Μηροπλαστική

Με την μηροπλαστική αφαιρείται η περίσσεια δέματος και λίπους από την έσω κυρίως επιφάνεια των μηρών. Μια περίσσεια που συνήθως εμφανίζεται μετά την απώλεια μεγάλου αριθμού κιλών, αλλά και με το πέρας του χρόνου. 

Μηροπλαστική

Η μηροπλαστική, ή απλώς πλαστική μηρών, γίνεται συνήθως υπό γενική αναισθησία. Η διάρκειά της μηροπλαστικής είναι 1 με 2  ώρες. Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο από λίγες ώρες σε μια μικρή μηροπλαστική ως και 1 ημέρα. Οι τομές στην ανόρθωση μηρών  γίνονται στις μηροβουβωνικές και γλουτιαίες πτυχές. Ετσι, κρύβονται από το εσώρουχο ή το μαγιό. Μετεγχειρητικά γίνεται ελαστική επίδεση των μηρών. Επιπλέον, συνιστάται η εφαρμογή ειδικού κορσέ για το πρώτο διάστημα μετά την επέμβαση. Τα οιδήματα και οι εκχυμώσεις απορροφούνται τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο. Ο ασθενής επιστρέφει στην εργασία του μετά από 7-10 ημέρες με τις κατάλληλες οδηγίες. Με την επέμβαση αυτή επιτυγχάνεται η λεία, τεντωμένη εμφάνιση του δέρματος των μηρών, χωρίς χαλάρωση.

Οι πιθανές επιπλοκές της Πλαστικής των Μηρών, εάν η επέμβαση εκτελεστεί σωστά, είναι σπάνιες. Αυτές είναι το αιμάτωμα, η επιμόλυνση, οι παροδικές διαταραχές αισθητικότητας στο δέρμα της έσω επιφανείας των μηρών, η συλλογή ορώδους υγρού καθώς και η αργή επούλωση. Για την πρόληψη των επιπλοκών λαμβάνεται αντιβίωση, γίνεται επιμελής αιμόσταση διεγχειρητικά και εκτελείται η μηροπλαστική με άρτιο τρόπο ώστε να μην εμφανιστεί καμία από αυτές.

Όλες αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ουλή της τομής η οποία είναι συνήθως καλής ποιότητας, αλλά μερικές φορές, λόγω ατομικής υπέρ – αντίδρασης, μπορεί να αυξηθεί σε πάχος (υπερτροφική ουλή) ή να επεκταθεί. Έτσι λοιπόν μπορεί να χρειαστεί να επανεπέμβουμε είτε φαρμακευτικά (με την χρήση σκευασμάτων κορτιζόνης) είτε χειρουργικά. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μακροπρόθεσμα, με την προϋπόθεση να μην υπάρξει νέα αυξομείωση του βάρους του ασθενούς.

Μηροπλαστική και κοιλιοπλαστική με άμεσα εμφανή αποτελέσματα.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Επέμβαση

Μηροπλαστική

Διάρκεια επέμβασης

3 – 4 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

7 – 10 μέρες