική θεραπεία. Πιο συγκεκριμένα, οι μεγάλου όγκου λιποαναρροφήσεις ασθενών διαφόρων μεγεθών άρχισαν να εμφανίζουν προβλήματα.

Όταν αφαιρείται λίπος, αίμα, υγρά και ηλεκτρολύτες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αρτηριακή πίεση και υποογκαιμικό σοκ. Για την προστασία των ασθενών από «σοκ, περιττή νοσηλεία, μετάγγιση αίματος και θάνατο», οι εταιρείες πλαστικής χειρουργικής έθεσαν ένα όριο 5000cc (5L) για την λιποαναρρόφηση.

Αυτό είναι το συνηθισμένο νούμερο περιορισμού και καθορισμού των λιποαναρροφήσεων ” μεγάλου όγκου “. Η λιποαναρρόφηση μεγάλου όγκου είναι μια πιο περίπλοκη επέμβαση και θα πρέπει να συνοδεύεται από μια περίοδο νοσηλείας μιας νύχτας.

Σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ το όριο λιποαναρρόφησης λίπους μειώθηκε στα 4000cc το 2013, μετά από μεγάλο αριθμό θανάτων και επιπλοκών. Και ενώ άλλες χώρες μπορεί να έχουν υψηλότερα όρια (ή ακόμη και καθόλου), αυτός είναι ένας λόγος για να μην ταξιδέψετε στο εξωτερικό για αισθητικές επεμβάσεις.

Αυτές οι συστάσεις δεν είναι αυθαίρετες. Βασίζονται σε μελέτες ασθενών οι οποίοι υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης και στις επακόλουθες μεγάλες μετατοπίσεις υγρών που συμβαίνουν μετά από λιποαναρροφήσεις μεγάλου όγκου.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι εξαιρετική για να αφαιρέσετε επίμονες λιποαποθήκες, αλλά μην υπολογίζετε σε αυτό για να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος.

 1. Ο προεγχειρητικός σας έλεγχος αποκαλύπτει προβλήματα υγείας.

Ο πλαστικός χειρουργός σας θα πρέπει να απαιτήσει προεγχειρητικό έλεγχο. Όσο απογοητευτικό κι αν είναι αν ο πλαστικός χειρουργός αρνηθεί να αφού δει τα αποτελέσματα, σκεφτείτε ότι είναι μόνο προς το συμφέρον σας.

Στο ιατρείο επιτρέπεται μόνο σε άτομα που ανήκουν στην τάξη Ι, απόλυτα υγιή ή κατηγορίας ΙΙ, ήπια συστηματικά προβλήματα. Παραδείγματα ασθενών κατηγορίας ΙΙ θα ήταν κάποιος που καπνίζει, αλλά κατά τα άλλα είναι καλά στην υγεία του ή κάποιος με υψηλή αρτηριακή πίεση που ελέγχεται με φάρμακα.

Όμως κάποιος που έχει καρδιολογικά προβλήματα όπως στηθάγχη, διαβήτη, άσθμα, πρόσφατο εγκεφαλικό επεισόδιο ή παίρνει φάρμακα για την αραίωση του αίματος δεν είναι κατάλληλος για χειρουργική επέμβαση σε ιατρείο αλλά σε νοσοκομείο.

Όσον αφορά στο κάπνισμα και στο άτμισμα να τονίσω ότι σας θέτει σε πολύ υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, όπως νέκρωση δέρματος, λοίμωξη, αγγειοσυστολή (σπασμός των αιμοφόρων αγγείων) και επιπλοκές που σχετίζονται με την αναισθησία.

 1. Έχετε κυτταρίτιδα, κακή ελαστικότητα του δέρματος ή ιστορικό χηλοειδών ουλών.

Δυστυχώς, η λιποαναρροφηση σε άτομα με μέτρια έως σημαντική ποσότητα κυτταρίτιδας ή χαλαρού δέρματος θα κάνει την περιοχή να φαίνεται χειρότερη και ξεφουσκωμένη ή να κρεμάσει.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι έχουν ελαστική επιδερμίδα, γιατί αν το δέρμα δεν έχει αρκετή ελαστικότητα το αποτέλεσμα δεν θα είναι ομαλό, οπότε είναι σημαντικό να θέσουμε ρεαλιστικές προσδοκίες. Η ιατρική μου συμβουλή:

«Μην κάνετε λιποαναρρόφηση εάν έχετε αυτά τα προβλήματα, εκτός εάν είστε πρόθυμοι να αποδεχτείτε αυτές τις επιπλοκές».

Περαιτέρω, κάποιος με ιστορικό χηλοειδών ουλών μπορεί να μην είναι καλός υποψήφιος. Τα χηλοειδή είναι δύσμορφες ουλές που εμφανίζονται 6 μήνες μετά την επούλωση του δέρματος από έναν τραυματισμό. Πολλοί άνθρωποι που τα αναπτύσσουν έχουν γενετική προδιάθεση. Σύμφωνα με μία μελέτη σε 600 ασθενείς με λιποαναρρόφηση, το 1,3% ανέπτυξε χηλοειδή.

Πρέπει βέβαια να πούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία ατόμων που παρουσιάζουν χηλοειδή το γνωρίζουν ήδη καθώς είτε κάποιος στην οικογένεια έχει πριν ή ανέπτυξαν χηλοειδή από κάποιο επιπόλαιο τραύμα σε παιδική ηλικία.

VASER Lipo Laser Lipo PAL λιποαναρροφηση κοστος

Άλλες υποβοηθούμενες τεχνικές είναι με τη χρήση laser και υπερήχων. Ειδικότερα, η χρήση του laser στη λιποαναρρόφηση θεωρώ πως είναι υπερβολική. Με τη laser λιποαναρρόφηση προκαλείται εσωτερικό έγκαυμα για να λιώσει το λίπος με συνέπεια τη φλεγμονή.

Ασχέτως μεθόδου να τονίσω ότι η επιτυχία της επέμβασης συνίσταται στην επιμονή του χειρουργού ώστε να δώσει το κατάλληλο σχήμα χωρίς συνάμα να δημιουργήσει «λακκούβες».

Η λιποαναρρόφηση και η αναιμακτη λιποαναρροφηση VASER Lipo εφαρμόζεται είτε υπό τοπική αναισθησία αν είναι περιορισμένη ή γενική αναισθησία συνηθέστερα.

Η ουσία της επέμβασης

Όσο και να προστάζει η εποχή τη χρήση εντυπωσιακών τεχνολογιών η επέμβαση θα είναι επιτυχημένη χάρη στην σωστή εκτέλεση της επέμβασης από το χειρουργό. Μετά την επέμβαση μπορεί να εμφανιστούν εκχυμώσεις οι οποίες συνήθως υποχωρούν σε 1-2 εβδομάδες.

Κίνδυνοι Λιποαναρρόφησης

Κίνδυνοι

Σε γενικές γραμμές ο κίνδυνος σε ένα υγιές άτομο είναι μηδαμινός. Πάραυτα, αν δεν γίνει σωστός προεγχειρητικός έλεγχος όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, η λιποαναρροφηση ενέχει κινδύνους. Η συχνότερη επιπλοκή είναι ένα φτωχό αποτέλεσμα και το αιμάτωμα. Το αιμάτωμα εκφράζεται σαν σκληρία στο υποδόριο και συνήθως απορροφάται σε διάστημα εβδομάδων.

Πιθανές επιπλοκές ειδικά περιλαμβάνουν:

Ανωμαλίες περιγράμματος

Το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται ανώμαλο, λόγω της άνισης αφαίρεσης λίπους, της κακής ελαστικότητας του δέρματος και της ασυνήθιστης επούλωσης. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι μόνιμες.

Η ζημιά κάτω από το δέρμα από τον λεπτό σωλήνα (κάνουλα) που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης μπορεί να δώσει στο δέρμα μια μόνιμη ανώμαλη επιφάνεια. Αυτό συμβαίνει όταν δεν εκτελείται από έμπειρο στην λιποαναρροφηση πλαστικό χειρουργό.

Συσσώρευση υγρών

Αυτό το υγρό μπορεί να χρειαστεί να αποστραγγιστεί με βελόνα.
Μούδιασμα. Μπορεί να αισθανθείτε προσωρινό ή μόνιμο μούδιασμα στην πληγείσα περιοχή. Είναι επίσης δυνατός ο προσωρινός ερεθισμός των νεύρων.

Μόλυνση

Οι δερματικές λοιμώξεις είναι σπάνιες αλλά πιθανές.

Εμβολή λίπους

Κομμάτια χαλαρού λίπους μπορεί να σπάσουν και να παγιδευτούν σε ένα αιμοφόρο αγγείο και να συγκεντρωθούν στους πνεύμονες . Η επιπλοκή αυτή είναι πια μηδαμινή καθώς με την πάροδο των ετών έχουν θεσπιστεί κριτήρια και τεχνικές οι οποίες καθιστούν την επέμβαση ασφαλή.

Λιποαναρρόφηση κοιλίας

Ένα καλλίγραμμο, όμορφο, σφιχτό και σμιλεμένο σώμα, με επίπεδη κοιλιά, δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Με την πάροδο των ετών ο μεταβολισμός μας δεν είναι τόσο ταχύς όσο στην παιδική και εφηβική ηλικία. Περαιτέρω, οι ανάγκες και η καθημερινότητα μας απορροφούν σε σημείο πολύ συχνά να μην φροντίζουμε το σώμα μας. Υπάρχουν πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες που ταλαιπωρούνται χρόνια με δίαιτες και γυμναστική και πάλι δεν καταφέρνουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς μπορεί να αποτελέσει ιδανική λύση για τα άτομα που βρίσκονται σχετικά κοντά στο ιδανικό τους βάρος. Άτομα που αποκλίνουν περίπου 20% μπορεί να έχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Ο βασικός λόγος εντοπίζεται στο γεγονός πως υπάρχουν σώματα που έχουν την τάση να αποθηκεύουν το λίπος τοπικά, στην προκειμένη περίπτωση στην περιοχή της κοιλιάς, κάνοντας την απομάκρυνσή του ακόμα πιο δύσκολη.

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς με κάθε σιγουριά , είναι ο ταχύτερος τρόπος καταπολέμησης της τοπικής συσσώρευσης λίπους στην κοιλιάς.

Τι είναι η λιποαναρρόφηση κοιλιάς

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι η δημοφιλέστερη αισθητική χειρουργική επέμβαση.

Αποτελεί μια μέθοδο απαλλαγής από το περιττό τοπικό λίπος και υπόσχεται μόνιμα και άριστα αισθητικά αποτελέσματα. Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, η κλασσική λιποαναρρόφηση έχει εξελιχθεί. Έχουν δημιουργηθεί πλέον νέες, καινοτόμες μέθοδοι, που είναι περισσότερο αναίμακτες και ανώδυνες όπως η Λιποαναρρόφηση Vaser

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς απευθύνεται τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες, οι οποίοι έχουν σχετικά φυσιολογικό σωματικό βάρος και τοπική συσσώρευση λίπους, η οποία δεν καταπολεμάται με την δίαιτα και την γυμναστική.

Λιποαναρρόφηση Vaser

H πλαστική χειρουργική έχει κάνει άλματα εξέλιξης, φέρνοντας νέες και πιο εξελιγμένες μεθόδους λιποαναρρόφησης από την παραδοσιακή/κλασσική μέθοδο. Η αρτιότερη από αυτές είναι η VaserLipo την οποία αναλύω διεξοδικά σε άλλο άρθρο.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΣΤΟΣ – VASER Lipo ΚΟΣΤΟΣ

Ταξινόμηση ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης

Η λιποαναρροφηση χωρίζεται ανάλογα με το μέγεθος της.

Η λιποαναρροφηση ενός λίτρου θεωρείται μικρή και αναιμακτη λιποαναρροφηση.

Η αφαίρεση 2 με 3 λίτρων θεωρείται μεσαία λιποαναρρόφηση ενώ από 3 μέχρι 4 λίτρα μεγάλη λιποαναρρόφηση.

Λιποαναρρόφηση μεγάλου όγκου

Πάνω από 4 λίτρα θεωρείται πολύ μεγάλη λιποαναρρόφηση και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να γίνεται μόνο VASER Lipo καθώς είναι η μοναδική τεχνολογία που είναι σχετικά ατραυματική αναιμακτη λιποαναρροφηση.

Οι παράγοντες κόστους

Η σχέση λιποαναρρόφησης – λιποαναρροφηση κοστος εξαρτάται από δυο παράγοντες. Ο ένας είναι το μέγεθος της επέμβασης και ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι η χρήση εξεζητημένων μηχανημάτων τα οποία έχουν ακριβά αναλώσιμα.

Αναλυτικότερα, μια επέμβαση μεγάλη δηλαδή αφαίρεσης πάνω από 4 λίτρα λίπους μεταφράζεται σε αυξημένο χειρουργικό χρόνο.

Οι περισσότερες κλινικές εφαρμόζουν πολιτική χρονοχρέωσης και όταν η επέμβαση υπερβαίνει κάποιες ώρες που θεωρούνται ο μέσος όρος η χρεώσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα. Επιπροσθέτως, όπως προανέφερα η χρήση εξοπλισμού και αναλώσιμων επιφέρει έξτρα κόστος.

Το κόστος μιας μικρής λιποαναρρόφησης η οποία μπορεί να γίνει υπό τοπική αναισθησία σε ιατρείο είναι λογικό να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες μέχρι 1000 ευρώ.

Μεγαλύτερες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε κλινική δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στοιχίζουν λιγότερο από 1500 ευρώ ενώ οι μεγάλες λιποαναρροφήσεις κυμαίνονται από 2500 ως 3500 ευρώ.

VASER Lipo

Το μοναδικό μηχάνημα το οποίο αξίζει να χρησιμοποιήσει κανείς είναι το VASER Lipo. To VASER Lipo είναι ένα σύστημα υπερήχων που προηγείται της λιποαναρρόφησης κατά την οποία διαδικασία το λίπος ρευστοποιείται χωρίς όμως να καταστρέφεται καθίσταται το μοναδικό το οποίο προσφέρει αναιμακτη λιποαναρροφηση .

Αυτή η εκπληκτική ιδιότητα το καθιστά πολύτιμο καθώς το λίπος αφαιρείται πάρα πολύ εύκολα και ατραυματικά. Επιπλέον δεν επηρεάζονται άλλοι ιστοί όπως αγγεία , νεύρα ή μυς. Αυτό καθιστά την λιποαναρρόφηση ατραυματική και ανώδυνη. Ακόμη ένα θετικό της χρήσης VASER Lipo είναι ότι η ελεγχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί ρίκνωση και σύσφιξη του δέρματος.

Με την αναιμακτη λιποαναρροφηση VASER Lipo μπορούμε πολύ ευκολότερα να κάνουμε λιποαναρροφήσεις πολύ μεγάλες με θεαματικά αποτελέσματα. Επίσης αποδίδουμε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα δημιουργώντας γράμμωση στους μυς.

Το κόστος της VASER Lipo αυξάνεται κατά 1000 με 2000 ευρώ. Έτσι, μια πολύ μεγάλη λιποαναρρόφηση VASER Lipo μπορεί να στοιχήσει μέχρι και 5500 ευρώ.

Αναιμακτη λιποαναρροφηση

Υπάρχει Αναιμακτη λιποαναρροφηση ?

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε διαφημίσεις στην τηλεόραση ή και στο διαδίκτυο που αφορούν στη λεγόμενη αναιμακτη λιποαναρροφηση.

Η παραπλάνηση

Με τον όρο αναιμακτη λιποαναρροφηση οι διαφημιζόμενοι στοχεύουν στο να δώσουν την εντύπωση ότι πρόκειται για μια ανώδυνη και απλή διαδικασία. Παράλληλα υπονοούν ότι προσφέρει το εξαιρετικό αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης όταν θέλουμε να σμιλεύσουμε το σώμα.

Η λιποαναρρόφηση είναι , κατ’ αρχήν, επέμβαση κατά την οποία χρειάζεται μια μορφή αναισθησίας.

Στην περίπτωση που έχουμε να σμιλεύσουμε μια μικρή περιοχή όπως τα πλαϊνά της κοιλιάς ή τα «ψωμάκια» η λιποαναρρόφηση διενεργείται με τοπική αναισθησία. Όταν θέλουμε να διορθώσουμε μια μεγαλύτερη περιοχή όπως όλη την κοιλιά ή και συνδυασμό περιοχών καλό είναι να χορηγείται μέθη ή ακόμη και γενική αναισθησία.

Η αλήθεια για την αναίμακτη λιποαναρρόφηση

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν εισάγει στην καθημερινότητά μας την λιποαναρρόφηση Vaser η οποία είναι ότι πλησιέστερο υπάρχει στον όρο αναιμακτη λιποαναρροφηση. Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για πλήρως «αναίμακτη» επέμβαση καθώς ακόμη και στην Vaser lipo είναι απαραίτητο να γίνουν 2 μικρές οπές των 4 χιλιοστών.

Η συνολική απώλεια αίματος σε μια μεγάλης έκτασης λιποαναρρόφηση με τον τρόπο αυτό δεν ξεπερνά τα λίγα ml. Το Vaser λειτουργεί διαλύοντας τα λιποκύτταρα δίχως να επηρεάζει άλλους ιστούς όπως τα αγγεία.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι η μόνη λιποαναρρόφηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί – ως ένα βαθμό – αναιμακτη λιποαναρροφηση είναι η vaser lipo.

Σύγκριση μη επεμβατικών τεχνικών με τη λιποαναρρόφηση

Τέλος, η σύγκριση της αποτελεσματικότητας των μη επεμβατικών τεχνικών που εσφαλμένα διαφημίζονται ως αναιμακτη λιποαναρροφηση (δηλαδή της κρυολιπόλυσης και των μηχανημάτων RF) με τη λιποαναρρόφηση είναι άνιση. Η πραγματικότητα είναι ότι η αποτελεσματικότητά τους κυμαίνεται από 30% ως 20% όσον αφορά στη δυνατότητα μείωσης του λίπους.

Με άλλα λόγια με τη λιποαναρρόφηση μπορούμε να σμιλεύσουμε από ένα στρώμα πάχους 10 εκατοστών και τα 10 εκατοστά. Με τις μη επεμβατικές τεχνικές δεν θα αφαιρέσουμε σε καμία περίπτωση πάνω από 3 εκατοστά από το αντίστοιχο στρώμα πάχους των 10 εκατοστών.

Τι είναι η 4D λιποαναρρόφηση ή λιποαναρρόφηση υψηλής ευκρίνειας

4D λιποαναρροφηση

Η 4D λιποαναρροφηση είναι η τεχνική με την οποία αφαιρούμε λίπος από συγκεκριμένες περιοχές ή και προσθέτουμε σε κάποιες άλλες με σκοπό να αναδείξουμε τη φυσική γράμμωση των μυών στο σώμα.

Οι συνηθισμένες περιοχές στις οποίες κάνουμε λιποαναρροφηση και λιπογλυπτική είναι η κοιλιά και η μέση, το στήθος συχνά στους άνδρες ειδικά αν συνδυάζεται με γυναικομαστία ή ψευδογυναικομαστία, οι μηρόι, τα γόνατα, οι γάμπες, τα χέρια πάνω από τον αγκώνα αλλά και μεταξύ πλάτης και μασχάλης.

Λιποαναρρόφηση υψηλής ευκρίνειας (4D λιποαναρρόφηση) Vaser lipo

Ιδανικό εργαλείο για την διενέργεια μιας λιποαναρρόφησης υψηλής ευκρίνειας (4D λιποαναρρόφηση) είναι η χρήση του της Vaser lipo. Η Vaser lipo πέρα από την ατραυματική φύση της προσφέρει το πλεονέκτημα ότι σε μεγάλο βαθμό συσφίγγει το δέρμα. Έτσι, το επιθυμητό αποτέλεσμα έρχεται νωρίτερα σε σχέση με την κλασσική λιποαναρροφηση αλλά είναι και συγκριτικά ανώτερο.

Τι αναμένουμε μετά την λιποαναρροφηση Vaser

Η λιποαναρρόφηση γίνεται πάντα κατόπιν έγχυσης υγρών για να υγροποιηθεί το λίπος εύκολα. Έτσι, δεν είναι απίθανο να παρατηρήσουμε άμεσα μετεγχειρητικά λίγο πρήξιμο (οίδημα) αλλά και να ζυγίζουμε περισσότερο.

Το επιπλέον βάρος και το οίδημα  μπορεί να παραμείνει για 4-5 ημέρες και σε κάθε περίπτωση υποχωρεί σε μια εβδομάδα. Στη συνέχεια ανάλογα με το πόσο λίπος αφαιρέθηκε μπορεί να ζυγίζουμε και κάποια κιλά λιγότερο.

Καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι το βάρος ενός λίτρου λίπους δεν ισοδυναμεί με ένα κιλό σωματικού βάρους. Η μείωση σε όγκο και γενικά διαστάσεων στο σώμα μας είναι πάντα εντυπωσιακή.

Σε γενικές γραμμές μετά από μια μεγάλη λιποαναρρόφηση είναι σύνηθες κάποιος να χάσει 10 με 15 κιλά σε βάθος λίγων μηνών όταν συνδυάζεται με διατροφή.

Η λιποαναρρόφηση χαμηλά στην κοιλιά ή και στην υπερηβική περιοχή μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο (οίδημα) στο όσχεο και γεννητικά όργανα. Αντίστοιχα, αν κάνουμε λιποαναρρόφηση στους μηρούς το οίδημα μπορεί να εμφανιστεί στους αστραγάλους. Αυτό μπορεί να κρατήσει μέχρι και 3 εβδομάδες.

Άμεσα μετά την επέμβαση

Οι μελανιές (μώλωπες) μετά την Vaserlipo συγκριτικά με την κλασσική λιποαναρρόφηση είναι ελάχιστες αν όχι μηδαμινές.

Φαγούρα, αίσθημα τραβήγματος, τσιμπιματάκια, σκληρότητα των ιστών και μούδιασμα στα σημεία της λιποαναρρόφησης είναι φυσιολογικό να το αισθάνεται κάποιος και είναι μέρος της διαδικασίας επούλωσης. Συνήθως έχουν διάρκεια από μια ημέρα μέχρι μια εβδομάδα. Πολύ σπάνια μπορεί να επιμείνουν μέχρι και 2 με 3 εβδομάδες.

Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι παρόμοιος με τον πόνο που νιώθουμε μετά από έντονη γυμναστική που ακολούθησε μετά από περίοδο αποχής. Συνήθως υποχωρεί σε ελάχιστες ημέρες (2 με 7)

Ελαφρά άνοδος της θερμοκρασίας 37,8 αλλά και κοκκίνισμα του δέρματος του προσώπου και λαιμού μπορεί να εμφανιστούν για λίγες ώρες.

Ελαφρά ναυτία ίσως εμφανιστεί και είναι αποτέλεσμα των φαρμάκων της αναισθησίας. Αντιμετωπίζεται με σόδα και κρακεράκια σε τακτά διαστήματα.

Διαταραχή του κύκλου σε γυναίκες εμφανίζεται σε μερικές γυναίκες και συνήθως πρόκειται είτε για μετατόπιση των ημερών νωρίτερα ή αργότερα

Οδηγίες μετά τη VASERlipo

Οδηγίες μετά την λιποαναρροφηση

Οδήγηση: Δεν οδηγούμε για 48 ώρες μετά τη μέθη ή γενική αναισθησία

Κορσές: Την 3η μετεγχειρητική ημέρα μπορούμε να αφαιρέσουμε τον κορσέ ώστε να κάνουμε μπάνιο αλλά και για να τον πλύνουμε καθώς μπορεί να έχει λερωθεί από τα υγρά που μπορεί να τρέξουν από τις οπές. Οι οπές σκοπίμως αφήνονται χαλαρά κλειστές ώστε να μπορεί να αποβληθεί το πλεονάζων υγρό. Μπορεί να ζαλιστείτε οπότε μην σηκώνεστε απότομα από καθιστή θέση ή το κρεβάτι.

Ο κορσές φοριέται 24 ώρες το 24ωρο  με εξαίρεση το μπάνιο ή πλύσιμο του.

Μπορούμε να μπούμε σε νερό μετά τον έλεγχο των οπών και εφόσον κρίνω ότι αυτές έχουν σφραγίσει. Αυτό γίνεται συνήθως την 7η ημέρα.

Δραστηριότητα: Απόλυτη ξεκούραση για τις πρώτες 12 ώρες. Την δεύτερη ημέρα ξεκινούμε τις δραστηριότητες οι οποίες δεν μας αυξάνουν την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση. Όχι άσκηση και Όχι ηλιοθεραπεία για 2 με 3 εβδομάδες. Το μασάζ είναι ευεργετικό μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες αλλά απαγορεύεται σε ασθενείς που έχουν κάνει λιποαναρρόφηση στο λαιμό και στο διπλοσάγονο.

Διατροφή: Επιθυμητό είναι να πίνουμε ικανές ποσότητες υγρών και αποφεύγουμε το αλάτι τις πρώτες 2 εβδομάδες καθώς αυξάνει την κατακράτηση υγρών.  Όχι κατανάλωση οινοπνευματωδών, όχι κάπνισμα καθώς δεν επιτρέπει την άριστη επούλωση αλλά και προάγει την υπερπηκτικότητα του αίματος.

Λιποαναρρόφηση Γλουτών

Η λιποαναρροφηση γλουτων

Η λιποαναρροφηση γλουτων είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά κοινή διαδικασία. Συνήθως δεν περιλαμβάνει λιποαναρροφηση μόνο των γλουτών, αλλά περισσότερο συνδυασμό ανατομικών περιοχών.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί ωστόσο να πραγματοποιηθεί μόνο στους γλουτούς εάν ένας ασθενής επιθυμεί μόνο να μειώσει την προβολή τους.

Οι εναποθέσεις λίπους είναι πολύ συχνές στην περιοχή των τροχαντήρων (πλαϊνά ψωμάκια των μηρών) των γυναικών και αφαιρώντας το λίπος από τους γοφούς και τα πλαϊνά, αυτό εγγενώς θα βελτιώσει την εμφάνιση των γλουτών. Το ίδιο ισχύει και για τους μηρούς, την κάτω πλάτη και τη μέση.

Η λιποαναρροφηση γλουτων δεν ζητείται μόνο από τις γυναίκες. Όλο και περισσότεροι άνδρες ζητούν να κάνουν λιποαναρρόφηση για να βελτιώσουν την εμφάνιση του οπίσθιου τους.

Η λιποαναρροφηση της κάτω πλάτης, των πλευρών και των γλουτών μπορεί να παράγει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Σχετικά με τη λιποαναρρόφηση γλουτών

Η διαδικασία Λιποαναρρόφησης των γλουτών

Η εκτέλεση λιποαναρρόφησης γλουτών απαιτεί δεξιότητα, εξειδίκευση και σίγουρα πλαστικό χειρουργό με αντίληψη της τρισδιάστατης ανατομίας της περιοχής των γλουτών. Η λιποαναρρόφηση προσαρμόζεται σε κάθε άτομο για να παρέχει τα βέλτιστα αποτελέσματα για το φύλο, το συγκεκριμένο πλαίσιο και τους αισθητικούς στόχους του.

Η λιποαναρρόφηση γλουτών ξεκινά με μέθη ή γενική αναισθησία και κατόπιν με τοπική αναισθησία που χορηγείται με ειδικό μίγμα υγρών ώστε να γίνει η λιποαναρρόφηση VASER. Στη συνέχεια μια λεπτή κάνουλα ειδικά σχεδιασμένη για αναρρόφηση λίπους θα εισαχθεί μέσω μικροσκοπικών τομών που γίνονται στα κατάλληλα ανατομικά σημεία.

Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί με λιποαναρρόφηση VASER το εξωτερικό στρώμα λίπους από τους γλουτούς, και πιθανώς των γύρω περιοχών, για να δημιουργήσει ένα στρογγυλότερο σχήμα.

Μόλις επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα περιγράμματος, ο πλαστικός χειρουργός ντύνει με κολάν κορσέ συμπίεσης τον/την ασθενή του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό να φορεθεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε μόλις λίγες μέρες. Το περπάτημα ενθαρρύνεται καθώς συμβάλει στην καλή ροή του αίματος και απορρόφηση των οιδημάτων.

Τα όμορφα αποτελέσματα του περιγράμματος μπορεί κανείς να τα αντιληφθεί άμεσα και τα απολαμβάνει πλήρως μόλις υποχωρήσει όλο το πρήξιμο, συνήθως σε περίπου ένα μήνα.

Πώς να επιλέξετε μεταξύ λιποαναρρόφησης και μη επεμβατικής μείωσης λίπους;

Οι περιοχές με ανεπιθύμητο λίπος, ανθεκτικό στη δίαιτα και την άσκηση αποτελούν κοινή ανησυχία για πολλούς. Είτε με τη μορφή μιας επίμονης λιποαποθήκης στην κοιλιά μετά την εγκυμοσύνη, είτε ως ψωμάκια λίπους γύρω από τους μηρούς που δεν λένε να μειωθούν. Το εντοπισμένο λίπος μπορεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το ξεφορτωθούμε με την παραδοσιακή διατροφή και γυμναστική .

Η λιποαναρρόφηση είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και κορυφαίες αισθητικές επεμβάσεις εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η χειρουργική επέμβαση μειώνει με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, μόνιμα το λίπος και βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος.

Τα τελευταία χρόνια, οι μη χειρουργικές ή οι ελάχιστα επεμβατικές εναλλακτικές λύσεις της λιποαναρρόφησης κερδίζουν έδαφος. Αυτές οι θεραπείες περιγράμματος σώματος δεν απαιτούν τομές ή αναισθησία και χαρακτηριστικά όσοι τις εφαρμόζουν υπόσχονται αποτελέσματα με μηδαμινό χρόνο ανάρρωσης.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τη διαφορά μεταξύ των δύο προσεγγίσεων μείωσης λίπους και ανακαλύψτε ποια μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς.

Τι είναι η λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης λίπους που έγινε δημοφιλής για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980. Κατά τη διάρκειά της, ένας πιστοποιημένος πλαστικός  χειρουργός αφαιρεί προσεκτικά και με ακρίβεια το περιττό λίπος μέσω ενός μικρού, κοίλου σωλήνα που ονομάζεται κάνουλα. Η αναρρόφηση εφαρμόζεται καθώς ο χειρουργός μετακινεί την κάνουλα μέσα στο λίπος, αφαιρώντας τα περιττά λιποκύτταρα και σμιλεύοντας ένα πιο λεπτό περίγραμμα σώματος.

Η λιποαναρρόφηση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αφαίρεση λίπους στα πόδια, την κοιλιά, την πλάτη, τα χέρια, το πρόσωπο και το λαιμό. Παρέχει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από άλλες μη επεμβατικές διαδικασίες μείωσης λίπους, ωστόσο, έχει μεγαλύτερη περίοδο αποκατάστασης (έως και έξι εβδομάδες) και τυπικά κοστίζει περισσότερο από τα μη χειρουργικά αντίστοιχα.

Το αποκορύφωμα της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη λιποαναρρόφηση είναι η λιποαναρρόφηση VASER. Η VASERlipo με τη χρήση υπερήχων διαλύει το λίπος ατραυματικά και καθιστά την λιποαναρρόφηση άκρως αποτελεσματική και ατραυματική. Διαβάστε σε άλλα κείμενα του section λιποαναρρόφηση περισσότερα για την Vaserlipo.

Πώς λειτουργούν οι διαδικασίες CoolSculpting®, BodyTite και άλλες μη χειρουργικές;

Οι μη χειρουργικές θεραπείες μείωσης λίπους χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους για να στοχεύσουν και να εξαλείψουν τα ανεπιθύμητα λιποκύτταρα μέσω μιας μη επεμβατικής θεραπείας. Οι δημοφιλείς μη χειρουργικές θεραπείες περιγράμματος σώματος περιλαμβάνουν:

CoolSculpting®

Το CoolSculpting by Allergan θεωρείται κατάλληλο για άτομα που είναι κοντά στο βάρος -στόχο τους, αλλά θέλουν να μειώσουν μικρά, εντοπισμένα σημεία προβλημάτων στους γοφούς, την κοιλιά ή τους μηρούς. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη συσκευή κρυολιπόλυσης για την ψύξη των ανεπιθύμητων λιποκυττάρων μέχρι θανάτου χωρίς να επηρεάζει τους περιβάλλοντες ιστούς. Τα λιποκύτταρα αποπίπτουν, ξεπλένονται από το σώμα κατά τη διάρκεια των επομένων ημερών και εβδομάδες μετά τη διαδικασία. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από τρεις μήνες.

truSculpt®

Το truSculpt της Cutera είναι μια παρόμοια θεραπεία που χρησιμοποιεί ελεγχόμενη τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων για την εξάλειψη των λιποκυττάρων στους γοφούς, τους μηρούς, τους γλουτούς και την κοιλιά. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί περίπου μία ώρα και οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται μία έως δύο θεραπείες για να δουν αισθητά αποτελέσματα.

SculpSure®

Το SculpSure by Cynosure είναι ένα μη επεμβατικό περίγραμμα σώματος λέιζερ που αφαιρεί το ανεπιθύμητο λίπος κάτω από το πηγούνι (υπομέτωπο λίπος), τα ψωμάκια, την πλάτη, κοιλιά και εσωτερικό & εξωτερικό μηρό. Παρόμοια με το CoolSculpting και το truSculpt, το SculpSure είναι ιδανικό για ασθενείς που είναι κοντά στο στόχο τους αλλά θέλουν να μειώσουν τις επίμονες, ανθεκτικές στην άσκηση και δίαιτες λιποαπαοθήκες.

Σε αντίθεση με το CoolSculpting, το οποίο παγώνει τα λιποκύτταρα, το SculpSure καταστρέφει τα λιποκύτταρα μέσω της θερμότητας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το SculpSure είναι αποτελεσματικό στην μόνιμη αφαίρεση έως και 24% των λιποκυττάρων σε μια θεραπευμένη περιοχή. Οι περισσότεροι ασθενείς επωφελούνται από μια σειρά θεραπειών διάρκειας 25 λεπτών.

Ελάχιστα Επεμβατική Λιποαναρρόφηση

BodyTite®

Το BodyTite by inMode είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που συσφίγγει το δέρμα και μειώνει τις ανεπιθύμητες εναποθέσεις λίπους χρησιμοποιώντας ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων.

Δείτε πώς λειτουργεί

Ένας εσωτερικός ανιχνευτής παρέχει θερμική ενέργεια για να λιώσει το λίπος και να ενισχύσει τις ζώνες κολλαγόνου. Παράλληλα, κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, ένας πομπός παρέχει ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων στο δέρμα για επιπλέον σύσφιξη. Το BodyTite θεωρείται ελάχιστα επεμβατικό επειδή πρέπει να γίνει μια μικρή τομή προκειμένου ο χειρουργός σας να εισαγάγει τον εσωτερικό πομπό παροχής ενέργειας. Ωστόσο, είναι λιγότερο επεμβατικό χειρουργείο σε σχέση με την λιποαναρρόφηση.

Το BodyTite είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν μικρές έως μέτριες ποσότητες περιττού λίπους και χαλαρού δέρματος και θέλουν να αποφύγουν τον εκτεταμένο χρόνο ανάρρωσης που συνοδεύει τη χειρουργική επέμβαση. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι βλέπουν αποτελέσματα σε λίγες μόνο ημέρες, με τα τελικά αποτελέσματα να αρχίζουν να εμφανίζονται μετά από 2 έως 3 εβδομάδες. Επειδή το BodyTite προάγει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και οι ασθενείς αναμένουν να δουν συνεχή σύσφιξη του δέρματος τους μήνες μετά τη διαδικασία τους.

SmartLipo®

Το SmartLipo της Cynosure, γνωστό και ως «λιποαναρρόφηση με λέιζερ», χρησιμοποιεί τεχνολογία λέιζερ τριπλού μήκους κύματος για να αποβάλει το ανεπιθύμητο λίπος στους μυς και να σφίξει το χαλαρό, χαλαρό δέρμα χωρίς χειρουργική επέμβαση. Το λέιζερ του SmartLipo διαλύει το λίπος του σώματος και/ή του προσώπου.

Ένας πολύ μικρός σωλήνας εισάγεται στην περιοχή για να απομακρυνθεί τυχόν περίσσεια υγρού που μπορεί να συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Λόγω του μικρού σωλήνα που χρησιμοποιείται, το SmartLipo είναι ιδανικό για περιοχές του προσώπου τις οποίες η παραδοσιακή λιποαναρρόφηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς, όπως οι σιαγόνες, το πηγούνι, το σαγόνι και ο λαιμός.

Το SmartLipo είναι επίσης ιδανικό για περιγράμματα περιοχών του σώματος που συγκρατούν επίμονο λίπος, όπως οι κοιλιακοί, η πλάτη, τα άκρα, οι μηροί, οι γλουτοί και τα άνω χέρια. Δεδομένου ότι το SmartLipo είναι λιγότερο επεμβατικό από τη λιποαναρρόφηση, υπάρχει λιγότερη βλάβη στους γύρω ιστούς στα σημεία θεραπείας. Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία SmartLipo μπορούν να φανούν αμέσως και η διαδικασία απαιτεί μικρό χρόνο ανάρρωσης.

Λιποαναρρόφηση εναντίον Μη Επεμβατικών θεραπειών

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο στη λιποαναρρόφηση όσο και στο μη επεμβατικές θεραπείες.

Επεμβατικότητα

Η λιποαναρρόφηση είναι μια πιο επιθετική μέθοδος μείωσης λίπους και δημιουργεί τραύμα στην περιοχή θεραπείας. Οι ασθενείς θα εμφανίσουν ήπιο πόνο (οι περισσότεροι το παρομοιάζουν με τον πόνο που νιώθουμε μετά γυμναστική όταν έχουμε μήνες να γυμναστούμε), μώλωπες και πρήξιμο για έως και 10 ημέρες μετά. Οι θεραπείες CoolSculpting, truSculpt και SculpSure είναι συνήθως ήπιες με ελάχιστη ενόχληση, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη θεραπεία.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι άμεσα ορατά (περίπου κατά 90%)ακόμη και κατά την διάρκεια της επέμβασης. Όταν το πρήξιμο μειωθεί στη θεραπευμένη περιοχή το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από μερικούς μήνες. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δείτε αποτελέσματα από το CoolSculpting και άλλες μη επεμβατικές θεραπείες μείωσης λίπους, οι οποίες γίνονται όλο και πιο αισθητές τις εβδομάδες και τους μήνες μετά τη διαδικασία. Ενώ ούτε η λιποαναρρόφηση ούτε οι μη χειρουργικές θεραπείες περιγράμματος σώματος αντικαθιστούν την απώλεια βάρους, η λιποαναρρόφηση προσφέρει πιο δραστικά και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα.

Χρόνος Ανάρρωσης

Η διαδικασία επούλωσης μετά τη λιποαναρρόφηση απαιτεί από τους ασθενείς να περιορίσουν τις καθημερινές δραστηριότητες για μερικές ημέρες μετά τη διαδικασία και να είναι προσεκτικοί κατά την επανεκκίνηση της άσκησης. Το CoolSculpting, το truSculpt και το SculpSure δεν απαιτούν εκτεταμένη περίοδο επούλωσης και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες αμέσως, αν και αναμένεται ελαφρύς πόνος και πρήξιμο. Τα αποτελέσματά σας θα είναι λιγότερο αισθητά με τις μη χειρουργικές θεραπείες, θα μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά και να επιστρέψετε στη ζωή σας πολύ νωρίτερα.

Είναι κατάλληλη για μένα η λιποαναρρόφηση ή οι μη επεμβατικές θεραπείες;

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη μείωση των μεγαλύτερων εναποθέσεων του περιττού λίπους. Μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το σχήμα σας. Ορισμένα αρνητικά περιλαμβάνουν υψηλότερο κόστος και υπαρκτό κίνδυνο για επιπλοκές στην υγεία από τις μη επεμβατικές τεχνικές.

Η μη χειρουργική μείωση του λίπους μπορεί να ταιριάζει καλύτερα εάν είστε ήδη στο ιδανικό σας βάρος, έχετε καλή ελαστικότητα του δέρματος και θέλετε να στοχεύσετε μικρότερα, επίμονα σημεία προβλημάτων. Ωστόσο, τα αποτελέσματα θα είναι φτωχά σε σχέση με την λιποαναρρόφηση και μπορεί να χρειαστούν πολλαπλές θεραπείες. Ακόμη και μετά από πολλαπλές θεραπείες η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών καταλήγουν δυσαρεστημένοι από την επιλογή τους.

Προγραμματισμός της λιποαναρρόφησης ή της μη επεμβατικής θεραπείας

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια επιλογή μεταξύ λιποαναρρόφησης, CoolSculpting, truSculpt, BodyTite και άλλων μη επεμβατικών μορφών μείωσης λίπους είναι να ζητήσετε τη συμβουλή ενός πλαστικού χειρουργού.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Ναι, καθώς η λιποαναρρόφηση VASER Lipo αλλά και η λιποαναρρόφηση πραγματοποιούνται είτε υπό γενική αναισθησία, είτε υπό τοπική αναισθησία.

Στις εξής περιπτώσεις:

 • Δεν διαθέτω το απαιτούμενο εύρος ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος)
 • Επιθυμώ να αφαιρεθεί περισσότερο λίπος από το επιτρεπτό
 • Κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο, διαπιστώνονται ορισμένα προβλήματα υγείας
 • Διαθέτω κακή ελαστικότητα δέρματος ή σημαντική ποσότητα κυτταρίτιδας
 • Διαθέτω ιστορικό χηλοειδών ουλών

Η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία με την οποία εισέρχεται κάνουλα διαμέτρου 2-4 χιλιοστών με σκοπό να διαλύσει και να αναρροφήσει το λίπος. Από την άλλη, η λιποαναρρόφηση με Laser προκαλεί εσωτερικό έγκαυμα για να λιώσει το λίπος.

Εάν δεν πραγματοποιηθεί ο σωστός προεγχειρητικός έλεγχος, μπορεί να προκληθούν διάφορες επιπλοκές όπως:

 • Ανωμαλίες περιγράμματος
 • Συσσώρευση υγρών
 • Μόλυνση
 • Εμβολή λίπους

Η διάρκεια νοσηλείας εξαρτάται από το μέγεθος της λιποαναρρόφησης. Μόνο σε μεγάλες λιποαναρροφήσεις απαιτείται μία μέρα νοσηλείας. Για το διάστημα ενός μηνός, απαιτείται η τοποθέτηση κορσέ στην χειρουργηθείσα περιοχή που βοηθάει να αναδείξει το τελικό αποτέλεσμα.

Επέμβαση
Λιποαναρρόφηση
Διάρκεια επέμβασης
Ποικίλει
Χρόνος ανάρρωσης
3-7 ημέρες