Κρυολιπόλυση

Κρυολιπόλυση

Αναπτύχθηκε καθώς παιδίατροι στην Βοστώνη παρατήρησαν ότι παιδιά που κατανάλωναν συστηματικά παγωτά γρανίτα έχαναν σταδιακά τα «λακάκια» στα μάγουλά τους. Ο μηχανισμός λειτουργίας της κρυολιπόλυσης ουσιαστικά στηρίζεται στο γεγονός ότι το λίπος είναι ευπαθέστερο σε σχέση με το δέρμα στο ψύχος και στην πίεση. Είναι επίσης γνωστός ο μηχανισμός με τον οποίο οι χρόνια κατακεκλιμένοι ασθενείς «ανοίγουν» στο κόκκυγα. Η κατάκλιση σε μια θέση για πάνω από δυο συναπτές ώρες επιφέρει ιστολογικες αλλοιώσεις στους ιστούς. Πρωτίστως επηρεάζεται το λίπος και αυτός είναι ο λόγος που όταν φτάνει σε σημείο η κατάκλιση να ανοίξει παρατηρούμε με την απώλεια του φραγμού του δέρματος μια προϋπάρχουσα τρύπα στο υποδόριο. Δηλαδή βλέπουμε οτι το λίπος έχει προ πολλού χαθεί απο την περιοχή και έτσι εκτίθεται το οστό όταν τελευταίο νεκρωθεί το δέρμα. Άρα το λίπος είναι πιο ευαίσθητο απο τους υπερκείμενους και υποκείμενους ιστούς.

Αυτή την ευπάθεια του λίπους χρησιμοποιεί η μέθοδος της κρυολιπόλυσης για την καταπολέμηση του τοπικού λίπους. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι μεγάλη εφόσον ο Ιατρος καταφέρει να εφαρμόσει τη θεραπεία σωστά και στα ανώτερα όρια ανοχής του δέρματος. Το όριο αυτο εξαρτάται απο το χρόνο έκθεσης στο ψύχος αλλά και το βάθος του ψύχους. Δε σημαίνει οτι αν κατεβάσουμε τη θερμοκρασία πολύ θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Αντιθέτως είναι πιθανό να δημιουργήσουμε βλάβη στο δερμα. Χρειάζεται μια θερμοκρασία από -5 έως -10 και ο χρόνος έκθεσης είναι αυτός που θα παιξει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα. Ο χρόνος αυτός μπορεί να υπολογιστεί από τον ιατρό σας.

Τέλος πρέπει να τονιστεί οτι η κρυολιπόλυση είναι μέθοδος απώλειας λίπους τοπικά. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους. Είναι η μέθοδος εκλογής για άτομα που θέλουν να σμιλευτεί και να αλλάξει το σχήμα του σώματος.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Αισθητική χειρουργική – Wikipedia
Κρεατοελιά (ελιά ή σπίλος)
Κυτταρίτιδα
Vampire Face Lift
Μεσοθεραπεία
Υαλουρονικό οξύ
Laser αποτρίχωση

Θεραπεία

Κρυολιπόλυση